De beste 4k laptops voor foto en videobewerking

Wil jij de mooiste foto’s en video’s bewerken met hoge kwaliteit? Ben jij nu helemaal klaar met je eigen, trage laptop, of ben je gewoon toe aan iets nieuws? Ben je daarvoor op zoek naar een super snelle en efficiënte laptop? Lees dan vooral verder! In dit artikel vind jij namelijk de beste 4K-laptops voor foto en videobewerking.

Maar wat is 4K resolutie eigenlijk? En wat zijn de voordelen, 4K resolutie gaat over de hoeveelheid pixels in jouw scherm. Waar de normale Full HD resolutie 1.920 x 1.080 pixels bevat, bestaat 4K resolutie (ook wel Ultra HD genoemd) uit vier keer zo veel pixels. Dit betekent dat je extra veel details kunt zien op het scherm. Het voordeel van een laptop met 4K resolutie is dan ook dat het mogelijkheid biedt tot nog betere foto en videobewerking. Door de haarscherpe weergave kun je elk detail zien en aanpassen. Ook is 4K geschikt voor het maken van 3D-content, wat bijvoorbeeld interessant kan zijn voor virtual reality films.

Nu weet je dus waarom 4K-laptops interessant zijn om foto’s en video’s mee te bewerken, maar met al die honderden merken en verschillende soorten laptops kun je soms door de bomen het bos niet meer zien. De aanschaf van een nieuwe laptop kan dan ook zeer stressvol en moeilijk zijn. Waar let je nou op? Wat is een goede prijs-kwaliteit verhouding? Welke merk is het beste? In dit artikel zijn daarom de drie beste laptops voor foto en videobewerking op een rij gezet en uitgebreid beschreven. Of je nou net begint, al super professioneel bent of ergens daartussenin zit, een van deze laptops past hoe dan ook bij jou.

beste 4k laptops voor foto en videobewerking

Aandachtspunten 4k laptops voor foto en videobewerking?

Foto of video bewerken met de juiste hardware kan je werk behoorlijk vergemakkelijken. Ondanks dat het soms een grote investering is, kan dit het dus zeker waard zijn! Sommige van onderstaande laptops worden ook veel gebruikt als gaming-laptops. Hun snelheid en hoeveelheid CPU’s zorgen ervoor dat ze super geschikt zijn om makkelijk en snel video’s te bewerken. Eindelijk niet meer uren wachten tot iets geëxporteerd is en ook geen gedoe meer met gepixelde afbeeldingen of programma’s die niet willen opstarten. Met een van onderstaande laptops heb jij jouw video ge-edit voor je het door hebt. Maar waar is nou eigenlijk op gelet bij het selecteren van deze laptops? En welke punten zijn voor jou belangrijk?

Opslag

Een van de belangrijkste punten is de grootte van de opslag. Bij het editen van video’s maak je natuurlijk gebruik van een enorme hoeveelheid MB’s. Veel laptops zitten dan ook snel vol als je video’s gaat bewerken, waarna ze ontzettend traag worden. Mega irritant en niet goed voor jouw stresslevels! Onderstaande Laptops zijn dan ook geselecteerd op basis van hun opslag, zodat jij in ieder geval niet bang hoeft te zijn voor een volle en trage laptop.

Snelheid

Niks is vervelender dan naar je scherm kijken terwijl een programma maar niet wil opstarten, of constant moeten wachten bij het invoeren van bestanden in jouw videosoftware. Tijdens het editen wil je gewoon lekker snel en vloeiend door kunnen werken, zonder steeds te hoeven wachten. Ondanks dat het soms goed is om even je geduld op de proef te stellen, zullen deze laptops dat niet doen. Ze hebben een actie namelijk al uitgevoerd voordat je het door hebt.

Design

Eerlijk is eerlijk, het oog wil ook wat! Daarom zijn onderstaande laptops onder andere geselecteerd op design, maar ook op gewicht en draagbaarheid. Want hoe fijn is het om niet gekluisterd aan je bureau te zitten tijdens het editen? Met deze laptops kun jij dus foto’s en video’s bewerken waar en wanneer je maar wilt. Benieuwd naar de voorbeelden? Hier komen ze:

1. HP Envy 15-ep0190nd

HP Envy 15-ep0190nd

HP is misschien wel een van de eerste merken waar je aan denkt bij het woord laptop, en dat is niet voor niets! Naast dat deze laptops een super mooi en strak design hebben, zijn ze kwalitatief ook heel sterk en uitermate geschikt om video’s mee te bewerken. Win win dus! De HP Envy 15 is heel efficiënt door zijn lichte gewicht en naast dat hij snel werkt door de Intel core-i9 processor, bewerkt hij voornamelijk heel makkelijk video’s door het fantastische kwaliteitsscherm. Hiermee kun jij elk detail zien.

Goed om te weten
– De laptop draait op Windows 10
– De behuizing is gemaakt van Aluminium
– De laptop heeft geen DVD/CD speler
– De laptop heeft een QWERTY toetsenbord


2. ASUS ZenBook Pro Duo

HP Envy 15-ep0190nd

De prijs van de ASUS ZenBook Pro Duo liegt er niet om, maar deze laptop wordt wereldwijd benoemd tot de allerbeste videobewerking laptop. Het bijzondere aan de deze ASUS ZenBook is dat hij niet één maar twee schermen heeft! Als je de laptop openklapt zie je niet alleen een scherm aan de bovenkant, maar ook nog een boven het toetsenbord! Dit is bovendien niet zomaar een scherm, maar een 4K-touchscreen, waarmee jij super makkelijk en snel video’s kunt bewerken.

Daarnaast bezit deze laptop een Core i9 processor, waardoor zelfs super zware bestanden en taken in een mum van tijd geëxporteerd of uitgevoerd kunnen worden. Dit is een laptop voor de echte professional, die veel tijd besteedt aan het editen van video’s. Een laptop voor iemand die echt baat heeft bij hoge kwaliteit, snelheid en een grote opslag.

Goed om te weten
– De laptop draait op Windows 10
– De behuizing is gemaakt van Aluminium
– De laptop heeft geen DVD/CD speler
– De laptop heeft een QWERTY toetsenbord


3. ASUS ROG Zephyrus Duo

ASUS ROG Zephyrus Duo GX550LXS

Tot slot de laatste laptop. Eentje die zeker in de top 3 thuis hoort: De ASUS ROG ZEphyrus Duo. Dit is een echte game-laptop, waardoor hij qua uiterlijk net wat minder strak en luxe oogt dan voorgaande opties. Ook is hij iets zwaarder en dikker dan de anderen. Echter, hij is misschien wel de meest professionele van deze drie om video’s mee te editen.

Deze laptop is niet alleen zo bijzonder door de enorme opslag van 2000GB, waarmee je een enorme hoeveelheid aan data kan opslaan, maar heeft ook – net als de ASUS ZenBook – een dubbel scherm. Hoewel dit scherm niet touchscreen is, kun je hier wel alle gegevens en details van het video bewerken op weergeven. Super handig! Daarnaast kunnen visuele effecten sneller worden afgespeeld door de sterke grafische kaart die in de laptop zit.

 Goed om te weten
– De laptop draait op Windows 10
– De behuizing is gemaakt van Aluminium
– De laptop heeft geen DVD/CD speler
– De laptop heeft een QWERTY toetsenbord


Conclusie: beste 4k laptops voor foto en videobewerking

Welke van bovenstaande laptops je ook kiest, één ding is zeker: je zult er zeker blij mee zijn. Al deze laptops zijn in staat om video’s te bewerken van zeer hoge kwaliteit. Ze beschikken allemaal over een grote opslag en zijn in staat snel grote bestanden te verwerken. Hopelijk heb je wat gehad aan bovenstaande informatie en bewerk jij binnenkort de ene na de andere video met een van deze laptops. Wil je toch een wat goedkopere laptop voor het bewerken van jouw foto’s en video’s? Bekijk dan eens ons blog over beste laptop voor videobewerking.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in