Wil jij graag een geschikte laptop om op te gamen, maar kan je niet kiezen tussen de Lenovo IdeaPad L340-15IRH en de Acer Nitro 5 AN517-52-757K? Dan is deze blog net wat voor jou. Na het lezen van deze tekst weet je precies het verschil tussen de Acer Nitro 5 en de Lenovo ideapad l340-15irh.

Het kopen van de juiste gaming laptop

Wanneer je een laptop gaat kopen wil je natuurlijk wel dat je meteen de juiste hebt. Het is zonde om geld te besteden aan een laptop waar je helemaal niet blij mee bent. Daarom is het goed om je eerste te verdiepen in de laptops. De Acer Nitro 5 AN517-52-757K en de Lenovo IdeaPad L340-15IRH zijn allebei laptops die goed geschikt zijn om te gamen. Zoek je dus naar een laptop om te gamen en twijfel je tussen deze twee? Dan ben je al goed op weg.

Het is goed om eerst eens even te kijken naar de globale voor- en nadelen van beide laptops. Zo kun je al zien wat de sterke en minder sterke eigenschappen zijn. Misschien kun je zelfs op basis van deze punten al jouw keuze maken.

Wat beide gaming laptops hebben

Beide laptops beschikken over de NVIDIA GeForce GTX videokaart. Deze videokaart maakt het mogelijk om op volle snelheid games kan spelen. Dit is al een heel groot voordeel. Wat beide laptops ook hebben is een verlicht toetsenbord. Dat kan erg handig zijn voor als je in een donkere kamer zit. Voor het gamen is het fijn om in een donkere kamer te zitten, dus dat komt goed uit. Daarnaast ziet het er ook nog eens super cool uit en maakt het jouw gamekamer helemaal compleet. Het verschil zit hem alleen in de kleur. De laptop van Acer heeft een rode verlichting en de Lenovo heeft een blauwe verlichting. Het is dus maar net wat jouw smaak is.

Ook hebben beide laptops een Intel Core i7 processor in combinatie met een werkgeheugen van 16GB. Dit zorgt ervoor dat je gemakkelijk verschillende programma’s kunt gebruiken. Vooral bij gaming is dit heel handig. Ook maakt deze functie het mogelijk om verschillende videobewerkingsprogramma’s te gebruiken.

Verschil tussen beiden game laptops

De laptops lijken aardig op elkaar. Daarom is er ook zo vaak de vraag gesteld, wat nou precies het verschil is. Heel veel verschil is er niet, maar als je goed oplet is het er toch. Daarom is het ook goed dat dit even genoemd wordt. Waarschijnlijk is het grootste verschil dat je ook echt merkt het beeldscherm. Dan gaat het dus vooral over de grootte en de verversingssnelheid.

Het verschil in de beeldschermen

De Acer is groter dan de Lenovo. De Acer heeft namelijk een schermdiagonaal van 17,3 inch, terwijl de Lenovo een schermdiagonaal heeft van 15,6 inch. Wanneer je aan het gamen bent, kan de grootte wel verschil maken. Kijk vooral naar wat jij hierin het handigst vindt. Misschien wil je wel juist jouw laptop mee kunnen nemen in jouw tas en is daarom een kleine laptop handiger.

Qua scherpte zijn de laptops wel precies hetzelfde. Allebei zijn ze Full HD (1080p). Wel zit er een groot verschil in de verversingssnelheid. De Acer heeft namelijk een verversingssnelheid van 120 Hz, terwijl de Lenovo daar maar de helft van heeft, namelijk 60 Hz. Voor gamers kan het aantal Hz best belangrijk zijn, want hoe hoger het getal, hoe mooier het scherm beweegt. Je hebt dan mooie en vloeiende bewegingen. Als je dit dus erg belangrijk vindt, is het geen slecht idee om de Acer Nitro 5 AN517-52-757 aan te schaffen.

De videokaart

Het nadeel van beide laptops is dat je geen VR games kunt spelen. Dit komt omdat je bij VR games een GTX 1660 videokaart nodig hebt. Zowel de Acer als de Lenovo laptop hebben geen videokaart die hieraan voldoet. Veel games zoals Anno 1800, Fortnite, League of Legends en nog veel meer, kun je echter gerust spelen op deze laptops. Games zoals Rage 2 en Cyberpunk 2077 hebben een andere videokaart nodig omdat dit VR games zijn. Die kun je dus niet spelen op deze laptops. Zijn dat wel je favoriete games? Dan is het misschien verstandig om toch even verder te kijken.

Er zit ook een verschil tussen de videokaarten van de laptops. De Lenovo IdeaPad L340-15IRH heeft een NIVIDA GeForce GTX 1050 videokaart. Dit is een Dedicated videokaart met een werkgeheugen van 3 GB. De Acer Nitro 5 AN517-52-757K heeft ook een Dedicated videokaart. Dit is alleen een NIVIDA GeForce GTX 1650 TI videokaart, met een werkgeheugen van 4 GB. Dit betekent dat je sommige spellen wel kan spelen op de Acer en niet op de Lenovo laptop. Echter, als je alleen kijkt naar de bekende spellen die hierboven zijn beschreven, is er niet echt verschil.

Het is in dat geval wel goed dat je kijkt naar jouw favoriete spellen. Wat voor videokaart hebben ze nodig? Als ze hoger zijn dan de GTX 1050 videokaart, maar lager dan de GTX 1650 videokaart, dan is de Acer laptop dus een betere keus voor jou. Anders kan jij jouw favoriete spellen niet spelen, en dat zou zonde zijn.

Verschil in opslag

Als je kijkt naar deze twee laptops kun je ook een verschil vinden in de harde schijf. De Acer heeft namelijk de NVMe en de PCIe harde schijven. Deze twee hebben de Lenovo ook. De Lenovo heeft echter ook nog de M.2. Beide hebben ze verder een SSD type opslag en een totale opslagcapaciteit van 512 GB. Dat is een mooie opslag voor als je redelijk wat games en programma’s wilt gaan downloaden. Dit is een van de redenen waarom deze laptops echte game-laptops zijn. De meeste laptops die bedoeld zijn voor werk en school hebben niet zo’n grote opslag.

Het geheugen van de laptops

Er zitten een aantal verschillen in deze laptops als je kijkt naar het werkgeheugen. Zo is de samenstelling een beetje anders. De Acer heeft samenstelling van 4 x 4 GB en de Lenovo heeft een samenstelling van 1 x 16 GB. Uiteindelijk hebben ze dus wel een intern werkgeheugen van 16 GB. Wat dat betreft merk je er dus niet al te veel van. Ook heeft de Acer twee geheugensloten van beide 4 GB, terwijl de Lenovo laptop één geheugenslot heeft van 16 GB. De ene persoon vindt dit belangrijker dan de ander.

De prijzen

Het prijsverschil tussen deze twee laptops is ongeveer 200 euro. De Acer Nitro 5 AN517-52-757K is wat duurder dan de Lenovo. Dit komt waarschijnlijk doordat deze een M.2 harde schijf heeft, omdat de verversingssnelheid beter is, de videoplaat iets beter is en omdat deze groter is. Als je op internet kijkt zie je dat je verschillende prijzen hebt. Deze prijzen zijn dan rond de 1050 en 1250 euro.

Welke laptop kies jij?

Nu je de verschillen hebt gelezen is het hopelijk een makkelijkere keuze geworden. De Acer Nitro 5 AN517-52-757K is op sommige gebieden beter dan de Lenovo IdeaPad L340-15IRH , maar is wel 200 euro duurder. De vraag is natuurlijk of je dat er voor over hebt. Wil je echt graag dat grotere scherm en betere verversingssnelheid, of wil je graag 200 euro besparen? Dat is natuurlijk helemaal jouw keuze. Wat je ook kiest, je hebt een leuke laptop voor het gamen, voor een goede prijs. Bekijk ook eens onze game Pc’s misschien zit daar wat voor je tussen!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in