Apple MacBook Air (2021) review

Vele jaren geleden kwam Apple met de eerste Apple MacBook air op de markt. Deze hoogwaardige en krachtige laptop zette eigenlijk direct de toon. De laptop was vele malen beter dan laptops van concurrenten en wist zich op meerdere manieren absoluut te onderscheiden. Hedendaags zijn de Apple MacBooks nog steeds populair.

Een belangrijk verschil is echter dat er steeds meer varianten van deze laptop op de markt zijn gekocht. Apple komt regelmatige met nieuwe varianten op de markt, terwijl deze varianten ook weer in verschillende uitvoeringen uitgebracht worden. Het aanbod van de MacBooks is tegenwoordig dus behoorlijk uitgebreid te noemen. Ben jij op zoek naar een nieuwe MacBook? Dan is het absoluut interessant om naar de Apple MacBook Air (2020) te kijken. Zoals de naam al doet vermoeden, is dit één van de nieuwste varianten van de Amerikaanse gigant.

Wij hebben de laptops reeds aan een strenge keuring mogen onderwerpen. Al onze bevindingen vind je terug in deze uitgebreide review. We bespreken wat de belangrijkste eigenschappen van deze laptop zijn, we bespreken de belangrijkste voordelen én we bespreken de belangrijkste nadelen. Onder aan de streep kijken we naar het prijskaartje en vellen we op basis van de prijs-kwaliteitsverhouding een eindoordeel. Is de aanschaf van de Apple MacBook Air (2020) aan te raden? Je leest het in deze uitgebreide review!

De belangrijkste specificaties op een rijtje

Apple MacBook Air

Van origine is Apple onwijs innovatief; het bedrijf komt keer op keer met nieuwe functies en mogelijkheden. Is dat ook het geval bij deze variant? Om daar een antwoord op te kunnen geven, is het van belang om naar de specificaties te kijken. De belangrijkste specificaties van de Apple MacBook Air (2020) staan in onderstaande lijst opgesomd:

 • Schermdiagonaal: 13,3 inch
 • Processor: Intel Core i5
 • Intern werkgeheugen: 8 GB
 • Totale opslagcapaciteit: 512 GB
 • Videokaart chipset: Intel Iris Plus Graphics
 • Gewicht: 1,29 kilogram
 • Kleur: Spacegrijs
 • Maximale accuduur: 12 uur
 • Scherm: True Tone Retina / IPS paneel glanzend


In deze lijst vallen direct enkele aspecten op. Zo is het gewicht van 1,29 kilogram echt aan de lage kant. Ondanks het feit dat de laptop een schermdiagonaal van ‘slechts’ 13,3 inch heeft, is het gewicht toch nog lager dan vele andere concurrenten. Apple heeft daar absoluut goed werk voor afgeleverd. Dankzij dit lage gewicht is het bijvoorbeeld een fluitje van een cent om de laptop naar elke gewenste plek mee te nemen.

Aan de hand van bovenstaande specificaties is het ook mogelijk om meerdere voordelen aan te stippen. Hieronder kan je de belangrijkste voordelen van de Apple MacBook Air (2020) vinden. De voordelen staan niet opgesomd, maar zijn stuk voor stuk uitgewerkt en in het kort besproken. Hierdoor krijg jij een duidelijk beeld van datgene wat deze laptop te bieden heeft. Op basis van die informatie kan je direct voor jezelf bepalen of deze laptop voor jou op het lijf geschreven is.

Voordelen MacBook Air (2020)

check

Op 15 januari 2008 werd de allereerste Apple MacBook Air gelanceerd door Apple. Steve Jobs gaf een uitgebreide presentatie over deze laptop, waarbij hij onder meer de volgende legendarische woorden sprak: ‘de dunste notebook ter wereld’. Sindsdien heeft deze laptopserie onwijs veel mensen blij weten te maken. Gaat dat ook voor deze Apple MacBook Air (2020) gelden? Feitelijk gezien is dat wel iets wat men verwacht; deze laptop brengt namelijk onwijs veel voordelen met zich mee.

Het allereerste voordeel heeft betrekking op het praktische gemak van deze laptop. De laptop heeft een schermdiagonaal van 13,3 inch en weegt nog geen 1,3 kilogram. Wat levert dit voor concreet voordeel op? Onder meer dat je de laptop probleemloos in je tas mee kunt nemen naar bijvoorbeeld werk, school of vrienden. De laptop past in nagenoeg elke (rug)tas en weegt dus niet al te veel. Je voelt dus eigenlijk niet of dat je een laptop in je tas hebt zitten. Dankzij dit lichte gewicht biedt deze laptop simpelweg veel mogelijkheden.

Het scherm van 13,3 inch brengt overigens nog meerdere voordelen met zich mee. Apple heeft er namelijk voor gekozen om een True Tone Retina scherm te gebruiken. Dankzij dit scherm zie je alle kleuren levensecht. Je kunt hierdoor bijvoorbeeld perfect video’s editen of foto’s bewerken op deze laptop. Ook is het prettig dat je alle beelden op deze laptop haarscherp ziet. Heb je soms last van reflecties in het scherm? Apple heeft voor deze laptop helaas voor een glanzend IPS paneel gekozen; hierdoor heb je wel in beperkte mate met reflecties te maken.

Ook over de processor kunnen louter positieve woorden geschreven woorden. Apple heeft voor een 4 core Intel Core i5 processor gekozen. Dankzij deze processor kan je allerlei zware programma’s op de laptop moeiteloos laten draaien. Je kunt probleemloos foto’s bewerken, video’s editen of games spelen. Uiteraard is dat niet het enige waar je deze laptop voor kunt gebruiken. De eindeloze toepassingsmogelijkheden vallen bij deze laptop onwijs goed op. Het is daarbij niet verwonderlijk dat een bekende Nederlandse webshop deze laptop uitgeroepen heeft tot ‘Onze keuze voor een studenten MacBook’.

Met deze laptop kan je prima bestanden verwerken, kan je perfect presentaties volgen, kan je foto’s bewerken, kan je video’s editen, kan je naar hartenlust surfen op het internet en kan je ook prachtige films en series via bijvoorbeeld Netflix streamen. De eindeloze toepassingsmogelijkheden van deze laptop zijn grotendeels te danken aan de krachtige processor. Dankzij deze processor is het ook mogelijk om meerdere programma’s tegelijkertijd te draaien. Als je foto’s aan het bewerken bent, kan je bijvoorbeeld ook muziek afspelen, social media kanalen checken, Word bestanden verwerken en je mail checken. De krachtige processor levert simpelweg onwijs veel kracht.

Ook is het prettig dat deze laptop behoorlijk veel opslagcapaciteit heeft. Met een totale opslagcapaciteit van 512 GB kan je onwijs veel bestanden opslaan. Je kunt hierbij denken aan ruim 20.000 apps en meer dan 500 afleveringen van jouw favoriete serie. Dat zijn behoorlijk serieuze aantallen, niet waar? Dankzij deze totale opslagcapaciteit hoef je je eigenlijk nooit zorgen te maken over het opslaan van bestanden. Je weet immers dat je voldoende ruimte hebt om alle gewenste bestanden op te slaan.

In vergelijking met de vorige MacBook heeft Apple aanpassingen verricht aan het toetsenbord. Om specifieker te zijn; Apple heeft aanpassingen aan het schaarmechanisme in het toetsenbord doorgevoerd. Dit is een ietwat technisch verhaal, maar het voordeel hiervan staat als een paal boven water. Het toetsenbord is namelijk een stuk stabieler en biedt daardoor ook meer grip aan jouw vingers. Het voordeel? Je typt onwijs snel en prettig op dit toetsenbord. Handig als je voor jouw werk of studie grote verslagen, rapporten of onderzoeken uit moet werken.

Tot slot willen we nog de totale accuduur van deze laptop aanstippen. Neem je de laptop regelmatig mee naar school of werk? Dan heb je niet altijd en overal de mogelijkheid om deze laptop op te laden. Je hebt immers niet overal een stopcontact tot je beschikking. Bij deze MacBook Air biedt eigenlijk geen enkel probleem. Met één volle acculading kan je namelijk ongeveer 12 uur lang genieten. Haal je ’s ochtends rond 7uur de oplader uit het stopcontact? Dan kan je tot ongeveer 19.00 uur ’s avonds gebruik maken van één acculading. Dit is in onze ogen absoluut één van de belangrijkste voordelen van de Apple MacBook Air (2020).

Al met al kunnen we concluderen dat deze laptop veel voordelen met zich mee brengt. Daarbij hebben we ons alleen gefocust op voordelen die feitelijk op tafel zijn komen te liggen. Het is in onze ogen echter ook zo dat deze laptop een onwijs fraai design heeft. Tegelijkertijd zijn we er ons van bewust dat niet iedereen dit vindt en dat niet iedereen daar evenveel waarde aan hecht. Desalniettemin is het fraaie design iets wat we toch nog even aan wilden stippen; oordeel zelf maar of deze laptop qua design ook bij jou in de smaak valt.

Nadelen MacBook Air (2020)

Hierboven heb je onwijs veel voordelen van deze nieuw MacBook kunnen vinden. Al deze voordelen zijn aan het licht gekomen tijdens onze strenge keuring van de laptop. Tijdens deze strenge keuring zijn er ook twee nadelen aan het licht gekomen. Deze nadelen bespreken we hieronder graag, aangezien dit mogelijk voor jou doorslaggevende nadelen kunnen zijn.

Het eerste nadeel heeft betrekking op de temperatuur van de laptop. Als je de laptop zwaar belast, dus meerdere zware programma’s tegelijkertijd gebruikt, wordt de laptop te warm. Dit voel je niet alleen, maar hoor je ook aan het hoge geluidsniveau van de ventilator. De ventilator blaast onwijs hard om de verschillende onderdelen, waaronder de processor, voldoende te kunnen koelen. Helaas blijkt alsnog dat de laptop in uitzonderlijke gevallen te warm wordt. De laptop wordt dan té zwaar belast en krijgt onvoldoende koeling vanuit de ventilatoren. Als je graag meerdere zware programma’s tegelijkertijd gebruikt, is dit iets waar je rekening mee moet houden.

Het tweede nadeel heeft te maken met de usb poorten van deze laptop. Apple heeft bij het ontwerp bewust gekozen voor twee Thunderbolt 3 aansluitingen. Deze aansluitingen zijn behoorlijk dun, waardoor de laptop ook dun uitgevoerd kon worden. als je een apparaat met een andere aansluiting aan wilt sluiten, is dat helaas niet mogelijk. Indien je een apparaat met één van de volgende aansluitingen hebt, heb je een adapter nodig: Thunderbolt 2, HDMI, DVI of VGA.

Wegen deze twee nadelen op tegen de voordelen van de Apple MacBook Air (2020? Nee, in onze ogen niet. Wat ons betreft wegen de voordelen veel zwaarder.

Wat vinden gebruikers van de Apple MacBook Air (2020)?

Apple MacBook Air zijkant

Ondanks dat deze laptop nog niet al te oud is, hebben toch al veel mensen hem in ontvangst mogen nemen. Veel van deze gebruikers hebben reeds via de online kanalen hun meningen met de buitenwereld gedeeld. Uit deze meningen blijkt dat onwijs veel mensen tevreden zijn met deze laptop. Enkele van de beoordelingen staan in onderstaande lijst opgesomd. Aan de hand van deze lijst kan je een duidelijke indruk krijgen van de algehele beoordeling van veel gebruikers:

 • Perfect voor alledaagse handelingen
 • Ideale laptop, aanrader
 • Makkelijk te gebruik en mooi design
 • Hele mooie en duurzame aankoop
 • Erg tevreden over het product
 • Echt een aanrader, het geld waard
 • Aanrader voor studenten
 • Een leuke Apple laptop voor een mooie prijs

Wat kost de Apple MacBook Air (2020)?

Hebben alle voordelen uit deze review jou over de streep getrokken? Wil je ook graag deze laptop aan gaan schaffen? Dan is het uiteraard wel belangrijk om te weten wat je voor deze laptop neer moet tellen. Voor een bedrag van ongeveer 1229 euro krijg je deze hoogwaardige laptop geleverd, inclusief de volgende accessoires: Usb C oplaadkabel, Netstroomadapter en een handleiding.

Is deze prijs marktconform? Ja, absoluut. Laptops zijn door de jaren heen steeds beter, maar ook steeds duurder geworden. Deze laptop heeft echter een perfecte prijs-kwaliteitsverhouding aan te bieden. Je moet een flink bedrag neertellen, 1229 euro is immers veel geld, maar dat bedrag is het dubbel en dwars waard. Je weet namelijk dat je jarenlang van deze krachtige, duurzame en fraaie laptop kunt genieten.

Is de aanschaf van de Apple MacBook Air (2020) aan te raden?

Als je deze review van A tot Z gelezen hebt, weet je dat wij uitermate tevreden zijn over deze laptop. Het is dan ook niet geheel verwonderlijk dat wij de aanschaf van de Apple MacBook Air (2020) aan kunnen raden. Je moet een flink bedrag voor de laptop betalen, maar dat bedrag ben je binnen de kortste keren vergeten. Vanaf het moment van in ontvangst nemen van de laptop ben je namelijk alleen maar aan het genieten. Aan het genieten van de snelheid, het beeldscherm, het toetsenbord, het fraaie design en alle mogelijkheden. Twijfel dus niet; de aanschaf van deze laptop is één van de beste aankopen die je in jouw leven kunt doen!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in