Veel mensen willen een nieuwe computer kopen bij het eerste teken van problemen met hun oude computer, maar vaak kunt u uw bestaande computer hardware systeem versnellen en als nieuw laten draaien met slechts een paar eenvoudige stappen. Hieronder volgen enkele manieren waarop u de prestaties van uw computerhardware een nieuw leven kunt inblazen.

Voeg geheugen toe

Een van de beste dingen die u kunt doen om de prestaties van uw computerhardware te verbeteren, is het geheugen ervan een beetje op te krikken. Hoe meer geheugen uw computer heeft, hoe gemakkelijker het zal zijn om alles georganiseerd, toegankelijk en soepel draaiend te houden. Als uw hardware de laatste tijd moeite lijkt te hebben om uw software bij te houden, kan een geheugenboost misschien helpen.

Maak uw bureaublad schoon

Bestanden die verspreid staan op uw bureaublad zullen uw computer vertragen en het moeilijk maken om alles te vinden en te gebruiken wat u wilt. Ontdoe u van oude documenten en bestanden die u niet meer nodig hebt. Zelfs het organiseren van uw documenten in mappen kan al een groot verschil maken, dus doe een inspanning om uw bureaublad op te ruimen, en u zult vaak een aanzienlijke verbetering merken in de prestaties van uw computer hardware.

Scan voor virussen

Virussen kunnen het vermogen van een computer om op volle toeren te draaien ernstig belemmeren, dus zorg ervoor dat u regelmatig controleert op virussen, spyware en adware, en alles verwijdert wat u vindt. Veel antivirusprogramma’s zijn gratis, en zelfs als u maar één keer per week een scan uitvoert, zult u het vermogen van uw computer om te werken enorm verbeteren.

Het is ook verstandig om een VPN te gebruiken om uw computer te beschermen tegen cyberhackers en virusinfecties te voorkomen. Cyberbeveiligingsexperts zeggen dat 50% van de computer- en telefoongebruikers ter wereld hun informatie hebben laten stelen door personen met slechte bedoelingen. Als u de prestaties van uw bestaande computerhardware wilt verbeteren en uw persoonlijke informatie wilt beschermen tegen hackers, kan de korting op Surfshark u aanspreken.

Verwijder software die u niet nodig hebt

Softwareprogramma’s kunnen veel ruimte en bronnen in beslag nemen, waardoor het belangrijk is dat u alleen software op uw computer hebt staan die u ook echt nodig hebt. Als er programma’s op uw computer staan die u niet gebruikt, verwijder deze dan, want dit zal bijna altijd een enorme verbetering betekenen voor de prestaties van de hardware systemen van uw computer.

Als u niet zeker weet hoe u software moet verwijderen die op uw computer is geïnstalleerd, kunt u meestal aanwijzingen vinden op de website van het softwarebedrijf. Anders kunnen blogs en forums een geweldige bron van informatie zijn over alles van het verwijderen van software tot het uitvoeren van serveronderhoud en het vinden van aanvullende netwerkondersteuning.

Voer niet zoveel tegelijk uit

Net als bij mensen kunnen computers het soms moeilijk hebben om meer dan één ding tegelijk te doen, dus als uw systeem de laatste tijd moeite heeft om op snelheid te komen, overweeg dan om een paar van die applicaties af te sluiten en iets minder van uw computerhardware te vragen. Luister naar de radio in plaats van nummers uit de muziekbibliotheek van uw computer, of kies één voetbalwedstrijd om te volgen in plaats van drie, want hoe minder u van uw systeem vraagt, hoe efficiënter het de taken kan uitvoeren waarmee het bezig is.