Als je ervan houdt om veel te gamen en hiervoor gebruik maakt van een PC is het hebben van goed materiaal natuurlijk zeer belangrijk. Een goed toetsenbord draagt hier zeker aan bij. Er is een groot aanbod aan gaming toetsenborden en het kan lastig zijn om daar het beste toetsenbord uit te halen.

Wat is het verschil (Mechanisch vs. Membraan)

Er zijn verschillende soorten toetsenborden beschikbaar. De meest bekenden hiervan zijn de mechanische toetsenborden en toetsenborden die membraan zijn.

Membraan toetsenbord

Bij deze toetsenborden krijg je weinig feedback bij het indrukken van een toets. Bovendien moet je de toets vrijwel helemaal indrukken. Wanneer je dit niet doet wordt de toetsaanslag hoogstwaarschijnlijk niet geregistreerd. Als je een serieuze gamer bent is dit niet wenselijk, omdat dit niet handig is voor je reflexen. Echter zijn deze toetsenborden wel relatief goedkoop.

Mechanisch toetsenbord

Mechanische toetsenborden registreren een toetsaanslag makkelijker. Dit is handig wanneer je een serieuze gamer bent, omdat je zo sneller kan reageren en je tegenstander makkelijker de baas kan zijn. Bovendien kosten de toetsaanslagen minder kracht. Echter zijn de toetsaanslagen die je maakt op een mechanisch toetsenbord wel vrij luid en je maakt er ook gemakkelijker typfouten mee.

Beste game toetsenbord top 3

Als je graag gamet op een PC is zoals gezegd een goed toetsenbord onmisbaar. Door de vele toetsenborden is een keuze maken lastig. Hieronder vindt je drie toetsenborden terug. Wie weet staat het toetsenbord van je dromen er wel tussen.

1. Corsair K100 RGB Cherry MX Speed Mechanisch Gaming Toetsenbord

Corsair K100 RGB Cherry MX Speed Mechanisch

Voor ongeveer €215,- is dit mechanische toetsenbord van Corsair van jou. Dankzij de Cherry MX Speed switches kan je 40 procent sneller reageren dan je tegenstanders met een normaal toetsenbord.

Je kan polsklachten met dit toetsenbord voorkomen dankzij de handige en afneembare polssteun. Bovendien kan je het toetsenbord verlichten en kan je kiezen uit alle kleuren die er bestaan.

Je kan het hele toetsenbord verlichten, maar je kan er ook voor kiezen om alleen bepaalde toetsen te laten oplichten. Echter moet je wel beschikken over de Corsair iCUE software beschikken om onder andere de verlichting volledig te kunnen gebruiken. Door middel van een draad wordt dit toetsenbord aangesloten op je game Pc.


2. SteelSeries Apex Pro Gaming Toetsenbord QWERTY

SteelSeries Apex Pro Gaming Toetsenbord

Dit prachtige en mechanische toetsenbord van SteelSeries is voor een bedrag van ongeveer €220 aan te schaffen. Dit toetsenbord beschikt over OmniPoint switches.

Hierdoor kan je per toets de gevoeligheid instellen en deze switches reageren toetsaanslagen eerder dan andere switches. Hierdoor ben je sneller dan wie dan ook tijdens het gamen. Het opstellen van een mail wordt ook gemakkelijker. Door de registratietijd wat hoger te zetten kun je spelfouten voorkomen bij het opstellen van een mail. Bij dit toetsenbord heb je ook minder kans op polsklachten door de afneembare polssteun die bij dit toetsenbord zit.

Het toetsenbord kan daarnaast ook in allerklei kleuren oplichten. Je kan zelf kiezen in welke kleuren je dit toetsenbord wilt laten stralen, dankzij de ingebouwde RGB-verlichting. Een nadeel hieraan is echter wel dat je de kleuren alleen in kan stellen als je ook beschikt over de bijbehorende software. Dit toetsenbord wordt door middel van een draad verbonden aan je PC.


3. Razer BlackWidow V3 Pro Gaming Toetsenbord Switch QWERTY

Corsair K100 RGB Cherry MX Speed Mechanisch

Voor €229,- is dit schitterende toetsenbord van Razer voor jou. Dit toetsenbord is uitermate geschikt als je op zoek bent naar een ideaal toetsenbord om mee te gamen. Het toetsenbord beschikt over diverse multimedia toetsen. Hierdoor kan je tijdens het gamen bepaalde functies van Windows makkelijk bedienen.

Zo pas je zonder al te veel moeite tijdens het gamen het volume aan naar het gewenste niveau, zodat je de game die je op dat moment speelt op de beste manier kan ervaren. Door de afneembare polssteun die bij dit toetsenbord hoort heb je minder kans op polsklachten. Door de Razer Yellow mechanische switches reageer je sneller dan je tegenstanders.

Dit gebeurt zonder veel feedback en zonder luide toetsaanslagen. Het toetsenbord kan je ook verlichten. Echter, je voelt de bui al hangen, is de externe Razer Synapse software vereist om gebruik te kunnen maken van de verlichting en macro-instellingen. Als je een iMac of een MacBook hebt, dan moeten we je helaas teleurstellen. Dit toetsenbord valt namelijk niet aan te sluiten op macOS, waardoor je bij de iMac en de MacBook het toetsenbord niet kunt customizen, waar dat wél kan als je Windows hebt. Het toetsenbord beschikt niet over een draad en moet dus per USB aangesloten worden op je gaming Pc.


Conclusie: welk gaming toetsenbord kopen?

Alle toetsenborden die hierboven genoemd worden hebben zowel hun voordelen als hun nadelen. Elk toetsenbord kan verlicht worden, maar bij elk toetsenbord is daar ook weer een aparte software voor nodig waar je over moet beschikken. Bij het Razer BlackWidow toetsenbord is het zelfs zo dat je het toetsenbord niet kan aanpassen als je een iMac of MacBook hebt. Dit is natuurlijk wel een gemis, aangezien deze producten van Apple best veel gebruikt worden.

Zo wordt eigenlijk een vrij grote groep mensen uitgesloten, wat natuurlijk best jammer is. Alle toetsenborden zijn mechanisch. Hierdoor zijn ze allemaal geschikt om mee te gamen en wat dat betreft zit er dus weinig verschil tussen. Het SteelSeries Apex Pro Gaming Toetsenbord heeft hierbij echter wel een groot voordeel ten opzichte van de andere twee. Bij dit toetsenbord kan je, zoals je eerder hebt gelezen, de gevoeligheid per toets aanpassen. Zo kan je per game bepalen welke toetsen de belangrijkste zijn en simpelweg de gevoeligheid van die toetsen aanpassen. Bij alle toetsenborden zijn polsklachten ook geen issue, dankzij de handige polssteun die ze alle drie hebben.

Zoals gezegd ligt het allemaal dicht bij elkaar en verschilt het niet veel. Al met al heeft het SteelSeries Apex Pro Gaming Toetsenbord een streepje voor op de concurrentie. Dankzij de mogelijkheid om de gevoeligheid aan te passen van de toetsen is het makkelijker om te gamen en is het schrijven van een mailtje ook makkelijker. Een goed toetsenbord voor een goede prijs.

TIP: lees ook onze review over de beste gaming laptop 2022 / Goedkope game laptop

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in