Ben je een ware liefhebber van gamen? Speel je graag spelletjes zoals Battlefield, FiFa 20, World of Warcraft of Football Manager? Dergelijke spelletjes zijn onwijs leuk en bieden de broodnodige ontspanning in deze hectische maatschappij. Om optimaal van deze spelletjes te kunnen genieten, moet je wel een krachtige computer of laptop nodig hebben. Geef je de voorkeur aan een laptop? Dan kan je het beste voor een goedkope gaming laptop kiezen.

Over het algemeen zijn de gaming laptops behoorlijk prijzig. Je betaalt al snel honderden euro’s meer in vergelijking met andere, krachtige laptops die niet specifiek voor het gamen ontwikkeld zijn. Gelukkig is het ook mogelijk om goedkope game laptops te kopen. Uit welke laptops je dan zoal kunt kiezen? Daarover lees je meer in dit artikel. Ik heb namelijk de 5 beste goedkope gaming laptops op een rijtje gezet. Per laptop vind je een korte review, waardoor je uiteindelijk voor jezelf de juiste keuze kunt gaan maken.

Verkrijgbaar bij

bol.com

Verkrijgbaar bij

coolblue.nl

Verkrijgbaar bij

coolblue.nl
bol.com

Verkrijgbaar bij

bol.com

Verkrijgbaar bij

bol.com

Goedkope gaming laptop samenstellen

In dit artikel richten we onze pijlen echter niet alleen op het kopen van een goedkope game laptop. Nee, het is namelijk ook mogelijk om een gaming laptop volledig zelf samen te stellen. Hoe je dit kunt doen? Nou, daar bestaan meerdere partijen voor op het internet. Bij die partijen kan je volledig zelf je gaming laptop samenstellen, waarna deze laptop door het bedrijf in elkaar gezet wordt. Je kunt er echter ook voor kiezen om zelf alle onderdelen te kopen en de gaming laptop zelf in elkaar te zetten.

Wil je jouw game laptop zelf samen gaan stellen en volledig zelf in elkaar zetten? Dan heb je wel de nodige kennis en het juiste gereedschap nodig. Dit is absoluut niet de meest makkelijke oplossing, maar is wellicht wel één van de meest voordelige opties. Je hoeft immers niet al te diep in de buidel te tasten in vergelijking met het aanschaffen van een gaming laptop.

Heb je besloten dat je zelf een gaming laptop samen wilt gaan stellen? Dan is het belangrijk om goed op de hoogte te zijn van de belangrijkste onderdelen van een dergelijke laptop. Een speciale gaming laptop moet bijvoorbeeld een krachtige videokaart hebben, moet voldoende intern geheugen hebben en moet een krachtige processor hebben. Met name de processor en de videokaart spelen daar een zeer belangrijke rol bij; als die onderdelen niet krachtig genoeg zijn, kan je de games niet op de gewenste manier spelen. In dat geval worden sommige games wellicht niet eens ondersteund of worden de games met haperingen afgespeeld. Dat is uiteraard niet wenselijk.

Top 5 goedkope gaming laptops

Het aanschaffen van een speciale gaming laptop hoeft niet meer al te veel geld te kosten. Dat is te danken aan de opkomst van de zogeheten budget game laptops. Dit zijn laptops die krachtig genoeg zijn, maar waar je niet direct duizenden euro’s voor hoeft te betalen. Toegegeven; deze laptops zijn alsnog behoorlijk prijzig, maar in vergelijking met de échte gaming laptops valt het relatief gezien mee.

Om jou een handje met de zoektocht te helpen, heb ik verschillende goedkope gaming laptops aan een strenge keuring onderworpen. Ik heb gekeken naar de prestaties van de gaming laptops, naar het prijskaartje en naar mogelijke extra’s. Op basis van deze strenge test heb ik uiteindelijk een top 5 samen weten te stellen. Van deze top 5 vind je hieronder korte reviews. Per laptop bespreek ik de belangrijkste pluspunten, maar geef ik ook aan op welke punten de laptops nog winst zouden kunnen behalen.

Door de onderstaande reviews door te lezen, kan je voor jezelf in ieder geval de juiste keuze gaan maken. Na het kopen van één van de onderstaande gaming laptops geniet je in ieder geval van een zeer krachtige en prettige laptop. Een laptop waar je al jouw favoriete games op kunt spelen en waar je dus jarenlang van kunt genieten. Ben je benieuwd geworden? Lees de onderstaande reviews op je gemakje door en bepaal voor jezelf welke laptop uiteindelijk de voorkeur geniet!

Lenovo IdeaPad 340

Verkrijgbaar bij

bol.com

Een gaming laptop, of het nu een dure gaming laptop is of een budget gaming laptop is, moet krachtig zijn, moet snel zijn, moet een groot beeldscherm hebben en moet een krachtige videokaart hebben. Bij deze laptop van Lenovo laptop zijn al die facetten dik in orde. De lenovo gaming laptop heeft een 15,6 inch beeldscherm, waarbij dit beeldscherm ook nog eens van een hoge kwaliteit is. Je geniet hierdoor van haarscherp beeld tijdens het gamen.

Dat is ook te danken aan de krachtige videokaart. Bij het ontwikkelen van deze laptop heeft Lenovo gekozen voor een Nvidia GeForce GTX 1650 videokaart. Deze videokaart levert haarscherpe graphics en is dus absoluut van toegevoegde waarde voor alle online games (League of Legends – Call of duty).

Ook de krachtige Intel Core i5 processor spreekt tot de verbeelding. Deze processor levert de gewenste kracht en zorgt ervoor dat je moeiteloos allerlei games kunt spelen. Het werkgeheugen is met 8 GB ook dik in orde en dat geldt ook voor de opslagcapaciteit van maar liefst 512 GB. Dankzij de SSD schijf start de laptop bovendien razendsnel op. Al met al een prima gaming laptop met een relatief zacht prijskaartje!

Bekijk de Lenovo Ideapad


HP Pavilion Gaming 15

Verkrijgbaar bij

coolblue.nl

Als je op zoek bent naar een goede goedkope game laptop, dan is deze HP pavilion voor jou op het lijf geschreven. Deze laptop heeft een prachtig beeldscherm, een zeer prettig toetsenbord en verschillende krachtige onderdelen. Zo heeft deze HP gaming laptop een Intel Core i5 processor; deze processor zorgt ervoor dat je alles moeiteloos op deze laptop kunt spelen.

Daarbij speelt ook de videokaart een belangrijke rol. Net zoals de hierboven beschreven laptop heeft ook deze laptop een Nvidia GeForce GTX 1050 videokaart. Deze videokaart levert de best mogelijke graphics af en laat jou dus nóg meer genieten van de graphics van allerlei soorten online games (League of Legends – Call of duty).

De SSD schijf met 256 GB opslag zorgt ervoor dat de laptop razendsnel op start. Als je na een lange dag werken thuis komt, kan je dus binnen enkele seconden al je favoriete game opgestart hebben. Ideaal! Tot slot wil ik ook nog benoemen dat HP voor een Full HD scherm gekozen heeft; hierdoor zien alle kleuren er zeer netjes uit. Ook dit is in mijn ogen een prima laptop.

Bekijk de HP Pavilion Gaming


HP Prob. 430

Verkrijgbaar bij

bol.com

Ook de derde laptop in deze lijst is door HP ontwikkeld en gefabriceerd. Deze budget gaming laptop is deels vergelijkbaar met de hierboven genoemde variant, maar heeft wel een kleiner beeldscherm. Het beeldscherm met een resolutie van 13,3 inch is echter haarscherp te noemen en biedt dus veel plezier tijdens het gamen (League of Legends – Call of duty – Grand theft auto v).

Deze laptop heeft verder alles waar je naar op zoek kunt zijn bij een gaming laptop. Een krachtige processor, een prima videokaart en voldoende werkgeheugen en opslagcapaciteit. Qua prijs is deze variant bovendien nóg iets voordeliger dan de hierboven genoemde variant van HP. Wat wens je nog meer?

Bekijk de HP Prob. 430


Asus F571GD-BQ257T

Verkrijgbaar bij

bol.com

Het merk Asus mag uiteraard ook niet in dit lijstje ontbreken. Dit merk is al jarenlang een gerenommeerde speler binnen de markt van de laptops en dat is onder meer aan de Asus tuf gaming te danken. Deze laptop heeft een 15,6 inch Full HD beeldscherm, is razendsnel te noemen en ziet er ook nog eens fraai uit.

De goede prestaties van deze laptop zijn te danken aan de Nvidia GeForce GTX 1050 videokaart en de Intel Core i5 processor. Deze onderdelen zorgen ervoor dat je op een onwijs prettige manier op deze laptop kunt downloaden. Ook qua design, grafische kaart, bediening en opslagcapaciteit heb ik niks aan te merken op deze laptop. Voor een bedrag van slechts 799 euro kan je deze geweldige gaming laptop al aanschaffen!

Bekijk de Asus F571GD-BQ257T


Acer Nitro 5 AN517

Verkrijgbaar bij

coolblue.nl
bol.com


Deze lijst sluit ik graag af met deze krachtige laptop van het merk Acer de Acer Nitro 5. Ook deze laptop is snel, zier er fraai uit en heeft een haarscherp beeldscherm. Absoluut voordeel van deze laptop is terug te vinden in het beeldscherm; deze laptop heeft namelijk een 17,3 inch beeldscherm. Daarmee weet de laptop zich duidelijk te onderscheiden ten opzichte van de hierboven beschreven laptops.

Deze Acer laptop heeft een Nvidia GeForce GTX 1650 videokaart (geweldig), een krachtige Intel Core i7 processor (ook geweldig) en een 144 hertz scherm (ook geweldig). Dankzij deze onderdelen is het een feestje om op deze laptop te gamen. In mijn ogen is dit absoluut één van de beste goedkope gaming laptops.

Bekijk de Acer Nitro 5 AN517


Waar moet je op letten bij het aanschaffen van een goedkope gaming laptop?

Omdat een laptop best een investering is, zijn er altijd een aantal factoren waar je op zou kunnen letten. Zo kom jij erachter of het jouw investering waard is. Hieronder zullen we een blik gaan werpen op een aantal dingen waar je op kan letten bij een goedkope gaming laptop.

Is de opslagruimte groot genoeg?

Misschien wel de belangrijkste factor is de beschikbare opslagruimte op de laptop. Games nemen namelijk veel ruimte in. Als jij meerdere games wilt gaan spelen op jouw gaming laptop, dan is het aan te raden om er één aan te schaffen met een zo groot mogelijke opslagruimte. Anders zit hij namelijk zo vol. Games zijn nu al groot, en ze vereisen steeds meer opslagruimte. Mocht je onverhoopt toch te weinig ruimte hebben, heb je nog de mogelijkheid om een extern geheugen te gebruiken.

Is de processor goed genoeg voor jou games?

De volgende vraag die jij jouzelf moet stellen is of de processor van de laptop goed genoeg is. De processor bepaalt namelijk mede de snelheid van de laptop. Je zult ongetwijfeld begrijpen dat het erg vervelend is wanneer het laden van een game lang duurt. Kies daarom voor een goede processor. Minimaal een i7 processor is aan te raden.

Is de videokaart krachtig genoeg?

De videokaart is een belangrijke factor omdat deze grotendeels bepaalt hoe goed jij de games af kunt spelen. Ga voor een laptop met een zo krachtig mogelijke grafische kaart, zodat je de beste game-ervaring hebt. Een GTX 1080 videokaart is een uitstekende keuze.

Hoeveel uur gaat de batterij mee?

Ook de batterijduur is logischerwijs een factor waar je op moet letten. Het is namelijk enorm vervelend wanneer jij midden in een potje zit en de batterij is leeg. Daarnaast gaat de batterij van een laptop sneller leeg tijdens het gamen, waardoor je soms na een paar uur al de oplader aan moet sluiten.

Maakt de gaming laptop niet te veel geluid?

Omdat het best veel kracht kost voor een laptop om games af te spelen, kan het zijn dat hij veel geluid maakt. Vind jij dit erg storend tijdens het gamen? Let hier dan goed op bij de aanschaf ervan.

De voor- en nadelen van een goedkope gaming laptop

Ga je voor een goedkope gaming laptop? Dan krijg je te maken met zowel voor- als nadelen en deze zullen we hieronder gaan behandelen.

Laten we beginnen met de voordelen. Het grootste voordeel is natuurlijk dat je geld bespaart als je gaat voor een goedkope gaming laptop in plaats van eentje uit een duurdere categorie. Een ander voordeel is ook dat je een goedkope game laptop vaak altijd nog uit kunt breiden en kunt upgraden naar een betere. Denk bijvoorbeeld aan het upgraden van de videokaart. Dat is prijzig, maar hier zou je voor kunnen sparen. Wat ook opvallend is, is dat de batterijduur van een goedkopere gaming laptop vaak langer mee kan dan die van een duurdere. Houd je van foto’s bewerken met bijvoorbeeld adobe photoshop of adobe premiere pro? Dat is mogelijk met de meeste gaming laptops.

Dan kijken we ook nog even naar de nadelen van een goedkope gaming laptop. Het grootste nadeel is ongetwijfeld dat jij niet alle games op de beste instellingen kunt spelen. Je zal al snel zien dat de laptop moeite heeft met het afspelen van grote games. Daarnaast zul je, doordat je bespaart, sneller problemen ondervinden met een goedkopere laptop.

Beste budget game laptop – Mijn conclusie

Is het écht nodig om duizenden euro’s aan een gaming laptop uit te geven? Nee, dat is in mijn ogen absoluut niet het geval. Er zijn heel veel goedkope gaming laptops op de markt. Als je voor één van de hierboven besproken game laptops kiest, kom je eigenlijk niks te kort. Deze budget game laptops hebben een haarscherp beeld, een krachtige videokaart én een krachtige processor. Dat zijn eigenlijk alle eigenschappen waar je als gamer blij van wordt. uiteraard word je ook blij van het prijskaartje.

Voor de bovengenoemde laptops hoef je geen duizenden euro’s te betalen. Daardoor weet je meer geld over te houden voor het kopen van bijvoorbeeld allerlei soorten games. Ik kan de hierboven beschreven goedkope game laptops in ieder geval stuk voor stuk van harte aanraden! Heb je iets meer budget?

Bekijk dan mijn review over de beste gaming laptop.

Veelgestelde vragen over goedkope laptops

Kan ik alle games op een goedkope laptop spelen?

Het antwoord op deze vraag is helaas nee. Voor wat lichtere games zoals Minecraft is een goedkope gaming laptop prima geschikt. Wil je echter ook grote, zware games spelen zoals GTA, dan zul je zien dat een goedkope game laptop het moeilijk heeft. Je zult wat vaker te maken krijgen met vervelende haperingen en dit belemmert de game-ervaring enorm. Wil je dus dit soort games spelen, ga dan voor een duurdere gaming laptop.

Welke schermgrootte moet ik kiezen?

Het antwoord op deze vraag is een beetje afhankelijk van jouw persoonlijke gebruik. Een groter scherm is bijvoorbeeld handig als je meer details wilt zien. Een kleiner scherm is daarentegen weer handiger als je vaak op reis bent en dus jouw laptop vaak mee moet nemen. Voor kwaliteit zou ik zeker voor Full HD / 4k gaan.

Hoe lang kan je met een volle accu gamen?

Dit is afhankelijk van de laptop die jij koopt. De ene laptop houdt het makkelijk 15 uur vol, terwijl de andere binnen een paar uur leeg is. Ben je aan het gamen op een goedkope gaming laptop, dan moet je rekenen op zo’n 5 tot 10 uur gameplezier op een volle batterij.

Welke poort ingangen heeft mijn laptop?

Niet iedere laptop beschikt over iedere aansluitingen (usb poorten). Echter zijn een aantal aansluitingen altijd wel aanwezig. Denk bijvoorbeeld aan een HDMI-aansluiting, waarmee je jouw laptop aan kunt sluiten op een beeldscherm. Ook USB-aansluitingen zijn vrijwel altijd aanwezig waarmee je externe apparaten aan kunt sluiten. Verder is een audio jack bijna altijd wel aanwezig. Hier kun je jouw koptelefoon op aansluiten. Natuurlijk is er ook een aansluiting voor de oplader.

Hoeveel Hertz is goed voor gamen?

Wanneer je wilt gamen op jouw laptop, moet je gaan voor een laptop die beschikt over minimaal 60 Hertz en een ips scherm. Voor echt grote games is een groter aantal Hertz wel aan te raden, maar voor basic games voldoet 60 Hertz Full HD vaak wel.

Hoeveel kost een budget gaming laptop?

Ben je op zoek naar een budget gaming laptop, reken er dan op dat deze vaak duurder is dan een gewone laptop. Qua prijs moet je bij een budget gaming laptop al gauw denken aan zo’n €700. Voor die prijs heb je een degelijke gaming laptop. Wil je echter een laptop die alles moeiteloos af kan spelen, moet je rekenen op een prijs van ergens tussen de 1000 en 3000 euro en nog steeds vele malen goedkoper dan een game Pc

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in