Een laptop voor HBO studenten is geschikt voor het uitvoeren van taken als internetten, e-mailen en het verwerken van teksten tot verslagen. Omdat een student de laptop ook mee moet nemen tijdens de studiedagen is het formaat, gewicht en batterijduur eveneens belangrijk bij het maken van de juiste keuze. De beste laptop voor HBO studenten is de Asus VivoBook laptop waarmee je de komende jaren echt vooruit kunt.

Deze laptop heeft een perfect formaat van 15,6 inch, een gewicht van slechts 1,8 kilo en zit vol krachtige specificaties als de Intel Core i7 processor en maar liefst 16 GB aan supersnel werkgeheugen. Daarnaast is er met de snelle Solide State Drive van 512 GB altijd ruimte voor het bewaren van je verslagen tot het installeren van handige programma’s. Je bent hierdoor verzekerd van een laptop die staat voor topprestaties.

Top5: Beste laptop voor HBO Studenten

Met onze top 5 laptops voor HBO studenten hebben wij ook deze keer weer een veelbelovend overzicht van laptops waarop je efficiënt, snel en veelzijdig kunt werken dankzij krachtige specificaties.

Asus VivoBook S15 S512FL-BQ279T -Beste laptop voor HBO Studenten

Asus VivoBook 15

De prijs voor deze Asus VivoBook ligt rond de 700 euro. Je krijgt voor deze prijs een Windows laptop waar je zonder problemen al je studietaken op kunt uitvoeren. Van een verslag typen tot een video of presentatie maken zijn geen enkel probleem.

De voordelen van de Asus Vivobook S15 zijn het 15,6 inch formaat en gewicht waardoor je de laptop gemakkelijk kunt meenemen. Door de krachtige Intel Core i7 processor en maar liefst 16 GB aan snel werkgeheugen draait elke applicatie soepel en snel. De batterijduur van deze laptop is met ruim 6 uur voldoende voor een collegedag waarbij je de laptop nodig hebt.

De nadelen van de Asus Vivobook zijn het glanzende scherm waarmee je minder fijn kunt werken in een lichtere omgeving door de weerkaatsingen. De dunne rand rondom het scherm zorgt ervoor dat de laptop kwetsbaarder is voor beschadigingen.

De krachtige Intel Core i7 processor en aanwezigheid van 16 GB DDR4 werkgeheugen zijn het meest opvallend aan deze laptop en zorgen ervoor dat werkelijk alles dat je doet soepel en fijn werkt. Aan de Solide State Drive van 512 GB heb je tijdens je HBO Studie ruim voldoende voor het veilig opslaan van belangrijke verslagen en gegevens.

Bekijk deze Asus VivoBook 15


Acer Swift 3 SF315-52G-58GH

Acer Swift 3

De prijs van deze Acer Swift 3 laptop is gemiddeld 800 euro. Je krijgt hiervoor een veelzijdige laptop met krachtige prestaties en een elegant ontwerp. Op deze laptop kun je studietaken probleemloos uitvoeren en ben je optimaal productief.

De voordelen van deze Acer Swift 3 laptop zijn het prachtige 15,6 inch beeldscherm die alles in prachtige kleuren toont en het verlichte toetsenbord van deze laptop waardoor je ook in de avonduren fijn kunt werken. Met een batterijduur van ruim 10 uur kun je gedurende een hele dag op deze laptop werken.

De nadelen van de Acer Swift 3 laptop hebben vooral betrekking op geluidskwaliteit en kwetsbare materialen die gebruikt zijn.

Wat aan deze laptop direct opvalt is de krachtige Intel Core i5 processor met veel rekenkracht en de aanwezigheid van de 8 GB DDR4 aan werkgeheugen waarmee je soepel door elke applicatie heen kunt navigeren. Ook heb je ruim 1 TB opslagcapaciteit met deze laptop.

Bekijk deze Acer Swift 3


Huawei MateBook D53010DVD

Huawei MateBook

De prijs van deze Huawei MateBook is net iets minder dan 800 euro. Voor deze prijs krijg je een snelle Windows laptop waarop je studietaken en veel probleemloos kunt uitvoeren. De Matebook is dankzij het formaat van 14 inch en accuduur van meer dan 12 uur een absoluut reismaatje. 

De voordelen van de Huawei MateBook zijn het prachtige ontwerp van deze laptop en het 14 inch scherm waarop je alles in Full HD te zien krijgt. Deze laptop heeft absoluut een degelijke behuizing waardoor die tegen een stootje kan.

De nadelen van de Huawei MateBook zijn het toetsenbord waaraan je in het begin zeker even zal moeten wennen en het aantal aansluitingen voor randapparatuur. Ook de Solide State Drive van slechts 256 GB kan een nadeel zijn wanneer je ruimte nodig hebt voor grotere bestanden of meer opslag.

Onder de motorkap van deze Huawei MateBook is een krachtige Intel Core i5 processor te vinden die zorgt voor voldoende rekenkracht. Samen met het 8 GB DDR4 werkgeheugen loopt deze laptop ongekend soepel door applicaties heen. Aan opslagcapaciteit heb je 256 GB Solide State Drive tot je beschikking waarop je gegevens veilig kunt bewaren.

Bekijk deze Huawei MateBook


Asus-ZenBook-UX431FA-AM022T

Asus ZenBook

De prijs van deze Asus ZenBook is slechts 900 euro. Je krijgt hiervoor een 14 inch laptop die voor veelbelovende prestaties zal zorgen. Door het formaat van slechts 14 inch kun je deze laptop heel gemakkelijk meenemen en er zonder problemen een dag productief mee zijn.

De voordelen van de Asus ZenBook zijn absoluut het ontwerp van deze laptop waardoor je ermee voor de dag kunt komen. Verder zijn de prestaties bijzonder hoog voor een laptop uit deze klasse en kun je er een hele dag mee aan de slag. De laptop voor thuis en onderweg.

De nadelen van deze Asus ZenBook zijn het met name de opslagcapaciteit van slechts 256 GB SSD en dat de laptop minder geschikt is om video en foto’s mee te bewerken.

Deze laptop heeft een krachtige Intel Core i5 processor van de 8e generatie. Daarmee bereikt deze laptop ongekende kloksnelheden die samen met het werkgeheugen van 8 GB DDR4 zorgen dat elke applicatie soepel loopt.

Bekijk deze Asus ZenBook


Apple Macbook Air 2020

Apple Macbook Air (2017)

De prijs voor deze Apple Macbook Air is slechts 1200 euro. Je krijgt hiervoor een snelle laptop met een ongekend lange batterijduur. Door het formaat van slechts 13 inch neem je deze laptop ook nog eens eenvoudig mee in elke studietas, dit is één van de beste macbook voor studenten.

De voordelen van de Apple Macbook Air zijn het prachtige ontwerp en de mooie weergave op het scherm van deze Apple. Daarnaast is deze laptop razendsnel en zeker geschikt om je studietijd mee door te komen.

De nadelen van deze Apple Macbook Air zijn met name de opslag capaciteit van slechts 128 GB waardoor je beperkt bent in wat je kunt opslaan naarmate je de laptop langer hebt.

Onder de motorkap van deze Apple Macbook Air vind je een Intel Core i5 processor en 8 GB DDR4 werkgeheugen dat deze laptop snel maakt. Ook de accuduur van 12 uur maakt deze laptop echt een uitstekende laptop voor tijdens je studiedagen maakt.

Bekijk deze Apple Macbook Air

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in