Top 10 beste laptop merken

Wil jij graag een nieuwe laptop aanschaffen? Dan weet je op voorhand één ding zeker: je hebt de keus uit onwijs veel verschillende laptops. Het is aan jou om te bepalen naar welke laptop jouw voorkeur maar uit gaat, maar het kan vrij lastig zijn om dat direct te bepalen. Daarom hebben wij voor jouw de beste laptop merken op rij gezet.

Om jouw zoektocht een stuk makkelijker te kunnen laten verlopen, is het aan te raden om altijd voor een laptop van een gerenommeerd merk kiezen. In dit artikel willen wij je graag kennis laten maken met de 10 beste laptop merken. De merken die wij hieronder in het kort bespreken, hebben stuk voor stuk bewezen dat zij geweldige laptops weten te leveren.

Deze laptops voldoen aan de verwachtingen, hebben een prima prijs-kwaliteitsverhouding, hebben een lange levensduur en zijn de aanschaf dus meer dan waard. Neem de onderstaande merken dus op je gemakje door en maak voor jezelf een goede vergelijking!

Top 10 beste laptop merken

Hieronder vindt je een lijst met de 10 beste laptop merken dit zijn in onze ogen de beste laptop merken.

1. Asus

Er kan er maar één de beste zijn. Deze uitspraak is ook absoluut van toepassing op de laptop merken. Uiteindelijk hebben wij het merk Asus uitgeroepen tot het beste laptop merk.

Asus laptop

Waarom? Omdat dit merk een uitgebreid aanbod van de beste laptops aanbiedt.

Deze laptops zijn interessant geprijsd, hebben een lange levensduur en voldoen echt aan alle verwachtingen. Dat zie je ook direct als je via het internet op zoek naar een nieuwe laptop gaat; bij de Asus laptops zie je heel veel positieve beoordelingen naar voren komen!


2. HP

Het merk HP staat al jarenlang te boek als een prima merk. Dat is niet alleen het geval in de wereld van printers en inktcartridges, maar óók in de wereld van laptops. Zeker in de afgelopen jaren is HP in staat geweest om de laptops flink te verbeteren, waardoor de prijs-kwaliteitsverhouding nóg beter is geworden.

Hp laptop

Bijkomend voordeel is dat HP ook nog vrij veel verschillende soorten laptops aanbiedt. De kans is dus groot dat je in het assortiment van HP altijd wel een geschikte laptop kunt vinden, ongeacht wat jouw budget is!


3. Lenovo

Ook over het merk Lenovo zijn wij zeer te spreken. Dit merk is langere tijd ondergewaardeerd gebleven, maar is in de afgelopen jaren echt heel populair geworden. Dit komt hoofdzakelijk door de unieke prijs-kwaliteitsverhouding van de Lenovo laptops.

Lenovo laptop

De laptops van dit merk zijn van de hoogste kwaliteit, terwijl de prijskaartjes relatief gunstig zijn. Onder meer voor studenten is het daarom erg interessant om voor een Lenovo laptop te kiezen. Bovendien kun je bij dit merk buigen op een prima garantie en een prima service.


4. Apple

Gaat jouw voorkeur naar producten van dit Amerikaanse merk? Dan is het ook interessant om voor een laptop van het merk Apple te kiezen. Dit merk weet niet alleen goede laptops aan te bieden, maar ook nog eens onwijs fraaie laptops. Met de laptops van Apple kun je echt altijd en overal voor de dag komen.

apple laptop

Waarom staat dit merk niet op nummer 1 in deze top 10 met beste laptop merken? Dat komt puur door het prijskaartje van de Apple laptops. Voor een laptop van dit merk betaal je al snel meer dan duizend euro of zelfs meer dan tweeduizend euro. Je moet dus echt fors in de buidel tasten voor een laptop van dit geweldige merk.


5. Acer

Ook het Aziatische merk Acer is al jarenlang populair in de wereld van laptops. Dit merk weet een uitgebreid aanbod van hoogwaardige laptops aan te bieden en hanteert ook nog relatief gunstige prijzen. Die combinatie zorgt er in ieder geval voor dat vrij veel mensen voor een Acer laptop kiezen.

acer laptop

Bijkomend voordeel: je kunt bij Acer meerdere soorten laptops vinden. Eigenlijk maken jouw wensen hierbij niet al te veel uit. Ook jouw budget maakt hierbij niet al te veel uit, aangezien Acer in allerlei prijsklassen interessante laptops aan weet te bieden.


6. Microsoft

Lange tijd is Microsoft al het meest populaire besturingssysteem op onze aardbol. Door de jaren heen is dit bedrijf zich echter ook op andere gebieden gaan richten; zo produceert het merk nu ook allerlei laptops.

 microsoft laptop

Deze laptops zijn van een prima kwaliteit, zijn relatief gunstig geprijsd en worden compleet geleverd. Je vindt op deze laptops namelijk standaard al veel systemen van Microsoft terug!


7. Huawei

Het Chinese Huawei heeft in de afgelopen jaren furore gemaakt als smartphonefabrikant. Tegelijkertijd heeft het merk zich ook gericht op laptops; in het huidige aanbod vind je dan ook veel laptops van dit veelbelovende merk terug.

huawei laptop

Dit merk is in staat om de beste laptops tegen lage prijzen aan te bieden. Dankzij deze prijs-kwaliteitsverhouding is het eigenlijk een feestje om een smartphone van dit merk aan te schaffen. Bovendien is het aanbod van Huawei door de jaren heen flink uitgebreid!


8. MSI

Al geruime tijd is het merk MSI één van de beste leveranciers van computeronderdelen. Dit merk heeft zich echter ook gericht op het fabriceren van laptops en doet dat ook met verve.

msi laptop

Dit merk komt van origine uit Taiwan en dat merk je aan alles terug. Zo hebben de laptops een prima kwaliteit én liggen de prijzen relatief laag. Ondertussen heeft het bedrijf ook voor een uitgebreid aanbod van laptops gezorgd. Wat ons betreft kun je met een gerust hart een MSI laptop aanschaffen.


9. Medion

Ben je op zoek naar een vrij specifieke laptop? Wil je bijvoorbeeld een laptop aanschaffen die je voor gamen kunt gebruiken? Dan is de kans aanwezig dat je de gewenste laptop in het aanbod van Medion terug kunt vinden.

Medion laptop

Dit merk richt zich niet zozeer op de doorsnee laptop, maar meer op de specifieke soorten laptops. Indien je naar een relatief speciale laptop op zoek bent, is het merk Medion mogelijk voor jou interessant!


10. Dell

dell laptop

Jarenlang is Dell één van de meest gerenommeerde merken in de computerwereld geweest. De afgelopen jaren is dit merk eigenlijk ondergesneeuwd, maar toch weet het nog interessante laptops aan te bieden. Deze laptops zijn van een prima kwaliteit, hebben een lange levensduur en hebben een niet al te hoog (maar ook niet al te laag) prijskaartje.


Conclusie: beste laptop merken

De meeste laptop merken zijn goed in een specifieke gebied. Zo zijn de Asus, Lenovo en MSI laptops goed geschikt als gaming laptop en om foto en video’s te bewerken. Dell laptop worden vaak gebruik als zakelijk laptop.

HP, Acer en Apple zijn goede laptops als je veel thuiswerkt of onderweg bent.

 

1 gedachte over “Top 10 beste laptop merken”

  1. Klopt inderdaad, ik heb 8 jaar geleden een ASUS gekocht I7, 15,6 inch, nooit problemen mee gehad. Hij werkt na 8 jaar exact nog hetzelfde als toen ik hem kocht. Hij is super snel. In mijn ogen is er geen betere.
    Ik kan hem iedereen aanraden.

    Beantwoorden

Plaats een reactie