Beste zakelijke laptop 2021

In het zakenleven verloopt steeds meer via de digitale kanalen. Klantencontact, contact met collega’s, contact met leveranciers en het voeren van marketing. Dit zijn slechts enkele voorbeelden van werkzaamheden op de werkvloer waar je een computer of laptop voor nodig hebt. Is het bedoeling dat je regelmatig ook onderweg moet werken? Of moet je bijvoorbeeld dagelijks je laptop van werk naar huis en vice versa meenemen? Dan is het absoluut aan te raden om voor de beste zakelijke laptop te gaan.

In dit artikel vind je daar alle informatie over; wij bespreken namelijk waar een zakelijke laptop aan moet voldoen én wat de beste zakelijke laptops zijn. Neem het artikel op je gemakje door en schaf vervolgens een goede zakelijke laptops aan!

Lenovo Legion Y530Lenovo LegionMeer info
HP ProBook 450 G5HP ProBookMeer info
MEDION AKOYA P7653MEDION AKOYAMeer info
Microsoft Surface ProMicrosoft SurfaceMeer info
Penetration Testing and Ethical Hacking Metalen Kali OS notebook 14PenetrationMeer info

Waar moet een zakelijke laptop aan voldoen?

Bij het uitzoeken van een zakelijke laptop staan veiligheid, gemak en service centraal. De veiligheid heeft met name betrekking op verschillende veiligheidssystemen, waardoor de gegevens op de laptop nóóit bereikbaar zijn voor bijvoorbeeld hackers. Je bent immers met gegevens van klanten en/of leveranciers bezig; het is niet de wens dat deze in handen van andere mensen komen.

Kies daarvoor een laptop met veiligheidsopties van Windows 10 Pro. Bekende voorbeelden daarvan zijn Remote Desktop en BitLocker. Dankzij dergelijke programma’s kan je overal veilig werken, waar je je ook bevindt.

Daarnaast is het ook belangrijk om op het gemak te letten. Als je dagelijks de zakelijke laptop mee naar werk neemt, wil je dat je in jouw rugzak past. Het is helemaal mooi meegenomen als de laptop niet al te veel weegt, waardoor je het gewicht van de laptop eigenlijk niet voelt. Ga bij voorkeur daarom voor een zo’n licht mogelijke laptop.

Een laptop met een laag gewicht heeft vaak een aluminium behuizing. Deze behuizing zorgt niet alleen voor het lage gewicht, maar ook voor een robuuste behuizing. Je kunt hierdoor je laptop wel eens tegen iets aan stoten, zonder dat de laptop direct beschadigd is. Ook dat is handig als je de laptop overal mee naar toe moet nemen voor jouw werk.

Ook is het aan te raden om goed op de garantie en service te letten. Hoeveel jaar garantie heeft de laptop? Hoe kan je aanspraak maken op deze laptop? En welke service biedt het merk van de laptop? Ook dit zijn onwijs belangrijke aspecten, aangezien je nooit zonder zakelijke laptop wilt komen te zitten. Bovendien wil je geen extra kosten voor de zaak gaan maken.

Tot slot is het advies om voor een krachtige, snelle en duurzame laptop te gaan. Kies bij voorkeur voor een toetsenbord dat tegen een stootje kan, voor een krachtige processor, voor een lange maximale accuduur en voor een krachtige videokaart. Dat laatste is met name wenselijk als je voor jouw werk regelmatig met programma’s zoals Photoshop en Lightroom aan de slag moet gaan.

Om tot de beste keuze te komen, is het ook wenselijk om voor jezelf enkele voorkeuren op een rijtje te gaan zetten. Bedenk vooraf hoe groot het beeldscherm van de laptop moet zijn, wat het maximale budget is en welke extra’s de laptop moet hebben. Op basis van deze voorkeuren kan je gericht(er) gaan zoeken naar de meest geschikte laptop voor zakelijk gebruik!

Top 5 beste zakelijke laptops

Uit ervaring blijkt dat de zoektocht naar een zakelijke laptop behoorlijk moeizaam kan verlopen. Het aanbod is behoorlijk divers, terwijl er ook behoorlijke verschillen tussen verschillende laptops bestaan. Voor welke laptop kan je dan het beste kiezen voor zakelijk gebruik?

Op basis van een uitgebreid onderzoek is onderstaande top 5 samengesteld. Deze 5 laptops voldoen aan alle eigenschappen waar een zakelijke laptop in principe over moet beschikken. Neem de korte reviews van deze verschillende laptops door en schaf direct één van de gewenste zakelijke laptops aan.

Lenovo Legion Y530

1. Lenovo Legion Y530 – 15″Full HD – Zakelijke Laptop

 • Beeldscherm: 15,6 inch Full HD IPS Processor: Intel Core i5-8300
 • Opslag: 128 GB SSD + 1TB HDD
 • Videokaart: Nvidia GeForce 1050 Ti 4
 • Overige: 3 usb poorten, toetsenbord verlichting, 12 uur geschatte accuduur
 • Aanbevolen voor gebruik: Zakelijk gebruik en voor studenten

Deze laptop van Lenovo is absoluut de beste keuze voor zakelijke doeleinden. De laptop heeft een krachtige processor, beschikt over Windows 10 Home en heeft ook een krachtige Intel Core i5 processor. Dankzij het werkgeheugen (8GB) en de totale opslagcapaciteit (128 GB SSD + 1 TB HDD) biedt de laptop meer dan genoeg opslagruimte.

Door het beeldscherm van 15 inch kan je de laptop moeiteloos in je rugzak stoppen, terwijl de laptop ook niet al te veel weegt; slechts 2,3 kilogram. Al met al een prima laptop voor de zakelijke gebruiker.

Bekijk Laptop


HP ProBook 450 G5

2. HP ProBook 450 G7 – Zakelijke laptop – 15.6 inch

 • Beeldscherm: 15,6 inch Full HD IPSli>
 • Processor: Intel Core i5
 • Opslag: 256 GB SSD
 • Videokaart: Intel HD Graphics 620
 • Overige: Windows 10 Pro besturingssysteem
 • Aanbevolen voor gebruik: Zakelijk gebruik en voor studenten

Ook deze laptop van HP is uitermate geschikt voor zakelijk gebruik. De laptop heeft een beeldschermdiagonaal van 15,6 inch, een i3 processor en een bijzonder compact design. Deze laptop is behoorlijk dun en heeft een optioneel aanraakscherm; ook dat kan bijzonder prettig zijn bij verscheidene zakelijke werkzaamheden.

De batterijduur is behoorlijk lang (14 á 15 uur), terwijl de batterij ook binnen 90 minuten weer volledig opgeladen is. Door de compacte vormgeving weegt deze laptop ook niet al te veel; slechts 2,1 kilogram. Voldoende redenen in ieder geval om deze laptop voor zakelijk gebruik aan te gaan schaffen!

Bekijk Laptop


MEDION AKOYA P7653

3. MEDION AKOYA P7653

 • Beeldscherm: 17,3 inch Full HD IPSli>
 • Processor: Intel Core i5
 • Opslag: 256 GB SSD
 • Videokaart: NVIDIA® GeForce® MX130
 • Overige: Windows 10 Home besturingssysteem, webcam en microfoon ingebouwd
 • Aanbevolen voor gebruik: Zakelijk gebruik en voor studenten

Deze relatief gunstig geprijsde laptop is ook uitermate geschikt voor zakelijk gebruik. Dat is onder meer te danken aan de krachtige processor, aan het relatief lage gewicht en aan de verschillende connectiviteitsmogelijkheden. Deze laptop draait op Windows 10 Home en is behoorlijk veilig te noemen.

Je moet bij deze laptop wel rekening houden met het beeldschermdiagonaal van 17,3 inch. Hierdoor is het wellicht iets lastiger om de laptop in je tas mee te nemen. Desondanks weegt deze laptop slechts 2,5 kilogram, waardoor je ‘m moeiteloos mee naar werk en huis kunt nemen.

Bekijk Laptop


Microsoft Surface Pro

4. Microsoft Surface Pro – Core i5 – 4 GB – 128 GB

 • Beeldscherm: 12,3 inch Full HD IPSli>
 • Processor: Intel Core i5
 • Opslag: 128 GB SSD
 • Videokaart: Intel HD Graphics 620
 • Overige: Windows 10 Home besturingssysteem, te gebruiken als tablet
 • Aanbevolen voor gebruik: Zakelijk gebruik en voor studenten

Op de vierde plek in deze lijst met beste zakelijke laptops vinden we deze Microsoft Surface Pro laptop terug. Deze laptop kan zowel als laptop en als tablet gebruikt worden, waardoor je zeer flexibel bent. Ook de krachtige processor, de compacte vormgeving en verschillende veiligheidssystemen spreken tot de verbeelding.

Zo heeft deze laptop een gezicht- en vingerafdrukscanner en een Windows 10 Pro besturingssysteem. De laptop weegt bovendien nog geen 800 gram en heeft een compact beeldscherm. Al met al een prima laptop voor zakelijk gebruik.

Bekijk Laptop


Penetration Testing and Ethical Hacking Metalen Kali OS notebook 14

5. Penetration Testing and Ethical Hacking Metalen Kali OS notebook 14″ Full HD IPS-scherm QWERTY

 • Beeldscherm: 14 inch Full HD IPS
 • Processor: Intel Core i3
 • Opslag: 250 GB SSD
 • Videokaart: Intel HD Graphics 620
 • Overige: Linux besturingssysteem
 • Aanbevolen voor gebruik: Zakelijk gebruik en voor studenten

Deze top 5 van zakelijke laptops sluiten we graaf af met deze laptop van het merk Clevo. Deze laptop heeft een hoogwaardig 14 inch beeldscherm, een krachtige SSD harde schijf en een compact design. De laptop weegt slechts 1400 gram en heeft een maximale accuduur van 8 uur.

Het enige waar je bij deze laptop rekening mee moet houden, is dat de laptop een Linux besturingssysteem heeft. Dat werkt net even anders dan bijvoorbeeld Windows of iOS.

Bekijk Laptop


De voordelen van een zakelijk laptopbeeldscherm

Wil je graag zo efficiënt mogelijk kunnen werken? Dan is het aan te raden om nog een extra monitor aan te schaffen. Deze monitor kan je aan jouw laptop koppelen, waardoor je van twee beeldschermen kunt maken.

Een dergelijk zakelijk laptop beeldscherm zorgt ervoor dat je prettiger kunt werken, dat je sneller kunt werken en ook dat je iets veel makkelijker aan een collega kunt laten zien. De aanschaf van een dergelijk scherm is dus zeker aan te raden, mede omdat deze schermen niet al te veel geld meer kosten!

Lenovo Legion Y530Lenovo LegionMeer info
HP ProBook 450 G5HP ProBookMeer info
MEDION AKOYA P7653MEDION AKOYAMeer info
Microsoft Surface ProMicrosoft SurfaceMeer info
Penetration Testing and Ethical Hacking Metalen Kali OS notebook 14PenetrationMeer info

Conclusie: Zakelijk laptop kopen

Zo, naar welk van de hierboven besproken laptops gaat jouw voorkeur? Je hebt in ieder geval méér dan genoeg keus. Bekijk de verschillende laptops, vergelijk deze op de essentiële vlakken met elkaar en schaf vervolgens één van de gewenste laptops aan.

Je gaat absoluut geen spijt krijgen van één van de vijf hierboven genoemde zakelijke laptops!

Ook Interessant:

beste laptop voor videobewerking
Apple MacBook Air (2020) review
Beste 17 inch laptops 2020

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in