Goede laptop voor foto- en videobewerking 2022

Steeds meer mensen zijn voor werk, studie of hobby bezig met het bewerken van video’s. Geldt dat ook voor jou? Zo ja, dan is het onwijs belangrijk dat je een passende laptop gebruikt. Een laptop met een krachtige processor, een krachtige videokaart en een haarscherp beeld. Alleen als je laptop de beste prestaties weet te leveren, kan je op een snelle en efficiënte manier prachtige video’s maken. Je hoeft nooit meer te wachten op het laden van je laptop en je weet dat alle kleuren in de video zeer fraai zijn.

Om video’s te kunnen bewerken, heb je uiteraard ook een videobewerkingsprogramma nodig. Daarbij kan je grofweg kiezen uit twee varianten: gratis programma’s voor videobewerking of betaalde programma’s. De betaalde programma’s voor videobewerking bieden vaak meer opties en zijn daardoor ‘beter’. Als je echter een beginner bent, wil/kan je wellicht niet al te veel geld aan een betaald videobewerkingsprogramma uitgeven. In dat geval volstaat een gratis videobewerkingsprogramma ook. Maar, op welke laptop kan je dit programma nou het beste installeren? Oftewel; welke laptop kan je het beste kopen voor videobewerking?


Naar aanleiding van een uitgebreide test hebben wij over meerdere laptops een goed gevoel gekregen. Van deze laptops hebben wij een top 5 gemaakt; deze lijst met beste laptop kan je in dit artikel vinden. Neem de verschillende laptops op je gemakje door, bepaal welke het beste op jouw wensen/situatie aansluit en schaf direct één van de laptops aan. Voordat het de beste laptops voor videobewerking gaan bespreken, kijken we eerst nader naar de belangrijkste eigenschappen van een dergelijke laptop.


Verkrijgbaar bij

coolblue.nl

Verkrijgbaar bij

bol.com
coolblue.nl

Verkrijgbaar bij

bol.com
mediamarkt.nl

Waar moet een goede laptop voor foto- en videobewerking aan voldoen?

Neem een kijkje in het huidige aanbod van laptops en je weet niet wat je ziet. Het aanbod is onwijs uitgebreid. Allerlei soorten laptops zijn ontwikkeld en op de markt gebracht, waarbij van al deze soorten ook weer allerlei varianten bestaan. Doordat het aanbod zo uitgebreid is, is het voor jou wellicht lastig om de juiste laptop voor videobewerking te vinden. In onderstaande lijst hebben wij de belangrijkste eigenschappen voor een dergelijke laptop opgesomd:

 • Een zeer krachtige processor; bij voorkeur minimaal een Intel Core i7
 • Voldoende werkgeheugen; bij voorkeur minimaal 7 GB
 • Minimaal een Full HD beeldscherm; bij voorkeur nóg scherper
 • Een krachtige en snelle videokaart; bij voorkeur een dedicated videokaart
 • Een groot genoeg beeldscherm; bij voorkeur 15, 16 of 17 inch


Als een laptop aan bovenstaande wensen voldoet, is de laptop in principe geschikt voor videobewerking. Je moet daarbij echter ook nog naar je eigen situatie en wensen kijken. Heb je bijvoorbeeld voldoende geld om één van de duurdere laptops voor videobewerking te kopen? Of heb je te maken met een budget van bijvoorbeeld maximaal 1000 euro? Uiteraard speelt ook het prijskaartje een zeer belangrijke rol bij het aanschaffen van een laptop voor videobewerking.

Bij het uitkiezen van een laptop voor videobewerking is het in ieder geval belangrijk om naar bovenstaande eigenschappen te kijken. Voldoet de laptop aan al deze eigenschappen? Is de laptop qua prijs ook nog naar jouw wens? Dan heeft de laptop eigenlijk alles waar je naar op zoek bent.

Om je met deze zoektocht te helpen, hebben wij een top 5 van beste laptops samengesteld. Deze laptops bespreken we hieronder in het kort. Lees de korte reviews op je gemakje door, bepaal welke laptop voor jou op het lijf geschreven is en schaf één van de laptops direct aan.

Bekijk de laptop die Korthom kreeg om zijn foto’s en video’s mee te bewerken op YouTube.

Top 5 beste laptops voor foto- en videobewerking

Zoals je reeds hierboven hebt kunnen lezen, hebben wij verschillende laptops aan een strenge keuring onderworpen. We hebben daarbij onder meer naar bovenstaande eigenschappen gekeken, maar ook naar de kwaliteit van de laptop. Deze kwaliteit hebben we vervolgens naast de prijs gelegd, waardoor we inzicht kregen in de prijs-kwaliteitsverhouding van de verschillende laptops. Ook die factoor heeft – uiteraard – een belangrijke rol gespeeld bij onze beoordelingen van de beste laptops. Uiteindelijk zijn we daarbij op onderstaande top 5 uitgekomen, met daarbij op nummer 1 een welbekende laptop van het merk Apple.

1. Apple MacBook Air 2020

De Apple MacBook Air (2020) is absoluut onze favoriet. Deze laptop voldoet overigens niet aan alle wensen, zoals we deze in een rijtje eerder in dit artikel opgesomd hebben. Het beeldscherm van deze laptop is bijvoorbeeld kleiner dan we geadviseerd hadden; 13,3 inch in plaats van minstens 15 inch. Bij deze MacBook Air maakt dat echter minder uit. Apple heeft namelijk voor een hoog True Tone Retina scherm gekozen. Door dit scherm zie je alles haarscherp op je beeldscherm. Dat je daarbij met een iets kleiner scherm te maken hebt, brengt tegelijkertijd ook een voordeel met zich mee.

Deze laptop weegt namelijk slechts 1,29 kilogram. Door dit minieme gewicht is het een fluitje van een cent om deze laptop in je (rug)tas overal mee naar toe te nemen. Ben je bijvoorbeeld influencer en neem je jouw laptop altijd mee op reis? Dan is dit de perfecte laptop voor videobewerking. Dat geldt ook voor studenten of werkenden die de laptop dagelijks mee naar hun studie/werk mee moeten nemen. Door het minieme gewicht voel je de laptop nagenoeg niet in je tas zitten. Ideaal! Qua prijs, vormgeving, kwaliteit, design en overige functies hebben we ook niks te klagen bij de Apple MacBook Air (2020)!

 • Beeldscherm: 13,3 inch
 • Processor: Intel Core i5
 • Opslag: 512 GB
 • Videokaart: Intel Iris Plus Graphics
 • Overige: Zeer licht van gewicht
 • Aanbevolen voor gebruik: geschikt voor mensen die vaak hun laptop mee nemen naar bijvoorbeeld werk of studie

2. HP 14s-FQ1970ND

Verkrijgbaar bij

coolblue.nl

Ook deze HP 14s-FQ1970ND is bij ons goed in de smaak gevallen. Daarbij valt met name de prijs-kwaliteitsverhouding op. De laptop kan qua snelheid en kracht niet concurreren met de hierboven genoemde Macbook Air, maar heeft wél een zeer gunstig prijskaartje. Het prijsverschil tussen deze laptop en de laptop op nummer 1 uit deze lijst is meer dan 600 euro. Dat is onwijs veel geld.

Dankzij de krachtige AMD Ryzen 7 processor kan je deze laptop naar hartenlust gebruiken voor het bewerken van video’s. Daarbij heb je bovendien de beschikking over een zeer goed en groot beeldscherm. Het beeldscherm is 14 inch groot en het scherm kent zeer dunne randen. Hierdoor heb je perfect zicht op het beeldscherm; dat wordt verder versterkt door het ontspiegelde beeldscherm. Hierdoor heb je minder last van reflecties op het beeldscherm; ook dat is zeer prettig bij het bewerken van video’s.

Al met al heeft deze laptop ook hoge punten gescoord. De laptop heeft ook een lange accuduur (10 uur), heeft een fraai design en start razendsnel op dankzij de 512 GB SSD schijf. Een prima laptop met een zeer interessant prijskaartje!

 • Beeldscherm: 14 inch
 • Processor: AMD Ryzen 7
 • Opslag: 512 GB SSD
 • Videokaart: Intel Iris Graphics
 • Overige: Gunstig geprijsd
 • Aanbevolen voor gebruik: Videobewerking, fotobewerking en multitasking

3. Asus VivoBook S 14

Verkrijgbaar bij

bol.com
coolblue.nl


De Asus Vivobook S 14 verdient ook absoluut een plekje in deze lijst met beste laptops voor videobewerking. Qua eigenschappen en prestaties kan deze laptop absoluut concurreren met de nummer 1 uit dit artikel. De krachtige videokaart en processor zorgen namelijk voor de beste prestaties. Je kunt razendsnel allerlei video’s editen en je hebt verder geen reden tot klagen. De laptop werkt bijzonder snel, start ook snel op en je hebt meer dan voldoende opslagcapaciteit tot je beschikking.

Ook over het beeldscherm zijn we zeker te spreken. Met een beeldschermdiagonaal van 14 inch is het beeldscherm prima te noemen. Dankzij de ontspiegelde werking heb je bovendien weinig last van reflecties op het beeldscherm. Je kunt dus ook op plekken in de zon of juist in de schaduw naar hartenlust de video’s editen op deze laptop. Handig voor als je op jouw strandbedje ligt terwijl je op vakantie bent!


Waarom is deze laptop dan op plek nummer 3 in deze lijst geëindigd? Dat heeft met name met de accuduur te maken. De accu is al na enkele uren volledig leeg. Ook klagen sommige gebruikers over het geluid dat deze laptop produceert. Dat is met name het geval als je de laptop met zware taken belast, zoals het bewerken van video’s. Dit zijn absoluut twee nadelen waar je goed rekening mee moet houden.

 • Beeldscherm: 14 inch
 • Processor: Intel Core i7
 • Opslag: 1 TB SSD
 • Videokaart: Intel Iris Xe Graphics
 • Overige: Inloggen met vingerafdrukscanner
 • Aanbevolen voor gebruik: Videobewerking, fotobewerking, gamen en multitasken

4. Lenovo Ideapad 340

Verkrijgbaar bij

bol.com
mediamarkt.nl

De vierde plek in deze lijst is weggelegd voor de Lenovo Ideapad 340. Deze laptop van Lenovo heeft op papier niet de allerbeste eigenschappen, maar weet zich desondanks op meerdere vlakken te onderscheiden. Zo valt onder meer het prijskaartje op; deze laptop is ongeveer 1000 euro goedkoper dan de nummer 1 uit deze lijst. Ook ten opzichte van de nummer 2 en de nummer 3 is deze variant van Lenovo behoorlijk voordelig te noemen.

Verder valt ook het grote beeldscherm op. Het beeldschermdiagonaal is maar liefst 15,6 inch, waardoor je onwijs veel ‘beeld’ op je scherm kunt hebben. Dat maakt het editen/bewerken van je video’s alleen maar een stuk makkelijker. Tegelijkertijd moet je er wel rekening mee houden dat de processor en videokaart niet top zijn. Dat is dan ook eigenlijk de reden waarom deze laptop op plek 4 geëindigd is en niet hoger. De prijs-kwaliteitsverhouding is desalniettemin dik in orde, waardoor deze laptop absoluut zijn plek in deze top 5 verdiend heeft.

Ben je al met al op zoek naar een goedkope laptop met een groot beeldscherm? Wil je die laptop gebruiken voor het bewerken van video’s, maar ook voor bijvoorbeeld teksten/bestanden verwerken, mailen en internetten? Dan voldoet deze Lenovo laptop absoluut aan jouw wensen!

 • Beeldscherm: 15,6 inch
 • Processor: Intel Core i5-9300HF
 • Opslag: 512 GB SSD
 • Videokaart: Nvidia NVIDIA GeForce GTX 1650
 • Overige: Full HD beeldscherm
 • Aanbevolen voor gebruik: Videobewerking, fotobewerking en multitasken

5. Acer Aspire 3

Ben je op zoek naar een voordelige en compacte laptop? Dan kan je niet om deze Acer Aspire 3 heen. Deze laptop heeft een compacte behuizing, maar heeft wél een 15,6 inch scherm. Je hebt hierdoor voldoende ruimte om allerlei video’s te editen. Tijdens het bewerken van de video’s moet je wel rekening houden met de beperkte processor. Een Intel Core i3 processor is eigenlijk te traag voor een dergelijke laptop.


Desalniettemin verdient deze laptop een plek in deze lijst. Waarom? Omdat de laptop perfect is voor mensen die veel op reis zijn en daarbij graag hun laptop mee nemen. De laptop is namelijk onwijs licht en kan zodoende makkelijk meegenomen worden. De laptop is bijvoorbeeld handig voor studenten of werkenden die de laptop dagelijks mee naar de studie of het werk mee moeten nemen. Ook voor influencers is deze laptop op het lijf geschreven; je kunt deze laptop immers makkelijk mee op reis nemen.

 • Beeldscherm: 15,6 inch
 • Processor: Intel Core i7
 • Opslag: 512 GB SSD
 • Videokaart: Intel HD Graphics 620
 • Overige: Licht van gewicht
 • Aanbevolen voor gebruik: Videobewerking, fotobewerking en multitasken

Conclusie goede laptop voor foto en videobewerking

Het mag duidelijk zijn; de top 5 van beste laptops voor foto en videobewerking is nogal divers. Je kunt kiezen voor een relatief dure en perfecte variant van Apple, maar je kunt ook voor enkele honderden euro’s klaar zijn met een andere geschikte laptop. Onder aan de streep kunnen we je maar één ding adviseren: stel voor jezelf een maximum budget in.

Op basis van dat gestelde budget kan je vervolgens de juiste keuze gaan maken wat betreft je nieuwe laptop. Rest ons nu nog één ding; we wensen je graag veel plezier met je nieuwe laptop voor videobewerking!


Verkrijgbaar bij

coolblue.nl

Verkrijgbaar bij

bol.com
coolblue.nl

Verkrijgbaar bij

bol.com
mediamarkt.nl

De beste 4k laptops voor foto en videobewerking

beste 4k laptops voor foto en videobewerking

Wil jij de mooiste foto’s en video’s bewerken met hoge kwaliteit? Ben jij nu helemaal klaar met je eigen, trage laptop, of ben je gewoon toe aan iets nieuws? Ben je daarvoor op zoek naar een super snelle en efficiënte laptop? Lees dan vooral verder! In dit artikel vind jij namelijk de beste 4K-laptops voor foto en videobewerking.

Maar wat is 4K resolutie eigenlijk? En wat zijn de voordelen, 4K resolutie gaat over de hoeveelheid pixels in jouw scherm. Waar de normale Full HD resolutie 1.920 x 1.080 pixels bevat, bestaat 4K resolutie (ook wel Ultra HD genoemd) uit vier keer zo veel pixels. Dit betekent dat je extra veel details kunt zien op het scherm. Het voordeel van een laptop met 4K resolutie is dan ook dat het mogelijkheid biedt tot nog betere foto en videobewerking. Door de haarscherpe weergave kun je elk detail zien en aanpassen. Ook is 4K geschikt voor het maken van 3D-content, wat bijvoorbeeld interessant kan zijn voor virtual reality films.

Nu weet je dus waarom 4K-laptops interessant zijn om foto’s en video’s mee te bewerken, maar met al die honderden merken en verschillende soorten laptops kun je soms door de bomen het bos niet meer zien. De aanschaf van een nieuwe laptop kan dan ook zeer stressvol en moeilijk zijn. Waar let je nou op? Wat is een goede prijs-kwaliteit verhouding? Welke merk is het beste? In dit artikel zijn daarom de drie beste laptops voor foto en videobewerking op een rij gezet en uitgebreid beschreven. Of je nou net begint, al super professioneel bent of ergens daartussenin zit, een van deze laptops past hoe dan ook bij jou.


Verkrijgbaar bij

bol.com

Verkrijgbaar bij

bol.com
alternate.nl

Aandachtspunten 4k laptops voor foto en videobewerking?

Foto of video bewerken met de juiste hardware kan je werk behoorlijk vergemakkelijken. Ondanks dat het soms een grote investering is, kan dit het dus zeker waard zijn! Sommige van onderstaande laptops worden ook veel gebruikt als gaming-laptops. Hun snelheid en hoeveelheid CPU’s zorgen ervoor dat ze super geschikt zijn om makkelijk en snel video’s te bewerken. Eindelijk niet meer uren wachten tot iets geëxporteerd is en ook geen gedoe meer met gepixelde afbeeldingen of programma’s die niet willen opstarten. Met een van onderstaande laptops heb jij jouw video ge-edit voor je het door hebt. Maar waar is nou eigenlijk op gelet bij het selecteren van deze laptops? En welke punten zijn voor jou belangrijk?

Opslag

Een van de belangrijkste punten is de grootte van de opslag. Bij het editen van video’s maak je natuurlijk gebruik van een enorme hoeveelheid MB’s. Veel laptops zitten dan ook snel vol als je video’s gaat bewerken, waarna ze ontzettend traag worden. Mega irritant en niet goed voor jouw stresslevels! Onderstaande Laptops zijn dan ook geselecteerd op basis van hun opslag, zodat jij in ieder geval niet bang hoeft te zijn voor een volle en trage laptop.

Snelheid

Niks is vervelender dan naar je scherm kijken terwijl een programma maar niet wil opstarten, of constant moeten wachten bij het invoeren van bestanden in jouw videosoftware. Tijdens het editen wil je gewoon lekker snel en vloeiend door kunnen werken, zonder steeds te hoeven wachten. Ondanks dat het soms goed is om even je geduld op de proef te stellen, zullen deze laptops dat niet doen. Ze hebben een actie namelijk al uitgevoerd voordat je het door hebt.

Design

Eerlijk is eerlijk, het oog wil ook wat! Daarom zijn onderstaande laptops onder andere geselecteerd op design, maar ook op gewicht en draagbaarheid. Want hoe fijn is het om niet gekluisterd aan je bureau te zitten tijdens het editen? Met deze laptops kun jij dus foto’s en video’s bewerken waar en wanneer je maar wilt. Benieuwd naar de voorbeelden? Hier komen ze:

1. HP Envy 15-ep0190nd

HP is misschien wel een van de eerste merken waar je aan denkt bij het woord laptop, en dat is niet voor niets! Naast dat deze laptops een super mooi en strak design hebben, zijn ze kwalitatief ook heel sterk en uitermate geschikt om video’s mee te bewerken. Win win dus! De HP Envy 15is heel efficiënt door zijn lichte gewicht en naast dat hij snel werkt door de Intel core-i9 processor, bewerkt hij voornamelijk heel makkelijk video’s door het fantastische kwaliteitsscherm. Hiermee kun jij elk detail zien.

Goed om te weten
– De laptop draait op Windows 10
– De behuizing is gemaakt van Aluminium
– De laptop heeft geen DVD/CD speler
– De laptop heeft een QWERTY toetsenbord


2. ASUS ZenBook Pro Duo

Verkrijgbaar bij

bol.com

De prijs van de ASUS ZenBook Pro Duo liegt er niet om, maar deze laptop wordt wereldwijd benoemd tot de allerbeste videobewerking laptop. Het bijzondere aan de deze ASUS ZenBook is dat hij niet één maar twee schermen heeft! Als je de laptop openklapt zie je niet alleen een scherm aan de bovenkant, maar ook nog een boven het toetsenbord! Dit is bovendien niet zomaar een scherm, maar een 4K-touchscreen, waarmee jij super makkelijk en snel video’s kunt bewerken.

Daarnaast bezit deze laptop een Core i9 processor, waardoor zelfs super zware bestanden en taken in een mum van tijd geëxporteerd of uitgevoerd kunnen worden. Dit is een laptop voor de echte professional, die veel tijd besteedt aan het editen van video’s. Een laptop voor iemand die echt baat heeft bij hoge kwaliteit, snelheid en een grote opslag.

Goed om te weten
– De laptop draait op Windows 10
– De behuizing is gemaakt van Aluminium
– De laptop heeft geen DVD/CD speler
– De laptop heeft een QWERTY toetsenbord


3. ASUS ROG Zephyrus Duo

Verkrijgbaar bij

bol.com
alternate.nl

Tot slot de laatste laptop. Eentje die zeker in de top 3 thuis hoort: De ASUS ROG ZEphyrus Duo. Dit is een echte game-laptop, waardoor hij qua uiterlijk net wat minder strak en luxe oogt dan voorgaande opties. Ook is hij iets zwaarder en dikker dan de anderen. Echter, hij is misschien wel de meest professionele van deze drie om video’s mee te editen.

Deze laptop is niet alleen zo bijzonder door de enorme opslag van 2000GB, waarmee je een enorme hoeveelheid aan data kan opslaan, maar heeft ook – net als de ASUS ZenBook – een dubbel scherm. Hoewel dit scherm niet touchscreen is, kun je hier wel alle gegevens en details van het video bewerken op weergeven. Super handig! Daarnaast kunnen visuele effecten sneller worden afgespeeld door de sterke grafische kaart die in de laptop zit.

 Goed om te weten
– De laptop draait op Windows 10
– De behuizing is gemaakt van Aluminium
– De laptop heeft geen DVD/CD speler
– De laptop heeft een QWERTY toetsenbord


Conclusie: beste 4k laptops voor foto en videobewerking

Welke van bovenstaande laptops je ook kiest, één ding is zeker: je zult er zeker blij mee zijn. Al deze laptops zijn in staat om video’s te bewerken van zeer hoge kwaliteit. Ze beschikken allemaal over een grote opslag en zijn in staat snel grote bestanden te verwerken. Hopelijk heb je wat gehad aan bovenstaande informatie en bewerk jij binnenkort de ene na de andere video met een van deze laptops. Wil je toch een wat goedkopere laptop voor het bewerken van jouw foto’s en video’s? Bekijk dan eens ons blog over beste laptop voor videobewerking.

Plaats een reactie