Home Beste laptop Goede laptop voor foto en videobewerking 2021

Goede laptop voor foto en videobewerking 2021

Steeds meer mensen zijn voor werk, studie of hobby bezig met het bewerken van video’s. Geldt dat ook voor jou? Zo ja, dan is het onwijs belangrijk dat je een passende laptop gebruikt. Een laptop met een krachtige processor, een krachtige videokaart en een haarscherp beeld. Alleen als je laptop de beste prestaties weet te leveren, kan je op een snelle en efficiënte manier prachtige video’s maken. Je hoeft nooit meer te wachten op het laden van je laptop en je weet dat alle kleuren in de video zeer fraai zijn.

Om video’s te kunnen bewerken, heb je uiteraard ook een videobewerkingsprogramma nodig. Daarbij kan je grofweg kiezen uit twee varianten: gratis programma’s voor videobewerking of betaalde programma’s. De betaalde programma’s voor videobewerking bieden vaak meer opties en zijn daardoor ‘beter’. Als je echter een beginner bent, wil/kan je wellicht niet al te veel geld aan een betaald videobewerkingsprogramma uitgeven. In dat geval volstaat een gratis videobewerkingsprogramma ook. Maar, op welke laptop kan je dit programma nou het beste installeren? Oftewel; welke laptop kan je het beste kopen voor videobewerking?


Naar aanleiding van een uitgebreide test hebben wij over meerdere laptops een goed gevoel gekregen. Van deze laptops hebben wij een top 5 gemaakt; deze lijst met beste laptop kan je in dit artikel vinden. Neem de verschillende laptops op je gemakje door, bepaal welke het beste op jouw wensen/situatie aansluit en schaf direct één van de laptops aan. Voordat het de beste laptops voor videobewerking gaan bespreken, kijken we eerst nader naar de belangrijkste eigenschappen van een dergelijke laptop.

Apple Macbook Air 2020Apple MacBook Air 2020
> 13,3 inch
> Intel Core i5
> 512 GB
button
HP 14s-dq1930ndHP 15s-FQ1970ND
> 15,6 inch
> Intel Core i7
> 256 GB SSD
button
Asus VivoBook 15 X571LI-BQ102TAsus Vivobook Pro N580GD
> 15,6 inch
> Intel Core i7
> 512 GB SSD
button
Lenovo IdeaPad S145 GrijsLenovo Ideapad 340
> 17,3 inch
> AMD A6
> 256 GB SSD
button
Acer-Aspire-3-A317-52-78NFAcer Aspire 3 A315-54K
> 15,6 inch
> Intel Core i3
> 128 GB SSD
button

Waar moet een goede laptop voor foto en videobewerking aan voldoen?

Neem een kijkje in het huidige aanbod van laptops en je weet niet wat je ziet. Het aanbod is onwijs uitgebreid. Allerlei soorten laptops zijn ontwikkeld en op de markt gebracht, waarbij van al deze soorten ook weer allerlei varianten bestaan. Doordat het aanbod zo uitgebreid is, is het voor jou wellicht lastig om de juiste laptop voor videobewerking te vinden. In onderstaande lijst hebben wij de belangrijkste eigenschappen voor een dergelijke laptop opgesomd:

 • Een zeer krachtige processor; bij voorkeur minimaal een Intel Core i7
 • Voldoende werkgeheugen; bij voorkeur minimaal 7 GB
 • Minimaal een Full HD beeldscherm; bij voorkeur nóg scherper
 • Een krachtige en snelle videokaart; bij voorkeur een dedicated videokaart
 • Een groot genoeg beeldscherm; bij voorkeur 15, 16 of 17 inch


Als een laptop aan bovenstaande wensen voldoet, is de laptop in principe geschikt voor videobewerking. Je moet daarbij echter ook nog naar je eigen situatie en wensen kijken. Heb je bijvoorbeeld voldoende geld om één van de duurdere laptops voor videobewerking te kopen? Of heb je te maken met een budget van bijvoorbeeld maximaal 1000 euro? Uiteraard speelt ook het prijskaartje een zeer belangrijke rol bij het aanschaffen van een laptop voor videobewerking.

Bij het uitkiezen van een laptop voor videobewerking is het in ieder geval belangrijk om naar bovenstaande eigenschappen te kijken. Voldoet de laptop aan al deze eigenschappen? Is de laptop qua prijs ook nog naar jouw wens? Dan heeft de laptop eigenlijk alles waar je naar op zoek bent.

Om je met deze zoektocht te helpen, hebben wij een top 5 van beste laptops samengesteld. Deze laptops bespreken we hieronder in het kort. Lees de korte reviews op je gemakje door, bepaal welke laptop voor jou op het lijf geschreven is en schaf één van de laptops direct aan.

Bekijk de laptop die Korthom kreeg om zijn foto’s en video’s mee te bewerken op YouTube.

Top 5 beste laptops voor foto en videobewerking

Zoals je reeds hierboven hebt kunnen lezen, hebben wij verschillende laptops aan een strenge keuring onderworpen. We hebben daarbij onder meer naar bovenstaande eigenschappen gekeken, maar ook naar de kwaliteit van de laptop. Deze kwaliteit hebben we vervolgens naast de prijs gelegd, waardoor we inzicht kregen in de prijs-kwaliteitsverhouding van de verschillende laptops. Ook die factoor heeft – uiteraard – een belangrijke rol gespeeld bij onze beoordelingen van de beste laptops. Uiteindelijk zijn we daarbij op onderstaande top 5 uitgekomen, met daarbij op nummer 1 een welbekende laptop van het merk Apple.

Apple Macbook Air 2020

1. Apple MacBook Air 2020

De Apple MacBook Air (2020) is absoluut onze favoriet. Deze laptop voldoet overigens niet aan alle wensen, zoals we deze in een rijtje eerder in dit artikel opgesomd hebben. Het beeldscherm van deze laptop is bijvoorbeeld kleiner dan we geadviseerd hadden; 13,3 inch in plaats van minstens 15 inch. Bij deze MacBook Air maakt dat echter minder uit. Apple heeft namelijk voor een hoog True Tone Retina scherm gekozen. Door dit scherm zie je alles haarscherp op je beeldscherm. Dat je daarbij met een iets kleiner scherm te maken hebt, brengt tegelijkertijd ook een voordeel met zich mee.

Deze laptop weegt namelijk slechts 1,29 kilogram. Door dit minieme gewicht is het een fluitje van een cent om deze laptop in je (rug)tas overal mee naar toe te nemen. Ben je bijvoorbeeld influencer en neem je jouw laptop altijd mee op reis? Dan is dit de perfecte laptop voor videobewerking. Dat geldt ook voor studenten of werkenden die de laptop dagelijks mee naar hun studie/werk mee moeten nemen. Door het minieme gewicht voel je de laptop nagenoeg niet in je tas zitten. Ideaal! Qua prijs, vormgeving, kwaliteit, design en overige functies hebben we ook niks te klagen bij de Apple MacBook Air (2020)!

 • Beeldscherm: 13,3 inch
 • Processor: Intel Core i5
 • Opslag: 512 GB
 • Videokaart: Intel Iris Plus Graphics
 • Overige: Zeer licht van gewicht
 • Aanbevolen voor gebruik: geschikt voor mensen die vaak hun laptop mee nemen naar bijvoorbeeld werk of studie

Bekijk de Apple Macbook Air


HP 14s-dq1930nd

2. HP 15s-FQ1970ND


Ook deze HP 15s-FQ1970ND is bij ons goed in de smaak gevallen. Daarbij valt met name de prijs-kwaliteitsverhouding op. De laptop kan qua snelheid en kracht niet concurreren met de hierboven genoemde Macbook Air, maar heeft wél een zeer gunstig prijskaartje. Het prijsverschil tussen deze laptop en de laptop op nummer 1 uit deze lijst is meer dan 600 euro. Dat is onwijs veel geld.

Dankzij de krachtige Intel Core i7 processor kan je deze laptop naar hartenlust gebruiken voor het bewerken van video’s. Daarbij heb je bovendien de beschikking over een zeer goed en groot beeldscherm. Het beeldscherm is 15,6 inch groot en het scherm kent zeer dunne randen. Hierdoor heb je perfect zicht op het beeldscherm; dat wordt verder versterkt door het ontspiegelde beeldscherm. Hierdoor heb je minder last van reflecties op het beeldscherm; ook dat is zeer prettig bij het bewerken van video’s.

Al met al heeft deze laptop ook hoge punten gescoord. De laptop heeft ook een lange accuduur (10 uur), heeft een fraai design en start razendsnel op dankzij de 256 GB SSD schijf. Een prima laptop met een zeer interessant prijskaartje!

 • Beeldscherm: 15,6 inch
 • Processor: Intel Core i7
 • Opslag: 256 GB SSD
 • Videokaart: Intel Iris Graphics
 • Overige: Gunstig geprijsd
 • Aanbevolen voor gebruik: Videobewerking, fotobewerking en multitasken

Bekijk de HP 15s-FQ1970ND


Asus VivoBook 15 X571LI-BQ102T

3. Asus Vivobook Pro N580GD


De Asus Vivobook Pro verdient ook absoluut een plekje in deze lijst met beste laptops voor videobewerking. Qua eigenschappen en prestaties kan deze laptop absoluut concurreren met de nummer 1 uit dit artikel. De krachtige videokaart en processor zorgen namelijk voor de beste prestaties. Je kunt razendsnel allerlei video’s editen en je hebt verder geen reden tot klagen. De laptop werkt bijzonder snel, start ook snel op en je hebt meer dan voldoende opslagcapaciteit tot je beschikking.

Ook over het beeldscherm zijn we zeker te spreken. Met een beeldschermdiagonaal van 15,6 inch is het beeldscherm prima te noemen. Dankzij de ontspiegelde werking heb je bovendien weinig last van reflecties op het beeldscherm. Je kunt dus ook op plekken in de zon of juist in de schaduw naar hartenlust de video’s editen op deze laptop. Handig voor als je op jouw strandbedje ligt terwijl je op vakantie bent!


Waarom is deze laptop dan op plek nummer 3 in deze lijst geëindigd? Dat heeft met name met de accuduur te maken. De accu is al na enkele uren volledig leeg. Ook klagen sommige gebruikers over het geluid dat deze laptop produceert. Dat is met name het geval als je de laptop met zware taken belast, zoals het bewerken van video’s. Dit zijn absoluut twee nadelen waar je goed rekening mee moet houden.

 • Beeldscherm: 15,6 inch
 • Processor: Intel Core i7
 • Opslag: 512 GB SSD
 • Videokaart: Nvidia GeForce GTX1050
 • Overige: Inloggen met vingerafdrukscanner
 • Aanbevolen voor gebruik: Videobewerking, fotobewerking, gamen en multitasken

Bekijk de Asus Vivobook Pro


Lenovo IdeaPad S145 Grijs

4. Lenovo Ideapad 340 / 17.3 F-HD

De vierde plek in deze lijst is weggelegd voor de Lenovo Ideapad 340. Deze laptop van Lenovo heeft op papier niet de allerbeste eigenschappen, maar weet zich desondanks op meerdere vlakken te onderscheiden. Zo valt onder meer het prijskaartje op; deze laptop is ongeveer 1000 euro goedkoper dan de nummer 1 uit deze lijst. Ook ten opzichte van de nummer 2 en de nummer 3 is deze variant van Lenovo behoorlijk voordelig te noemen.

Verder valt ook het grote beeldscherm op. Het beeldschermdiagonaal is maar liefst 15,6 inch, waardoor je onwijs veel ‘beeld’ op je scherm kunt hebben. Dat maakt het editen/bewerken van je video’s alleen maar een stuk makkelijker. Tegelijkertijd moet je er wel rekening mee houden dat de processor en videokaart niet top zijn. Dat is dan ook eigenlijk de reden waarom deze laptop op plek 4 geëindigd is en niet hoger. De prijs-kwaliteitsverhouding is desalniettemin dik in orde, waardoor deze laptop absoluut zijn plek in deze top 5 verdiend heeft.

Ben je al met al op zoek naar een goedkope laptop met een groot beeldscherm? Wil je die laptop gebruiken voor het bewerken van video’s, maar ook voor bijvoorbeeld teksten/bestanden verwerken, mailen en internetten? Dan voldoet deze Lenovo laptop absoluut aan jouw wensen!

 • Beeldscherm: 15,6 inch
 • Processor: Intel Core i5-9300HF
 • Opslag: 512 GB SSD
 • Videokaart: Nvidia NVIDIA GeForce GTX 1650
 • Overige: Full HD beeldscherm
 • Aanbevolen voor gebruik: Videobewerking, fotobewerking en multitasken

Bekijk de Lenovo Ideapad 330


Acer Aspire 3 A315-56-59Y1

5. Acer Aspire 3 A315-54K

Ben je op zoek naar een voordelige en compacte laptop? Dan kan je niet om deze Acer Aspire 3 heen. Deze laptop heeft een compacte behuizing, maar heeft wél een 15,6 inch scherm. Je hebt hierdoor voldoende ruimte om allerlei video’s te editen. Tijdens het bewerken van de video’s moet je wel rekening houden met de beperkte processor. Een Intel Core i3 processor is eigenlijk te traag voor een dergelijke laptop.


Desalniettemin verdient deze laptop een plek in deze lijst. Waarom? Omdat de laptop perfect is voor mensen die veel op reis zijn en daarbij graag hun laptop mee nemen. De laptop is namelijk onwijs licht en kan zodoende makkelijk meegenomen worden. De laptop is bijvoorbeeld handig voor studenten of werkenden die de laptop dagelijks mee naar de studie of het werk mee moeten nemen. Ook voor influencers is deze laptop op het lijf geschreven; je kunt deze laptop immers makkelijk mee op reis nemen.

 • Beeldscherm: 15,6 inch
 • Processor: Intel Core i3
 • Opslag: 128 GB SSD
 • Videokaart: Intel HD Graphics 620
 • Overige: Licht van gewicht
 • Aanbevolen voor gebruik: Videobewerking, fotobewerking en multitasken

Bekijk de Acer Aspire 3 A315-54K


Besluit: goede laptop voor foto en videobewerking

Het mag duidelijk zijn; de top 5 van beste laptops voor foto en videobewerking is nogal divers. Je kunt kiezen voor een relatief dure en perfecte variant van Apple, maar je kunt ook voor enkele honderden euro’s klaar zijn met een andere geschikte laptop. Onder aan de streep kunnen we je maar één ding adviseren: stel voor jezelf een maximum budget in.

Op basis van dat gestelde budget kan je vervolgens de juiste keuze gaan maken wat betreft je nieuwe laptop. Rest ons nu nog één ding; we wensen je graag veel plezier met je nieuwe laptop voor videobewerking!

Apple Macbook Air 2020Apple MacBook Air 2020
> 13,3 inch
> Intel Core i5
> 512 GB
button
HP 14s-dq1930ndHP 15s-FQ1970ND
> 15,6 inch
> Intel Core i7
> 256 GB SSD
button
Asus VivoBook 15 X571LI-BQ102TAsus Vivobook Pro N580GD
> 15,6 inch
> Intel Core i7
> 512 GB SSD
button
Lenovo IdeaPad S145 GrijsLenovo Ideapad 330
> 17,3 inch
> AMD A6
> 256 GB SSD
button
Acer-Aspire-3-A317-52-78NFAcer Aspire 3 A315-54K
> 15,6 inch
> Intel Core i3
> 128 GB SSD
button

GEEN REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in