Ben je op zoek naar een goedkope mini laptop? Dan heb je daarin natuurlijk veel keuze. Tegenwoordig zijn er heel veel verschillende soorten laptops te verkrijgen. Als je op zoek bent naar een laptop dat niet zo veel ruimte inneemt, maar wel erg praktisch is, zou je eens kunnen kijken naar een goedkope mini laptop. Een mini laptop is qua capaciteit niet heel veel anders dan een gewone laptop.

Toch kennen de twee soorten aardig wat verschillen. In dit blogbericht lees je welke mini laptop je het beste kunt aanschaffen, wat het verschil is tussen de twee soorten laptops en waarop je moet letten bij de aanschaf. Zo weet je zeker dat jij de juiste keuze maakt. Lees daarom zeker verder.

https://www.hardwaretips.nl/goedkope-mini-laptop/

Wat is het verschil tussen een mini laptop en een gewone laptop?

Als je op zoek bent naar een laptop dat niet veel ruimte in beslag neemt, dan kom je als snel uit bij een mini laptop. Hoewel een mini laptop net zo goed kan presteren als een gewone laptop is er eigenlijk één groot verschil.

Een mini laptop is namelijk veel kleiner dan een gewone laptop. Onder mini laptops worden over het algemeen laptops bedoeld met een scherm van 10 inch of kleiner. Daarnaast is het ook goed om te weten dat een mini laptop over het algemeen veel lichter is dan een gewone laptop. Dat zorgt ervoor dat een mini laptop uiterst geschikt is om mee te nemen.

Een mini laptop is dus in de meeste gevallen een stuk kleiner, lichter en praktischer. Vooral als je veel onderweg bent kan het daarom een goed idee zijn om te kiezen voor een mini laptop in plaats van een gewone laptop.

Daarnaast zijn mini laptops over het algemeen ook een heel stuk goedkoper dan gewone laptops. Wel zijn er een aantal belangrijke dingen waar je op moet letten als je een mini laptop gaat kopen.

AfbeeldingProduct
ASUS-Chromebook-FlipAsus mini laptop
11,6 inch scherm
opslagcapaciteit 32 GB
4 GB intern geheugen
button
Apple Macbook AirApple mini laptop
11,6 inch scherm
opslagcapaciteit 64 GB
4 GB intern geheugen
button
Acer-Spin-CP311-2H-C8AQAcer mini laptop
11,6 inch scherm
opslagcapaciteit 32 GB
4 GB intern geheugen
button

Waar moet je op letten als je een mini laptop gaat kopen?

welke laptop heb ik nodig

Als je besluit om een mini laptop aan te schaffen, dan is het wel belangrijk om rekening te houden met een aantal zaken. Een van de belangrijkste dingen om goed naar te kijken is de opslagcapaciteit van de mini laptop. Veel mini laptops worden namelijk geleverd met vrij weinig opslagcapaciteit. Hierdoor loop je laptop snel vol en wordt je laptop daar snel trager van.

Bij veel mini laptops is het daarom aan te raden om naast de opslagcapaciteit van de laptop gebruik te maken van een externe opslag. Dit kan een externe harde schijf zijn, maar ook online opslag zoals, OneDrive of Google Drive is tegenwoordig erg toegankelijk.

Naast de opslagcapaciteit is het ook belangrijk dat de laptop is voorzien van voldoende werkgeheugen. Veel mini laptops worden geleverd met 2 GB of 4 GB intern geheugen. Dit is eigenlijk net te weinig voor goede prestaties. Daarom kun je het beste gaan voor een mini laptop van minimaal 8 GB intern geheugen.

Top 3 goedkope mini laptops

Nu je weet wat het verschil is tussen een gewone laptop en een mini laptop wil je natuurlijk graag het beste product kopen. Daarom hebben we in dit blogbericht een top 3 van de beste goedkope mini laptops voor jou geselecteerd.

 Asus mini laptop

1. Asus mini laptop

Een van de eerste mini laptops die we tegenkwamen, is een Asus mini laptop. Deze laptop is voorzien van voldoende capaciteit om te surfen op het internet, Netflix te kijken en video’s te bekijken. Het gaat hierbij om een Chromebook dat voorzien is van een 11,6 inch scherm.

De laptop heeft een opslagcapaciteit van 32GB waarbij het wel handig is om wat externe opslag te regelen. Daarnaast is deze mini laptop voorzien van 4 GB intern geheugen, dat voldoende is om met voldoende snelheid gebruik te maken van de laptop.

Een groot voordeel van een Chromebook is wel dat de laptop standaard al gebruik maakt van het internet om applicaties te starten en op te slaan. Hierdoor heeft de laptop weinig opslagcapaciteit nodig en blijft de laptop eigenlijk altijd snel.

Voordelen:

 • De Chromebook blijft altijd snel
 • Voldoende opslagcapaciteit voor alledaagse werkzaamheden

Nadelen:

 • Niet alle applicaties kunnen draaien op een Chromebook.

Deze laptop is vooral geschikt voor als je surft op het internet, je mail wilt bijhouden en af en toe eens een spelletje uit de Playstore wilt spelen. Het kijken van Films en Series is eigenlijk niet voor deze laptop.

Bekijk de Asus mini laptop


Apple Macbook Air

2. Apple mini laptop

Ben je een echte Apple Fan? Dan is het goed om te weten dat er ook mini laptops zijn van Apple. De Apple Macbook Air 11,6 Inch is voorzien van een 11,6 inch Beeldscherm en is voor een mini laptop behoorlijk snel.

De laptop is tevens voorzien van 4 GB intern geheugen en heeft een  64 GB opslagcapaciteit.

Tip: Lees ook onze Apple MacBook Air review

Voordelen:

 • Apple laptops blijven altijd snel
 • Beeldkwaliteit behoorlijk hoog

Nadelen:

 • Niet alle Windows Programma’s draaien op Apple.
 • Vaak duurder dan een Windows of Chromebook Laptop.

Bekijk de Apple mini laptop


Acer-Spin-CP311-2H-C8AQ

3. Acer mini laptop

Een andere goedkope mini laptop die ook zeer populair is, is de Acer Spin. Deze laptop is ook een Chromebook. Net als eerder vermeldt, heb je bij deze Chromebook niet veel opslagcapaciteit nodig.

De laptop heeft 4 GB intern geheugen en een opslagcapaciteit van 32 GB. Voor een Chromebook is dat voldoende, omdat een Chromebook zelf de meeste bestanden en onderdelen al opslaat bij Google Drive.

Voordelen:

 • Handig flip model (beeldscherm om te klappen)
 • Blijft altijd snel (Chrome Os)
 • Weinig opslagcapaciteit nodig

Nadelen:

 • Veel programma’s van Windows werken niet op een Chromebook

Bekijk de Acer mini laptop


AfbeeldingProduct
ASUS-Chromebook-FlipAsus mini laptop
11,6 inch scherm
opslagcapaciteit 32 GB
4 GB intern geheugen
button
Apple Macbook AirApple mini laptop
11,6 inch scherm
opslagcapaciteit 64 GB
4 GB intern geheugen
button
Acer-Spin-CP311-2H-C8AQAcer mini laptop
11,6 inch scherm
opslagcapaciteit 32 GB
4 GB intern geheugen
button

Conclusie: Beste Mini Laptop

Als je op zoek bent naar een geschikte Mini laptop heb je daarin ruime keuze. Zo zijn er diverse Apple Laptops te verkrijgen, maar ook zijn er steeds meer Chromebook te koop. Bij de keuze uit een goedkope mini laptop die ook nog eens heel voordelig is, kun je het beste kiezen voor de Asus Mini Laptop.

Deze heeft variant heeft de meeste positieve beoordelingen en is daarnaast ook nog eens goed betaalbaar. Wil je toch wat meer geld uitgeven voor een mini laptop? Dan is het absoluut aan te raden om een Apple Mini Laptop aan te schaffen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in