Het kopen van een nieuwe game PC is makkelijker gezegd dan gedaan. Wanneer je namelijk een nieuwe game pc wilt kopen, zul je met verschillende dingen rekening moeten houden.

Zo moet je achtergrondinformatie weten over de videokaart, werkgeheugen, harde schijf en de behuizing bijvoorbeeld. Hieronder vind je verschillende tips om een goede keuze te maken wanneer je game PC’s kopen wil. Wil je bijvoorbeeld weten wat voor soort videokaart jij nodig hebt voor jouw pc zodat je de games kan spelen die je wilt?Ben je benieuwd naar de verschillende aspecten waar je op moet letten bij het aanschaffen van zo’n nieuwe game pc? Dan raad ik je zeker aan om verder te lezen voor de meest handige tips en tricks! 

De videokaart is ontzettend belangrijk voor je PC

Ten eerste is het belangrijk om te weten dat de videokaart één van de meest belangrijkste delen van je pc is. De videokaart wordt ook vaak gezien als het kloppende hart van je game PC. Maar wat doet zo’n videokaart dan precies? Waarom heb je een videokaart nodig voor je game pc? De videokaart is een belangrijke kaart dat alle visuele elementen verwerkt die in de games voorbij komen. Denk daarbij aan de visuele elementen van Fortnite waarbij je de bus uitspringt waarna je terechtkomt in een wereld vol van natuur, tegenstanders en bouwelementen. Hoe sneller jouw videokaart werkt, hoe beter en mooier de spellen ook daadwerkelijk op je game pc verschijnen. Je hebt voor een pc minimaal 30 frames per seconde nodig. 

De processor is de aanstuurder van de games

Ten tweede moet je als gamer goed kijken naar de processor van jouw pc. De processor wordt technologisch ook wel aangeduid met de afkorting CPU. Deze afkorting staat voor de woorden ‘central processing unit’. Vertaald naar het Nederlands betekenen deze woorden ‘centrale verwerkingseenheid’ ofwel de processor. De processor is de aanstuurder van de spelwerelden van jouw games. Je moet hierbij denken aan een gevecht in Call of Duty. Schiet je met kogels? Dan zorgt de processor ervoor dat je raak kan schieten. De eerder genoemde videokaart zorgt ervoor dat er ook daadwerkelijk een vorm van explosie te zien is. Daarnaast voert de processor dus ook het rekenwerk uit waardoor de verschillende games goed kunnen afspelen.

Het werkgeheugen en de harde schijf

Ten derde moet je ook goed rekening houden met het werkgeheugen van jouw toekomstige pc. Wanneer je naar het werkgeheugen wilt kijken, is het belangrijk dat je naar de afkorting RAM kijkt. RAM staat namelijk voor de woorden Random Access Memory. Dit kun je zien als het tijdelijke opslaggeheugen van jouw pc, ofwel het kortetermijngeheugen van jouw game pc. Koop je een pc? Dan is het belangrijk dat je in ieder geval meer dan 16 GB aan werkgeheugen hebt. De games worden deze dagen namelijk steeds groter waardoor veel werkgeheugen erg belangrijk is. Zorg ervoor dat je je dus goed inleest zodat je niet voor vervelende verrassingen komt te staan.