Beste laptops voor Dj’s en muziekproductie

laptops voor Dj's en muziekproductie

laptops voor Dj’s en muziekproductie: De mogelijkheid om tegenwoordig zelf je eigen muziek te maken, en af te spelen is heel eenvoudig. Daar waar we vroeger nog grote opnamestudio’s nodig hadden met hele complexe apparatuur, en mensen die er verstand van hadden is dat nu niet meer zo. Tegenwoordig kun je heel eenvoudig je eigen muziek mixen. Daarom ga ik je in dit blogbericht vertellen wat de beste laptops voor Dj’s en muziekproductie zijn en waar je op moet letten.

Als je een laptop wilt voor Dj’s en muziekproductie, dan zijn er enkele dingen van vitaal belang. Je moet namelijk op hele andere dingen letten, dan wanneer je een laptop koopt om alleen maar mee te mailen. Lees dus onderstaande tips goed door en zo vind jij de beste laptops voor Dj’s en muziekproductie.

Verkrijgbaar bij

bol.com
coolblue.nl

Verkrijgbaar bij

bol.com

Grootte van de monitor

Of je nu Dj-software gebruikt, of je gaat je bezig houden met het produceren van muziek. Je moet wel alles goed kunnen zien. Als je muziek aan het mixen bent, dan kunnen sommige dingen best nauwkeurig komen om je muziek goed te laten klinken. Met een grote monitor kun je deze parameters veel beter instellen. Daarom raad ik je aan om een laptop te nemen die toch zeker een schermgrootte van 16 inch heeft.

Kies een krachtige processor

Als je de beste laptops voor Dj’s en muziekproductie zoekt, dan moet je zeker niet gaan bezuinigen op de processor. De processor kun je zien als het brein van de laptop. Alle informatie wordt via deze chip verwerkt om daarna verder te gaan. Bij het mixen van muziek, maar ook bij Dj-software is het verstandig om een krachtige processor te kiezen.

Ga je dus een laptop kopen voor Dj’s en muziekproductie dan moet je een laptop kiezen met minimaal een i5 processor. Een i7 is logischerwijs het beste geschikt voor dit soort werkzaamheden. Wil je een beetje overcapaciteit? Dan kun je ook nog kiezen voor een i9 processor, maar dit is geen must.

Dan heb je ook nog laptops die voorzien zijn van een AMD-processor, de grote concurrent van Intel. Hier heb je Ryzen 5, 7 en  9. De Ryzen 5 is minder krachtig dan de i5 dus deze is echt af te raden. Bij een laptop met een AMD-processor moet je dus gaan voor de Ryzen 7 of de Ryzen 9.

Zorg voor voldoende RAM-geheugen

Wanneer je de beste laptops voor Dj’s en muziekproductie zoekt, dan is RAM-geheugen ook een vitaal onderdeel. RAM staat voor Random Acces Memory en soms ook beter bekend als werkgeheugen. Je processor en RAM-geheugen werken heel nauw samen met elkaar. Het RAM-geheugen onthoudt informatie waar de processor snel toegang tot moet kunnen hebben.

Heb je te weinig RAM-geheugen, dan moet je laptop gaan kiezen welke informatie hij wel, of niet op het RAM-geheugen plaatst. Vooral bij muziekproductie kan dit ervoor zorgen dat bepaalde effecten niet goed tot hun recht komen. Bij Dj’s kan dit ervoor zorgen dat Dj-effecten niet klinken zoals je wilt. Dit wil je niet hebben voor een volle zaal.

De minimale grootte van het RAM-geheugen is toch wel 8 GB. Toch, als je wat meer wilt doen en je wilt wat meer effecten toepassen dan kan dit al snel te weinig zijn. Daarom raad ik je aan om te gaan voor 16 GB of meer. Dan weet je zeker dat alle informatie goed en tijdig verwerkt kan worden.

Beste laptops voor Dj’s: SSD-opslag

Vooral bij het produceren van muziek is het belangrijk dat je voldoende opslagruimte hebt. De projecten die je maakt en verschillende sample libaries nemen heel veel opslagruimte in beslag. Daarom heb je toch echt wel minimaal 512 GB aan opslagruimte nodig. Het beste is dat je een beetje overcapaciteit hebt en voor 1 TB gaat.

Het allerbelangrijkste is wel dat je voor een SSD (Solid State Drive) gaat en niet voor een HDD (Hard Disk Drive). Een SSD is namelijk veel sneller en dus beter in staat om informatie op te slaan en op te halen. Een HDD mag dan goedkoper zijn maar doe dit niet. Dit gaat echt ten koste van de snelheid.

Zorg voor een krachtige accu

Wanneer je bezig bent met producen, wil je eigenlijk niet constant afhankelijk zijn van een stroompunt. Misschien ben je buiten de deur, maar wil je onderweg wel met je muziek aan de gang. Kijk daarom goed wat de levensduur van de accu is. Bovendien gebruik je zware software, hierdoor zal de accu sneller leeg gaan dan normaal.

Als de fabrikant aangeeft dat de accu een levensduur van 12 uur heeft, dan haal hier maar ongeveer 30% vanaf als je bezig bent met muziekproductie. Ook de accu is dus iets waar je eigenlijk niet op moet bezuinigen. Je wilt niet hebben dat je lekker met een productie bezig bent en dat dan de laptop uitvalt.

Voldoende beschikbare aansluitingen

Het laatste wat belangrijk is voor de beste laptops voor Dj’s en muziekproductie is het aanbod aan aansluitingen. Je zult namelijk het een en ander, regelmatig aansluiten op je laptop. Daarom moet je zorgen voor voldoende aansluitingen.

Sowieso is het verstandig om minimaal 1 extra monitor aan te kunnen sluiten op de laptop. Dit gebeurt via de HDMI-poort. Bij laptops met een wat betere grafische kaart heb je vaak ook nog de mogelijkheid om nog een monitor aan te sluiten via een USB-C aansluiting.

Daarnaast heb je USB-poorten nooit te weinig. Naast een muis en toetsenbord is de kans groot dat je ook een externe schijf en een audio-interface nodig hebt. Kijk dus ook goed naar het aantal USB-poorten. Het liefste heb je poorten die allemaal USB-3 zijn. USB-3 is namelijk aanzienlijk sneller dan USB-2.

Ook is het heel verstandig om te kijken of er een mini-jack aansluiting aan zit. Hier kun je je koptelefoon op aansluiten en kun je overal met je muziek bezig zijn. Zit je bijvoorbeeld lang in de trein? Dan kun je met de koptelefoon uren bezig zijn met het maken van je eigen muziek.

Verkrijgbaar bij

bol.com
coolblue.nl

Verkrijgbaar bij

bol.com

Conclusie: Beste laptops voor Dj’s en muziekproductie

Als je de bovenstaande punten goed in acht houdt, dan weet ik zeker dat je de beste laptops voor Dj’s en muziekproductie kunt vinden. Je hebt dan een laptop die helemaal afgestemd is op de wensen van Dj’s en producers. Heel veel succes en vooral heel veel plezier.