MSI Codex S 8RA-003XEU – Gaming Desktop

Ben je een fervente liefhebber van games? Ga je het liefst elke avond achter je computer zitten om bepaalde levels uit te spelen, bepaalde doelen te behalen of simpelweg om plezier te maken? Dan heb je zonder meer een hoogwaardige computer nodig. Een desktop die in staat is om de games probleemloos af te spelen, een desktop die hoogwaardige graphics heeft en een desktop die snel op start. Dat zijn in principe de basiswensen voor elke gaming desktop.
Mogelijkerwijs is de MSI Codex S 8RA-003XEU de geschikte gaming desktop voor jou.

In deze uitgebreide review zoomen wij nader in op deze gaming desktop. We bespreken de verschillende eigenschappen, we kijken naar de belangrijkste voordelen, we laten uiteraard ook niet de nadelen links liggen en we vormen een eindconclusie. Aan de hand van die eindconclusie wordt direct duidelijk of de aanschaf van deze gaming desktop aan te raden is of niet. Ben je benieuwd geworden naar de MSI Codex S 8RA-003XEU? Lees dan deze review zeker even door!

Over het merk MSI

Laten we allereerst aftrappen met iets meer achtergrondinformatie over de fabrikant van deze desktop. Het merk MSI komt je wellicht bekend in de oren, aangezien dit een merk is die zich volledig op gamers richt. In het assortiment vind je verschillende gaming desktops, bepaalde monitoren en verschillende hardware producten. Op het gebied van moederboerden en grafische kaarten levert MSI namelijk hoogwaardige producten af.

Dat geldt over het algemeen ook voor de desktops en de monitoren. Al deze producten zijn op een professionele manier ontwikkeld en vervaardigd. Het hoofddoel van dit merk is om gamers extreem te kunnen laten genieten van verschillende soorten games. Naast de desktops kan je ook nog voor speciale gaming laptops kiezen of voor zogeheten all-in-one pc’s. Deze computer bestaan uit een monitor en computerkast en zijn volledig op elkaar afgestemd.

In de laatste jaren is ook een tendens zichtbaar dat MSI zich meer op de zakelijke kant richt. Verschillende laptops en computer van het merk zijn tegenwoordig ook geschikt voor foto bewerking en video bewerking.

De belangrijkste eigenschappen van deze desktop

Nu je iets meer weet over het merk MSI weet, gaan we graag dieper in op deze specifieke pc. Wat maakt de MSI Codex S 8RA-003XEU nou bijzonder? Heeft deze desktop bijzondere eigenschappen? Zo ja, welke eigenschappen zijn dit exact? Wij hebben de belangrijkste eigenschappen in onderstaand lijstje verwerkt:

  • Intel Core i5 processor
  • 8 GB werkgeheugen
  • 1000 GB HDD schijf
  • NVIDIA GeForce GTX 1050
  • Kloksnelheid 2,8 GHz
  • Aantal USB poorten: 2
  • Aantal USB 2.0 poorten: 6
  • HDMI aansluiting: ja
  • Besturingssysteem: Windows 10

Wat denk je vooralsnog van deze eigenschappen? Ziet er prima uit, niet waar? Als je een fervente gamer bent, weet je ongetwijfeld al dat games behoorlijk veel van een computer vereisen. Een gaming computer moet daarom ook behoorlijk veel kracht kunnen leveren.

Zo op het eerste oog is deze desktop zeker in staat om de benodigde kracht te kunnen leveren. Of dat ook echt het geval is, lees je verderop in dit artikel. Graag willen we eerst kijken naar de toepassingsmogelijkheden van deze desktop.

Waar is deze desktop geschikt voor?

We typeren deze desktop als een speciale gaming desktop. Daar is geen woord aan gelogen, aangezien dat ook het hoofddoel van deze desktop is. Maar, de computer heeft nog meer te bieden. In onderstaand lijstje hebben wij verschillende toepassingsmogelijkheden van deze desktop uiteengezet:

Je kunt de desktop voor huis-tuin-en-keuken zaken gebruiken. Denk hierbij aan tekstverwerken, aan mailen en aan internetten. Dankzij de krachtige processor gaat dit allemaal onwijs snel.

Je kunt de desktop voor gaming gebruiken. Dankzij de verschillende onderdelen is het mogelijk om allerlei games op medium instellingen te spelen.

Je kunt de desktop studie doeleinden gebruiken. Het maken van verslagen, het maken van presentaties is Powerpoint en het opstellen van rapportages; alles verloopt razendsnel met deze computer.

Je kunt de desktop gebruiken voor foto bewerking en video bewerking. Door de hoogwaardige processor en videokaart is het mogelijk om allerlei beeldmateriaal naar wens te bewerken en samen te stellen.Het moge duidelijk zijn; deze desktop heeft meer in zijn mars dan we vooraf hadden verwacht. Met deze computer voer je probleemloos verschillende taken uit, waaronder zelfs foto bewerking en video bewerking.

De veelzijdigheid van de desktop is zeker één van de voordelen. Maar, we moeten zeker bekennen dat we nog véél meer voordelen gevonden hebben. Deze voordelen bespreken we graag hieronder nader.

De voordelen van de MSI Codex S 8RA-003XEU

Bij het uitkiezen van een nieuwe gaming desktop heb je tegenwoordig behoorlijk veel keus. Je kunt uit allerlei verschillende varianten kiezen, onder meer omdat meerdere merken zich toeleggen op deze specifieke computervariant. Doordat je veel keus hebt, moet je meerdere computers met elkaar vergelijken. Om dit vergelijkingsproces te vergemakkelijken, hebben wij deze review voor je opgesteld. Een belangrijk onderdeel van deze review bespreken we hieronder; de voordelen. We kunnen je alvast één ding verklappen. We hebben behoorlijk veel voordelen weten te vinden.

Laten we allereerst aftrappen met het design van de computer. Wij zijn uitermate te spreken over het simplistische doch fraaie design van de desktop. De kast heeft een langwerpige vorm en heeft aan de voorkant de belangrijkste aansluitingen zitten. Behalve deze aansluitingen, en het logo, zie je verder niks aan de voorkant zitten. Hierdoor straalt de computer rust uit, ziet de computer er strak uit en is het een ware aanwinst voor in jouw kamer. De computer heeft overigens rode verlichting; dit draagt zeker bij aan het mooie design van de desktop.

Daarnaast heeft deze desktop een tamelijk krachtige processor. De Intel Core i5 processor levert de gewenste kracht en zorgt ervoor dat alle taken snel en moeiteloos uitgevoerd worden. MSI heeft goed werk afgeleverd door voor een hoogwaardige processor te gaan. een dergelijke processor kan je eigenlijk vergelijken met de motor van een sportauto. Die motor zorgt ervoor dat de sportauto snel kan rijden. Deze processor zorgt ervoor dat deze computer snel kan werken. Zonder enige haperingen worden de taken snel uitgevoerd en kan je genieten van verschillende soorten games. Onder meer deze processor zorgt er namelijk voor dat je veel games op medium instellingen af kunt spelen.

Hierbij speelt ook de videokaart een belangrijke rol. MSI heeft bij deze desktop voor een hoogwaardige NVIDIA GeForce GTX 1050 gekozen. Deze videokaart heeft een videogeheugen van 4 GB, waardoor je de meest recente games op medium instellingen af kunt spelen. Deze games hebben haarscherpe graphics, lopen onwijs soepel en zijn dus ontzettend leuk om te spelen. Dankzij de combinatie van de processor en de videokaart kom je, op het gebied van gamen, helemaal niks te kort.

Een ander voordeel hebben we hierboven reeds benoemd; de veelzijdigheid. Deze computer kan je overdag gebruiken voor werk of voor studie, terwijl je ‘m in de avond gebruikt voor gamen. Ondertussen kan je de desktop ook nog gebruiken voor video bewerking en/of foto bewerking. Door deze veelzijdigheid is het een desktop waar je onwijs veel kanten mee op kunt. Met de aanschaf van deze MSI Codex S 8RA-003XEU doe je dus zeker goede zaken.

Ook willen we graag het werkgeheugen van 8GB nog aanstippen. Dankzij dit werkgeheugen kan je meerdere taken tegelijkertijd uitvoeren. De computer draait probleemloos meerdere programma’s tegelijkertijd, waardoor je behoorlijk efficiënt en snel kunt werken.

Tot slot willen we ook nog het prijskaartje benoemen. Deze desktop is behoorlijk gunstig geprijsd, waardoor je niet al te diep in de buidel hoeft te tasten. Meer informatie over de prijs van de MSI Codex S 8RA-003XEU kan je aan het einde van deze review vinden.

Het mag duidelijk zijn; deze desktop heeft behoorlijk veel te bieden. Als je op zoek naar een gaming desktop bent, is dit zeker één van de kanshebbers. Feit is dat deze desktop ook enkele nadelen met zich mee brengt. Over deze nadelen kan je hieronder iets meer lezen.

De nadelen van de MSI Codex S 8RA-003XEU

Als je op zoek naar een gaming desktop bent, wil je uiteraard allerlei soorten games kunnen spelen. Helaas blijkt deze desktop niet volledig geschikt te zijn voor het spelen van zware games. Deze games haperen soms of hebben niet de gewenste graphics. Hoe dit komt? In onze ogen heeft dit met onder meer de videokaart te maken. Voor de echte zware games is hoogstwaarschijnlijk een betere videokaart nodig. Feit is wel dat alleen de zware games niet soepel lopen. Met de minder zware games heb je geen enkel probleem; dat kan deze computer namelijk wel moeiteloos aan.

Daarnaast is het ook jammer dat deze desktop een relatief hoog geluidsniveau heeft. Als je games aan het spelen bent, moet de koeling van de desktop flink aan de bak. Deze koeling brengt behoorlijk veel lawaai met zich mee, waardoor de computer zeker niet geluidsstil is. Ons advies is om de computer regelmatig schoon te maken – met name de ventilatoren – en om de computer op een handige plek neer te zetten. Probeer een plek, bijvoorbeeld onder het bureau, te vinden waarbij de computer niet met al te veel stof in aanraking kan komen.

MSI geeft aan dat het bij deze desktop niet mogelijk is om onderdelen te vervangen. Hierdoor ben je niet in staat om de computer te tweaken, zodat deze mogelijk sneller kan worden. Ook dit is een punt waar je zeker rekening mee dient te houden.

Tot slot is het ook nog zo dat deze computer geen SSD opslagcapaciteit heeft. Als de desktop dit wél had gehad, zou de computer vele malen sneller opstarten. Helaas heeft MSI om bepaalde redenen toch voor een HDD opslagcapaciteit gekozen.

In onze ogen staan bovengenoemde nadelen niet in contrast met de voordelen. De voordelen wegen vele malen zwaarder; wij zijn dus onder de indruk van de MSI Codex S 8RA-003XEU.

Wat is de prijs van de MSI Codex S 8RA-003XEU?

Bij de voordelen van deze desktop hebben we reeds de voordelige prijs benoemd. Wat betekent dit nou concreet? Nou, je hoeft slechts 657 euro voor deze desktop neer te tellen. In verhouding met de kwaliteit is dit absoluut een zeer gunstige prijs.

Veel andere gaming desktops zijn vele malen duurder en leveren niet altijd betere/dezelfde prestaties af. Met deze desktop doe je, op het gebied van prijs-kwaliteitsverhouding, dus een prima aankoop. Bij aanschaf krijg je standaard Windows 10 meegeleverd, maar geen beeldscherm, geen toetsenbord, geen muis en geen Microsoft Office pakket. Om optimaal gebruik van deze computer te kunnen maken, is de aanschaf van een dergelijk pakket zeker aan te raden. Houd hier dus rekening mee.

Kunnen wij de MSI Codex S 8RA-003XEU aanraden?

We zijn alweer aan het einde gekomen van deze MSI Codex S 8RA-003XEU review. Ons eindoordeel hebben wij her en der al door laten schemeren; wij zijn onder de indruk van deze gaming desktop. Je kunt verschillende games moeiteloos op deze computer spelen, onder meer vanwege de krachtige processor. Hierbij moet je wel rekening houden met het feit dat de meest zware games niet op deze computer gespeeld kunnen worden.

Waar we het meest onder de indruk van zijn, is de unieke prijs-kwaliteitsverhouding. Je hoeft – naar verhouding – vrij weinig voor de desktop te betalen, terwijl je wel van een hoge kwaliteit geniet. De computer heeft onwijs veel te bieden en heeft diverse toepassingsmogelijkheden. Je kunt niet alleen gamen, maar ook foto’s bewerken, video’s bewerken en huis-tuin-en-keuken taken uitvoeren.

Kunnen wij deze desktop aanraden? Ja, zeker. Je moet er alleen rekening mee houden dat de zwaarste games niet getrokken worden. Als je echter gemiddelde games wilt spelen, is dit een meer dan geschikte desktop. Het fraaie design en de perfecte prijs maken deze computer nóg interessanter. Met de aanschaf van deze gaming desktop kan je eigenlijk niet de mist in gaan; veel plezier met je nieuwe aankoop!

Ook Interessant:

HP Chromebook
ScreenON Intel Steel – GamePC
HP Pavilion Gaming 15-DK0750ND
HP Pavilion Gaming 15-BC551ND Review

Plaats een reactie