Netflix-films en series kijken doen we de laatste tijd massaal. Er komen ook steeds meer films en series beschikbaar bij de verschillende streamingdiensten. Een voorbeeld van een dergelijke streamingdienst is Netflix. Wereldwijd wordt dit platform gebruikt en dat is niet zomaar. Het aanbod aan verschillende films en series is namelijk erg groot. De meeste films en series kan je bij Netflix kijken.

De kans is ook erg groot dat jij ook gebruik maakt van Netflix om naar films en series te kijken. Als je Netflix gebruikt, dan weet je ook dat hier een internetverbinding voor nodig is. Zonder een internetverbinding is het namelijk niet mogelijk om naar een film of serie te kijken. Je hebt alleen niet op ieder moment een internetverbinding tot je beschikking. Natuurlijk kan je dan ook kiezen om je 4G te gaan gebruiken.

Echter gaat je bundel er dan wel snel doorheen. Hoe fijn zou het zijn als je de mogelijkheid had om offline Netflix te kunnen gebruiken? Aangezien dit erg fijn zou zijn is het ook mogelijk. In dit artikel ga jij ontdekken hoe je offline toch nog kunt genieten van films en series op Netflix.

Hoe kan je offline Netflix gebruiken?

Het liefst wil je op ieder moment kunnen kijken naar films en series. Echter heb je er in principe een internetverbinding voor nodig. Gelukkig is het wel mogelijk om ook offline naar films en series te kijken. Om dit voor elkaar te krijgen zul je de film of serie die je wilt kijken moeten downloaden. Door de film of serie te downloaden is het namelijk niet langer nodig om in verbinding te zijn met het internet. Je kan dan dus op ieder mogelijk moment beginnen aan de film of serie.

Voordat je een serie of film kunt downloaden is het wel belangrijk om te weten dat je de nieuwste versie van de Netflix applicatie op je laptop hebt staan. Alleen in dat geval is het namelijk mogelijk om afleveringen van series of films te downloaden. Controleer dat dus eerst, voordat je kunt beginnen aan het onderstaande stappenplan. Ook zul je moeten kijken of je de film of serie wel kunt downloaden, want dit is niet bij iedere serie of film mogelijk.

Het stappenplan om films en series te downloaden

  1. Open de app van Netflix en klik op Downloads. Bij een laptop met Windows 10 of 11 ga je naar Menu.
  2. Afhankelijk van je apparaat selecteer je: Kijk wat je kunt downloaden, Zoek een downloadbare titel, Zoek meer downloadbare titels of Beschikbaar voor download
  3. Selecteer de serie of film die je wilt downloaden
  4. Bij de beschrijvingspagina kan je op download klikken. In het geval van een serie zal naast iedere beschikbare aflevering de mogelijkheid weergegeven worden om de aflevering te downloaden. Om dataverbruik tot een minimum te beperken is het verstandig om via een Wifi verbinding te downloaden.

Handige dingen om te weten over downloaden via Netflix

In principe is het downloaden van films en series via Netflix dus helemaal niet moeilijk. Het is zo simpel, een kind kan de was doen. Toch zijn er nog wel wat haakjes en ogen. Hier zul je ook nog wel op moeten letten. Het gaat dan om de volgende punten:

– Je kan maximaal 100 titels downloaden per apparaat
– Bij het opzeggen van je account worden de gedownloade films en series van je apparaat verwijderd
– De gedownloade film of serie is alleen beschikbaar op het apparaat waarop je het gedownload hebt.
– Downloads verlopen na een bepaalde periode
– Je kan bepaalde titels maar enkele keren downloaden
– Het is verstandig om de film of serie te verwijderen zodra je deze gekeken hebt
– Zorg voor genoeg opslagruimte op je laptop of pc

Problemen bij het downloaden van films of series

Het is niet te hopen, maar het kan natuurlijk zo zijn dat er zich problemen voordoen. Gelukkig bestaan voor de meeste problemen wel oplossingen, zo ook in dit geval. Op je laptop moet het in principe mogelijk zijn om films en series te downloaden. Mocht dit niet mogelijk zijn, dan is er dus iets aan de hand wat opgelost moet worden. Het kan dan gaan om de volgende dingen:

– Gebruik de Netflix app, want je kan niet downloaden via een browser
– Windows op jouw apparaat heeft niet de juiste versie. Update Windows op je laptop en kijk of het probleem dan opgelost is.
– Kijk of je de juiste versie van Windows op je laptop hebt staan.
– Mocht niets werken dan valt het aan te raden om contact op te nemen met de klantenservice. Hier kan dan verder gekeken worden naar wat het probleem is.

Zoals je ziet kunnen er dus meer dan genoeg redenen zijn waarom je geen films of series kunt downloaden op je laptop. Probeer om de problemen op te lossen, want iedereen wil graag genieten van offline naar films en series kijken.

Conclusie: Offline Netflix kijken op je laptop

We kijken allemaal graag naar films en series. In de verhalen die zich afspelen kunnen we onszelf helemaal verliezen. Het heeft ook een soort ontspannende werking. Als je via Netflix naar een film of serie wilt kijken zul je een internetverbinding nodig hebben. Je hebt niet altijd internet tot je beschikking en je wilt ook niet al je mobiele data verbruiken. Gelukkig is er een oplossing voor dit probleem. Het is bij veel films en series namelijk mogelijk om ze te downloaden.

Door ze te downloaden zul je geen internetverbinding meer nodig hebben om naar de film of serie te kunnen kijken. Het stappenplan om een film of serie te downloaden is erg simpel. Je zult er wel zeker van moeten zijn dat het mogelijk is om de film of serie te downloaden. Het is namelijk niet in ieder geval mogelijk. Er kunnen verschillende redenen zijn waarom je een film of serie niet kan downloaden. Het kan bijvoorbeeld ook aan je apparaat liggen. In de meeste gevallen valt het probleem alsnog wel op te lossen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in