4 programma’s die niet mogen ontbreken op je laptop

Wanneer je een nieuwe goede laptop hebt gekocht dan wil je dat deze optimaal werkt. Om je laptop optimaal te gebruiken zijn er een aantal handige programma’s voor je laptop. Wij vertellen jou hieronder welke 4 programma’s voor windows en Apple niet mogen ontbreken op jouw laptop!

  • Office Professional Plus

De nieuwste versie van Office Professional Plus is Office 2021. Dit Office-pakket bevat een hele hoop producten en is cruciaal voor elke goede laptop. De producten die hieronder vallen zijn Word, Excel, Powerpoint, Outlook, Onenote, Access en Publisher. 

De bekendste en meest gebruikte zullen wij even uitleggen voor je. Word, hiermee kan je gemakkelijk enorm veel teksten schrijven en lezen. Excel, wordt veelal door bedrijven en particulieren gebruikt. Met Excel kun je zoals administratie bijhouden. Je kunt in Excel de tekst en getallen combineren. Dit kan in tabellen en grafieken. Je kan geheel zelf bepalen hoe de berekening met de getallen moet worden uitgevoerd. Het hoofddoel van Excel is om met Excel te rekenen. 

PowerPoint, Met Powerpoint kun je snel en eenvoudig presentaties maken en deze presenteren. Powerpoint biedt ondersteuning voor video’s en gesproken woord, bewegende plaatjes of muziek in te voegen. Hierdoor krijgt de presentatie een heel andere dimensie. Outlook, Dit is een e-mailprogramma. Met Outlook kun je niet alleen maar e-mails ontvangen en versturen maar geeft je ook de mogelijkheid om het organiseren en plannen van allerhande taken en het samenwerken met collega’s. Zo heeft Outlook onder andere een agenda waar je de planning in kunt zetten. 

Het nieuwe Office pakket 2021 zorgt ervoor dat je snel documenten eenvoudig lokaal op de computer kunt opslaan of ervoor kiezen om het op te slaan in de cloud.

  • Cloudopslag: Dropbox

Een Cloudopslag is erg handig als je een nieuwe laptop hebt. Hiermee hoef je geen zorgen te maken dat je al je gegevens en bestanden kwijt bent als je laptop stuk gaat. Als je wilt kiezen voor een cloud-app dan is Dropbox de beste keuze hiervoor. Dropbox is makkelijk te installeren op verschillende devices waardoor je overal waar je maar bent bij je documenten, gegevens of foto’s en video’s kunt. Wanneer je Dropbox gebruikt krijg je gratis 2GB aan gratis opslagruimte. Dit klinkt misschien niet veel maar als je je vrienden ook uitnodigt en hiervan gebruik maken kun je meer gratis opslagruimte krijgen. Met Dropbox deel je super eenvoudig bestanden met anderen. 

  • Muziek Streaming: Spotify

Wanneer je muziek wilt luisteren op jouw nieuwe laptop dan is Spotify de beste muziek streaming voor jouw laptop. Spotify is te downloaden op zowel Apple als Windows laptops. Met Spotify hoef je geen afzonderlijke albums fysiek of digitaal te kopen maar heb je alles in één platform bij elkaar. Hierdoor kun je eenvoudig jouw favoriete nummer aanzetten of zelfs een heel album maken met de beste liedjes en deze vervolgens afspelen. Je kunt Spotify gratis gebruiken of een abonnement kopen. Als je Spotify gratis gebruikt dan krijg je na 5 liedjes een reclame tussendoor van 30 seconden. Bij een betaald abonnement heb je hier geen last van en kun je onbeperkt luisteren.

  • Screenshots: ShareX

Het maken van screenshots op je nieuwe laptop is erg handig om grappige momenten of  informatie vast te leggen. Voor screenshots heb je geen betere gratis tool dan ShareX. ShareX biedt veel methoden om dingen vast te leggen en te editen. Daarnaast heb je bij ShareX extra tools zoals een liniaal en een kleurenkiezer.