HP Pavilion Gaming 15-DK0750ND Review

De HP Pavilion Gaming 15-DK0750ND als je een fervent gamer bent, is het niet perse noodzakelijk om een computer te gebruiken. Nee, je kunt ook een krachtige en veelzijdige gaming laptop aanschaffen. In deze review bespreken we of de HP Pavilion Gaming 15-DK0750ND een geschikte gaming laptop. Daarbij bespreken we de belangrijkste eigenschappen, de hieruit voortvloeiende voor- en nadelen en kijken we nader naar het prijskaartje van de laptop.

Een gaming laptop moet idealiter aan enkele eigenschappen voldoen. Als dat het geval is, is de laptop namelijk in staat om voldoende power te leveren. Hierbij kijken we nadrukkelijk naar onder meer de processor, de videokaart en het beeldscherm. Als deze interne onderdelen hoogwaardig zijn, is het mogelijk om games in de hoogste kwaliteit te spelen.

Met games in de hoogste kwaliteit verkrijg je het ultieme gameplezier. Voordat het zo ver is, moet je dus wel de juiste laptop aanschaffen. Is deze HP Pavilion Gaming 15-DK0750ND de juiste laptop? Je leest het in deze uitgebreide en eerlijke review!

Over het merk HP

hp logo

Het merk HP is ongetwijfeld geen onbekend merk voor je. Al in 1939 werd het bedrijf opgericht waarbij het startkapitaal een luttele 538 dollar bedroeg. De twee mannen achter dit bedrijf waren William Hewlett en David Packard; de afkorting HP staat dan ook voor Hewlett Packard. Bij de oprichting richtte de heren zich voornamelijk op de ontwikkeling en fabricatie van wetenschappelijke instrumenten.

In de jaren tachtig kwam HP uiteindelijk met de eerste pc op de markt. Deze pc’s waren in basis bedoeld voor zakelijke doeleinden én voor studenten op de universiteiten. Al snel kwam de focus ook op de particuliere consument te liggen, waardoor HP plots een veel groter publiek kon bereiken. Dat heeft in de loop der jaren zijn vruchten afgeworpen. Het bedrijf is namelijk uitgegroeid tot één van de drie grootste computerleveranciers.

Tegenwoordig biedt het merk nog steeds een onwijs uitgebreid assortiment aan. HP heeft allerlei laptops in verschillende series ondergebracht. Dankzij deze series kan je snel(ler) naar de juiste laptop zoeken. Dit geldt overigens niet alleen voor laptops, maar ook voor bijvoorbeeld printers en computers van het merk. Al met al is het assortiment van HP zeer uitgebreid en compleet te noemen. Voor zowel zakelijke klanten als voor particulieren is HP het aangewezen merk. 

De belangrijkste eigenschappen van de HP Pavilion Gaming 15-DK0750ND

HP Pavilion Gaming
> Bol.com€ 1099,-button

Als je op zoek naar een gaming laptop bent, moet je op enkele specifieke eigenschappen letten. Deze specifieke eigenschappen kunnen ervoor zorgen dat je met veel plezier verschillende games kunt spelen. Voldoet deze laptop op het gebied van specifieke eigenschappen? In onderstaand lijstje hebben wij enkele belangrijke eigenschappen van deze laptop op een rijtje gezet. Daarmee krijgen we direct een eerste, duidelijk beeld van de capaciteit en de mogelijkheden van deze HP gaming laptop:

 • Intel Core i7 processor
 • NVIDIA GeForce GTX 1650 videokaart
 • 15,6 inch Full HD IPS-scherm
 • 16 GB intern geheugen
 • Totale opslagcapaciteit: 1256 GB
 • Opslagcapaciteit HDD: 1000 GB
 • Opslagcapaciteit SSD: 256 GB
 • 4 usb poorten
 • Maximale accuduur: 8,5 uur
 • Gewicht: 2300 gram
 • HDMI aansluiting: Ja
 • Besturingssysteem: Windows 10

Wat blijkt direct uit dit lijstje van eigenschappen? Nou, onder meer dat we hier écht met een krachtige laptop te maken hebben. Dat bewijzen onder meer de processor, de videokaart en ook het interne geheugen. Bovenstaande eigenschappen zorgen uiteindelijk voor enkele specifieke voordelen. Wat deze voordelen exact zijn, lees je verderop in dit artikel. Eerst willen we graag bespreken waar je de laptop zoal voor kunt gebruiken.

Waar is deze laptop geschikt voor?

HP Pavilion Gaming 15-DK0750ND

Deze gaming laptop is, zoals je mag verwachten, uitermate geschikt voor gamen. Dat is echter niet het enige wat je met deze laptop kunt doen. Nee, dankzij het grote en onwijs scherpe scherm is het ook een prima laptop om heerlijke films en series mee te kijken. Je kunt optimaal genieten van bijvoorbeeld Netflix en Videoland met deze laptop; dat is te danken aan het scherpe beeldscherm.

Daarnaast is de laptop ook uitermate geschikt voor huis-tuin-en-keuken werkzaamheden. Je kunt snel op het internet surfen, je kunt bestanden verwerken en je kunt mailen. Doordat de laptop zoveel kracht heeft, kan je bovendien meerdere programma’s tegelijkertijd laten draaien. Je kunt dus meerdere vensters naast elkaar geopend hebben en zodoende zeer snel en efficiënt werken.

Tot slot is het ook nog mogelijk om foto’s en video’s te bewerken. De processor en de videokaart zijn van een onwijs hoge kwaliteit, waardoor je moeiteloos de meest prachtige beelden op een ultieme manier kunt bewerken.

Het mag duidelijk zijn; de toepassingsmogelijkheden van deze laptop zijn behoorlijk uitgebreid. Je kunt de laptop overdag prima gebruiken voor werk- of studie gerelateerde zaken, terwijl je ’s avonds de meest gave games kunt spelen. Ondertussen ben je ook nog in staat om fraaie vakantiefoto’s en video’s op een prima manier te bewerken/editen.

De voordelen van de HP Pavilion Gaming 15-DK0750ND

Je hebt hierboven reeds kunnen lezen dat deze laptop enkele specifieke eigenschappen heeft. Deze eigenschappen zorgen, zoals gezegd, voor enkele belangrijke voordelen. Eén van de voordelen is onder meer terug te zien in het onwijs goede beeldscherm. HP heeft gekozen voor een 15,6 inch Full HD IPS-scherm. Wat dit concreet betekent? Onder meer dat je een tamelijk groot scherm tot je beschikking hebt.

Dankzij het scherm van 15,6 inch kan je meerdere vensters naast elkaar geopend hebben en uiteraard ook optimaal genieten van een game. Doordat het een Full HD scherm betreft, is het beeld ook super scherp. Bovendien worden de kleuren allemaal zeer fraai (en reëel) weergegeven, zodat je optimaal kunt genieten van het spelen van een game. Tot slot zorgt dit beeldscherm er ook nog voor dat je vanuit elke kijkhoek scherp beeld hebt. Ook als je schuin voor de laptop zit, zie je alle kleuren scherp.

Uiteraard zijn we ook uitermate te spreken over de processor. Een Intel Core i7 processor kom je namelijk niet in al te veel laptops tegen. Deze processor kan je in principe vergelijken met de motor van een Porsche of een Ferrari. De processor is in staat om de laptop razendsnel te laten fungeren, zodat je bijvoorbeeld nooit hoeft te wachten op het laden van programma’s.

Het spelen van games wordt dankzij deze processor ook een feestje. Je hebt namelijk nooit te maken met games die haperen of games waarbij je lang moet wachten. Nee, alles loopt zeer vlot en soepel; dat is te danken aan de Intel Core i7 processor.

Niet alleen de processor is van de hoogste kwaliteit, maar ook de videokaart. Deze laptop heeft van HP namelijk een NVIDIA GeForce GTX 1650 videokaart gekregen. Bij veel andere gaming laptops zie je een GTX 1050 videokaart, maar deze laptop heeft dus een (veel) betere videokaart. Dankzij deze videokaart worden de games perfect afgespeeld en kan je genieten van de meest fraaie graphics. Ook dat draagt bij aan het gameplezier.

Wil je graag meerdere zware taken tegelijkertijd uitvoeren? Dan is dat mogelijk dankzij de processor, maar ook dankzij het 16 GB werkgeheugen. Bijkomend voordeel is dat je dit werkgeheugen, naar eigen wens, ook nog uit kunt breiden. Bovendien heeft de laptop ook nog een SSD schijf, waardoor de laptop razendsnel opstart.
Je hoeft maar op de aan/uit knop te drukken, een paar seconden te wachten en je kunt aan de slag gaan. Heerlijk om na een lange dag werk/studie thuis te komen en direct te kunnen beginnen met je favoriete game.

Ook over het prijskaartje kunnen we positieve woorden schrijven. Je hoeft namelijk ‘slechts’ 1099 euro voor deze laptop te betalen. We geven toe dat dit zeker een hoop geld is, maar in vergelijking met vergelijkbare laptops is het zeker geen dure laptop. We durven zelfs te stellen dat de laptop zeer scherp geprijsd is. Je vindt namelijk vrij weinig andere laptops met deze specs terug die net zo ‘goedkoop’ zijn.

Over het design kunnen we ook kort zijn; de laptop ziet er onwijs gaaf uit. HP heeft namelijk gekozen voor een ietwat afwijkende vorm van het beeldscherm. Hierdoor heb je min of meer het idee dat de laptop uit twee losse onderdelen bestaat; het toetsenbord en het beeldscherm. Feit is echter dat dit beeldscherm voor een optimaal speelplezier zorgt.

Je geniet optimaal van de verschillende games en kunt ook nog de toetsenbord verlichting aanzetten. Deze toetsenbord verlichting is fel groen en valt zodoende behoorlijk op. Ook dat draagt bij aan het spelplezier tijdens het spelen van één van je favoriete games.

Zijn we nu klaar met het benoemen van alle voordelen? Nee, nog niet. We willen namelijk ook graag nog even vermelden dat de laptop maar 2,3 kilo weegt. Voor een 15,6 inch laptop met dergelijke specs is dat zeker niet zwaar. HP heeft bij de ontwikkeling van deze laptop voor duurzaam en licht materiaal gekozen. Hierdoor wordt het totaalgewicht van de laptop laag gehouden en kan je de laptop moeiteloos dagelijks mee naar school of werk nemen.

De nadelen van de HP Pavilion Gaming 15-DK0750ND

Het mag duidelijk zijn; we zijn behoorlijk positief over deze laptop van HP. Dit is eigenlijk een ultieme laptop om voor verschillende soorten werkzaamheden te gebruiken. Maar, heeft de laptop ook nog nadelen? Nou, we hebben wel enkele (kleine) nadelen gevonden ja. Hierbij moeten we wel opmerken dat dit met name nadelen op het gebied van details zijn. De nadelen wegen zodoende zeker niet op tegen de hierboven genoemde voordelen.

Een van de nadelen is bijvoorbeeld dat de laptop geen vingerafdruksensor heeft. Met een dergelijke sensor is het makkelijk én veilig om de laptop te ontgrendelen. Je bent immers de enige die de laptop kunt ontgrendelen. Aangezien deze sensor op de laptop ontbreekt, ben je aangewezen op het instellen van een wachtwoord of pincode. Dit is een stukje minder veilig dan een dergelijke vingerafdruksensor. Zoals gezegd; dit is een detail, maar het is wel jammer dat de sensor niet aanwezig is.

Daarnaast zijn her en der opmerken te vinden over het toetsenbord. De toetsen voelen niet lekker aan en hebben enkele scherpe randen. Hierdoor is het typen op het toetsenbord niet al te prettig. Gelukkig heb je tijdens het gamen niet al te veel het toetsenbord nodig.

Tot slot willen we graag nog benoemen dat je voor oververhitting moet oppassen. De laptop kan soms warm worden; dat is met name het geval als je de laptop voor zware taken gaat gebruiken. Ook als je meerdere zware programma’s tegelijkertijd geopend hebt, kan de laptop oververhit raken. Ben hier dus scherp op en zorg bij voorkeur voor een koele en enigszins stofvrije kamer.

Wat kost de HP Pavilion Gaming 15-DK0750ND?

HP Pavilion Gaming 15 zeikant

Deze laptop van HP heeft onwijs veel voordelen; onder andere voor gamers is dit dé aangewezen laptop. Maar, wat moet je hier nou voor betalen? In de webshop van Bol.com hoef je een bedrag van slechts 1099 euro te betalen. Zoals eerder gezegd is dit een hoop geld, maar je krijgt wel een ongelooflijk sterke en krachtige laptop voor dit relatief gunstige prijskaartje. De prijs-kwaliteitsverhouding van deze gaming laptop is zodoende dik in orde.

Kunnen wij de HP Pavilion Gaming 15-DK0750ND aanbevelen?

Heb je naar aanleiding van deze review interesse om de laptop aan te schaffen? Dat kunnen we ons goed voorstellen. We willen je dan ook van harte aanraden om deze laptop aan te schaffen. In onze ogen levert deze laptop namelijk ongelooflijk veel kwaliteit, terwijl je niet de hoofdprijs voor de laptop hoeft te betalen.

Dankzij de krachtige processor en de hoogwaardige videokaart kan je allerlei soorten games op een hoge kwaliteit spelen. Wat wens je nog meer? We wensen je graag veel plezier met deze HP Pavilion Gaming 15-DK0750ND; dat gaat ongetwijfeld goed komen!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in