HP Pavilion Gaming 15-BC551ND Review

Vind je het heerlijk om ’s avonds leuke games te spelen? Het is onwijs ontspannend om na een lange dag werken/studie je hoofd even leeg te maken door een leuke game te spelen. Om optimaal van deze games te kunnen genieten, moet je echter wel een geschikte computer tot je beschikking hebben. Of nou ja; het hoeft niet eens een computer te zijn. Sommige laptops zijn namelijk óók geschikt om op te gamen. De zogeheten gaming laptops bieden onwijs veel kracht en zijn daardoor in staat om games op een hoogwaardige kwaliteit te draaien. Geldt dat ook voor deze laptop van HP? Wij zijn voor jou op onderzoek gegaan.

Een gaming laptop moet niet alleen voldoende kracht kunnen leveren, maar moet ook nog eens een haarscherp beeldscherm hebben. Dankzij dit scherpe beeldscherm worden de games immers super scherp en met de juiste kleuren getoond. Dit zijn overigens slechts enkele vereisten waar een gaming laptop aan moet voldoen. In deze review gaan we dan ook uitzoeken of deze gaming laptop aan alle vereisten voldoet.

Hierbij bespreken we niet alleen de belangrijkste eigenschappen, maar kijken we ook naar de verschillende toepassingsmogelijkheden, de aanschafprijs van de laptop en uiteraard ook alle voor- en nadelen. Aan het einde van de review kan je een algehele conclusie vinden. Daarin vertellen we of de aanschaf van deze laptop aan te raden is of niet.

Over het merk HP

hp logo

Graag willen we eerst in het kort naar de fabrikant van deze laptop kijken. Het merk HP is uitgegroeid tot één van de drie grootste computerleveranciers ter wereld. Wie had dat gedacht toen het merk in 1939 opgericht werd? In de eerste jaren was het bedrijf een ontwikkelaar en leverancier van allerlei wetenschappelijke instrumenten.

Nadat deze instrumenten behoorlijk positief ontvangen werden, ging het merk het assortiment gaandeweg steeds verder uitbreiden. In de jaren 80 werd al de eerste pc uitgebracht. De eerste pc’s waren met name voor zakelijke doeleinden gebruikt, maar al snel werden de pc’s ook voor particulieren beschikbaar. De pc’s spraken behoorlijk aan, waardoor het bedrijf al snel groeide en groeide.

Momenteel heeft HP een uitgebreid assortiment van onder meer laptops, computers en printers. Ook allerlei aanverwante producten, inclusief software, worden in grote aantallen door het merk verkocht. Het mag duidelijk zijn dat HP echt uitgegroeid is tot één van de wereldwijde spelers binnen deze branche. Op het gebied van laptops heeft HP voor enkele series gekozen. Aan de hand van deze series kan je behoorlijk snel de gewenste laptop vinden.

Je moet enkel en alleen vooraf bepalen waar je de laptop exact voor wilt gaan gebruiken. Als je de laptop voor gamen wilt gebruiken, is wellicht deze laptop geschikt. Dit is namelijk één van de gaming laptops van het merk. Wij zijn op onderzoek uitgegaan of deze laptop aan alle verwachting c.q. eisen voldoet. Onze bevindingen lees je in deze uitgebreide en eerlijke review.

De belangrijkste eigenschappen van de HP Pavilion Gaming 15-BC551ND

HP Pavilion Gaming 15-ec1706nd aansluiting

Als je een laptop voor gamen wilt gebruiken, moet de laptop aan bepaalde eigenschappen voldoen. Zo is het wenselijk dat de laptop krachtig is, dat de laptop een scherp beeldscherm heeft en dat je de laptop (indien dat je wens is) qua intern werkgeheugen verder uit kunt breiden. Of dat bij deze laptop mogelijk is, lees je verderop in deze review. We hebben namelijk eerst de belangrijkste eigenschappen van de laptop op een rijtje gezet:

  • Intel Core i5 processor
  • 15 inch Full HD IPS scherm
  • NVIDIA GeForce GTX 1050 videokaart
  • Intern geheugen: 8 GB
  • Totale opslagcapaciteit: 512 GB (SSD)
  • Totaal aantal usb poorten: 3
  • Totaal aantal usb 2.0 poorten: 1
  • HDMI aansluiting: Ja
  • Besturingssysteem: Windows 10
HP Pavilion Gaming 15-ec1706nd afmetingen

Wat zijn onze eerste bevindingen aan de hand van deze eigenschappen? Onder meer dat de processor en de videokaart relatief goed zijn. Het zijn niet de beste varianten, maar ze zijn wel krachtig/goed genoeg om games op hoge kwaliteit af te draaien. Meer daarover lees je in de rest van deze review, aangezien we uitgebreid alle voordelen van deze laptop gaan bespreken.

Waar is deze laptop geschikt voor?

Zoals gezegd kan je de laptop dus prima voor gamen gebruiken. Daarbij moeten we wel opmerken dat je niet alle games op de hoogste kwaliteit af kunt spelen. Als je een hele zware/grote game wilt spelen, kan je mogelijk niet gebruik maken van de hoogste instellingen. In dat geval is de game bijvoorbeeld iets minder snel of zijn de graphics niet optimaal.

Behalve het gamen kan je de laptop voor nog veel meer toepassingsmogelijkheden gebruiken. Het is bijvoorbeeld ook mogelijk om de laptop voor video- en fotobewerking te gebruiken. Dankzij de krachtige processor en hoogwaardige videokaart is het mogelijk om de foto’s en video’s naar eigen wens te bewerken. Hierbij kan je ook rekenen op het hoogwaardige beeldscherm. Dankzij het Full HD beeldscherm worden alle kleuren op een perfecte manier getoond. Ook dat draagt bij aan het bewerken van foto’s en video’s.

Tot slot kan je de laptop ook voor huis-tuin-en-keuken werkzaamheden gebruiken. Het versturen van mailtjes, het surfen op het internet of het maken/verwerken/aanpassen van bestanden kost deze laptop geen moeite. Door de krachtige processor kan je ook meerdere vensters tegelijkertijd geopend hebben. Doordat het beeldscherm een diagonaal van 15,6 inch heeft, is het ook nog mogelijk om de programma’s relatief groot te tonen. Je kunt hierdoor super efficiënt en snel werken. Handig als je de laptop voor werk- of studie gerelateerde doeleinden wilt gebruiken.

De voordelen van de HP Pavilion Gaming 15-BC551ND

Brengt deze HP laptop de nodige voordelen met zich mee? Ja, daar kunnen we absoluut bevestigend op antwoorden. De laptop heeft behoorlijk veel te bieden en brengt zodoende enkele, specifieke voordelen met zich mee. Zo is het onder meer onwijs prettig dat de laptop een 15,6 inch beeldscherm heeft. Als je graag een game speelt, is het prettig dat het beeldscherm relatief groot is. Je hebt daardoor perfect beeld op de game en kunt zodoende de beste prestaties behalen.

Dat geldt overigens niet alleen voor gamen, maar ook voor het bewerken van foto’s en video’s. Ook daarvoor is het prettig dat het beeldscherm relatief groot is. Doordat het ook nog een Full HD IPS beeldscherm is, kan je genieten van super scherp beeld. De kleuren worden goed getoond en je hebt vanuit alle kijkhoeken scherp beeld. Je hoeft dus niet per sé recht voor de laptop te zitten. Ook als je schuin voor de laptop zit, kan je genieten van scherp beeld en de juiste kleuren.

Een ander voordeel is terug te vinden in de videokaart. De NVIDIA GeForce GTX 1050 videokaart is geen hoogvlieger, maar behoort zeker tot de subtop binnen de wereld van videokaarten. Dankzij deze videokaart kan je genieten van hoogwaardige graphics en zodoende kan je nóg meer genieten van de game.

In onze ogen is het ook absoluut een pluspunt dat je de laptop voor meerdere doeleinden kunt gebruiken. Behalve het gamen kan je de laptop namelijk ook voor studie- of werk gerelateerde doeleinden gebruiken. Hierdoor kan je de laptop overdag voor je studie/werk gebruiken, terwijl je ’s avonds de laptop open klapt om even een gave game te spelen. Bijkomend voordeel hierbij is dat de laptop slechts 2100 gram weegt. Door het relatief lage gewicht kan je de laptop overal probleemloos mee naar toe nemen. Of dit nou naar je werk of naar je studie is; deze 15,6 inch laptop is tamelijk groot, maar weegt niet al te veel.

Ook over de processor kunnen we louter positieve woorden schrijven. Deze Intel Core i5 processor levert namelijk voldoende kracht om games op een hoge kwaliteit te kunnen spelen. Let wel op; dit zijn medium games. Als je écht zware games wilt spelen, komt de processor net iets te kort. Desalniettemin is deze krachtige processor de drijvende kracht achter deze laptop. De processor is van de hoogste kwaliteit en stelt je in staat om optimaal te genieten van de verschillende games. Daarnaast kan je dankzij deze processor, in combinatie met de videokaart, dus ook video’s en foto’s bewerken.

Zijn we al klaar met het benoemen van alle voordelen? Nee, zeker niet. Ook over de maximale accuduur zijn we namelijk zeer te spreken. De maximale accuduur bedraagt maar liefst 12 uur. Dit betekent dat je de laptop niet al te vaak op hoeft te laden. Ook betekent dit dat je de laptop overal moeiteloos mee naar toe kunt nemen. Je hebt namelijk niet altijd een stopcontact nodig om gebruik te kunnen maken van deze HP laptop.

Ook zijn we uitermate te spreken over het design van de laptop. HP heeft ervoor gekozen om de laptop volledig in het zwart uit te voeren. Hierdoor heeft de laptop een basic en stijlvolle uitstraling. Je kunt de laptop hierdoor ook prima naar je werk of naar je studie meenemen.

Tot slot willen we ook graag nog de SSD harde schijf benoemen. HP heeft bij deze laptop alléén voor een SSD harde schijf gekozen; wij zijn daar blij mee. Deze harde schijf zorgt er namelijk voor dat de laptop razendsnel opstart. Als je op de aan/uit knop drukt, hoef je daarna slechts enkele seconden te wachten. De laptop start razendsnel op, waardoor je snel aan de slag kunt gaan met bijvoorbeeld het spelen van je favoriete game. Je hoeft in principe nooit op deze laptop te wachten.

De nadelen van de HP Pavilion Gaming 15-BC551ND

We kunnen er simpelweg niet om heen; deze laptop van HP heeft onwijs veel voordelen te bieden. Maar, we moeten ook zo eerlijk zijn om te bekennen dat je ook rekening met enkele nadelen moet houden. Eén van die nadelen heeft betrekking op de behuizing van de laptop. Deze laptop heeft namelijk geen speciale game behuizing.

Nee, HP heeft bij deze laptop voor een kunststof behuizing gekozen, zodat je de laptop ook voor andere doeleinden kunt gebruiken. Je moet er echter wel rekening mee houden dat de behuizing relatief snel warm kan worden, waardoor de laptop zichzelf automatisch uit kan schakelen. Zorg dat je hier bewust van bent en dat je niet hele zware programma’s tegelijkertijd laat draaien.

Daarnaast is het ook spijtig dat het interne geheugen niet uit te breiden is. Standaard heeft deze laptop een werkgeheugen van 8 GB, maar dat is dus verder niet uit te breiden. Nee, je moet simpelweg genoegen nemen met dit werkgeheugen van 8 GB.

Het laatste nadeel is terug te vinden in het toetsenbord. Dit toetsenbord is namelijk niet verlicht. Met name in de avonduurtjes komt een verlicht toetsenbord normaliter prima van pas. Helaas kan je daar bij deze HP laptop dus niet van genieten.

Wat kost de HP Pavilion Gaming 15-BC551ND

HP Pavilion Gaming 15-ec1706nd

We komen langzamerhand uit bij het einde van deze review. Tijd dus om nader naar de prijs te gaan kijken. Wat moet je betalen voor deze laptop? Bij Bol.com betaal je slechts 829 euro voor deze laptop. We zeggen hierbij bewust ‘slechts’.

829 euro is zeker veel geld, maar staat niet in verhouding tot de mogelijkheden én de kwaliteit van deze laptop. In onze ogen is de prijs-kwaliteitsverhouding van deze laptop dan ook dik in orde. De prijs is relatief laag, terwijl de kwaliteit behoorlijk hoog is.

Wil je meer goedkope game laptops van dit kaliber?

Kunnen wij de HP Pavilion Gaming 15-BC551ND aanraden?

Zo, we zijn uitgekomen aan het einde van de review. Tijd om ons eindoordeel te vellen; kunnen wij deze laptop aanraden? Ja, dat kunnen wij zonder meer. In principe is alles in orde met deze laptop, terwijl je niet de hoofdprijs voor het apparaat hoeft te betalen.
In onze ogen heeft deze laptop veel te bieden en kan je optimaal genieten van verschillende games. Voor alle game fanaten kunnen wij deze HP laptop daarom van harte aanraden. Veel speelplezier!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in