Beste soundbar voor tv, series, films en muziek in 2022

Je kent het misschien wel, je wilt even televisie kijken of muziek luisteren via de tv, maar het geluid valt tegen. Hiervoor bestaat een simpele oplossing, namelijk het kopen van een soundbar. Hiermee kan je het geluid dat je hoort enorm verbeteren en zorg je voor de beste ervaring bij het kijken van televisie, series, films of het luisteren van muziek. In dit artikel gaan we kijken naar de beste soundbars. Ook zullen we kijken naar extra informatie rondom het kopen van een dergelijk product.

Hieronder gaan we kijken naar de beste soundbars die er te verkrijgen zijn op dit moment. Bij het samenstellen van de lijst is er rekening gehouden met alle belangrijke factoren, waardoor je er zeker van kunt zijn dat je met de topcategorie te maken hebt.

LG soundbar DSP11RA

LG staat sowieso al bekend om producten van goede kwaliteit en ook deze keer wordt de plank niet misgeslagen.

Met dit product kan je namelijk een echte bioscoopervaring in huis halen. De set bestaat uit een soundbar, twee draadloze speakers en een draadloze subwoofer. Bekijk je een film of serie met deze LG soundbar word jij echt meegesleept in de ervaring. Dit kan mede door het 7.1.4-kanaals geluid gegarandeerd worden.

Een leuke feature van de soundbar is het AI Sound Pro. Dit zorgt ervoor dat het geluid kan worden geoptimaliseerd voor iedere situatie. Zo is het geluid perfect bij zowel het kijken van het nieuws, als het luisteren van muziek.

Ook deze soundbar beschikt over Dolby Atmos en meer voor een perfect geluid. Let er bij dit product wel op dat hij het beste past bij televisies van 55 tot 65 inch.

Sonos Arc – Soundbar

Wil jij een soundbar kopen voor je televisie, zit je ook goed met deze van Sonos. Ook dit product kan jou namelijk levensecht geluid bieden. Daarnaast beschikt hij over meerdere opties voor de bediening, waaronder met je stem. Wederom betreft het een soundbar die beschikt over Dolby Atmos technologie.

Bij deze mooie soundbar zijn het de kleine dingetjes die het verschil maken. Zo kan er worden gedetecteerd hoeveel licht er in de kamer aanwezig is. Hiermee wordt vervolgens de felheid van de LED lampjes van de soundbar bepaald, zodat je ze wel ziet, maar niet storend aanwezig zijn.

Het tijdloze en strakke design zorgt ervoor dat hij in vrijwel iedere kamer past. Duidelijk is wederom dat ook dit product zijn plekje op de lijst met beste soundbars meer dan verdiend heeft.

Canton Smart Soundbar 10

Verkrijgbaar bij

bol.com

Canton is misschien een iets minder bekend merk, maar daarom niet minder goed. Een hoogtepunt van dit product is bijvoorbeeld het 2.1 surroundsysteem.

Ook de ingebouwde subwoofer mag er zeker zijn. Deze zorgt voor een enorm goede weergave van lage tonen, waardoor je optimaal kan genieten van bijvoorbeeld jouw muziek. Hij beschikt daarnaast over 3 HDMI ingangen en één HDMI en optische uitgang. Het nadeel is wel dat dit apparaat niet met WiFi verbonden kan worden.

Dat mag de pret echter niet drukken, gezien de geluidkwaliteit. Zo beschikt hij wél over een mooie basreflex met diafragma en heeft het systeem een vermogen van 300 watt.

Bose Soundbar solo 5

Inmiddels alweer de laatste soundbar van deze lijst, maar zeker niet de minste. Deze Bose maakt ook namelijk met recht kans op de titel ‘beste soundbar’. Dit is namelijk ook een echt pareltje.

Wil je jouw eigen thuisbioscoop creëren? Daar kan Bose jou goed mee op weg helpen. Hoewel er geen subwoofer mee wordt geleverd, is het geluid kraakhelder en hoor je de diepe tonen alsof je er zelf bij zit.

De bediening van de soundbar is erg eenvoudig dankzij de handige afstandsbediening en daardoor is hij makkelijk in gebruik. Je kan het product precies instellen naar wens, waardoor je altijd een ultieme luisterervaring beleeft. Het gebruik van de Bose Music app maakt alles nog eenvoudiger.

Waarom heb je een soundbar met subwoofer nodig?

Er zijn op de markt soundbars aanwezig met een subwoofer. Over het algemeen is men erg positief over deze producten, maar waarom zou je moeten gaan voor een soundbar die ook beschikt over een subwoofer, in plaats van een gewone soundbar?

De reden hiervoor is simpel. Koop je een soundbar die ook beschikt over een subwoofer, krijg je nóg beter geluid. De lagere tonen (bass) kunnen dan namelijk veel beter weer worden gegeven, waardoor het beluisteren van geluid nog wat extra realistisch wordt. Bij het luisteren van muziek is een subwoofer bijvoorbeeld ideaal.

Natuurlijk kan het ook zo zijn dat je niet zo van lage tonen houdt. In dat geval is het aan te raden om een soundbar zonder subwoofer te kiezen.

Soundbar met subwoofer

JBL Bar 9.1 – Soundbar met draadloze subwoofer en afneembare speakers

Het eerste product op de lijst met beste soundbars met subwoofer is afkomstig van JBL. Muziekliefhebbers zullen ongetwijfeld van dit merk hebben gehoord, gezien ze een grote speler zijn wat betreft audioapparaten, dus ook zeker als het gaat om soundbars.

Je krijgt wat je mag verwachten, namelijk een prachtig 3D-geluid. De meegeleverde subwoofer zorgt ervoor dat je zelfs de laagste tonen goed te horen krijgt. De 9.1 soundbar beschikt over enkele features die het geluid optimaliseren, zoals de Dolby Atmos technologie. Hij heeft ook een vermogen van maar liefst 820 watt, waardoor het geluid echt kraakhelder is.

Wanneer je twee luidsprekers achter je plaatst, heb je echt de ultieme bioscoopervaring. Geniet van indringende bas en op en top geluid. Kortom: deze bar kan je alles bieden wat je maar wilt qua geluid.

Samsung HW-Q950A – Soundbar – 2021

We gaan verder met deze soundbar van Samsung. Deze soundbar beschikt ook over Dolby Atmos en een realistische 3D-audio. Het geluid komt van alle kanten op je af, waarmee de omgeving dus echt tot leven komt.

De 11.1.4 soundbar overspoelt je met geluid. Dankzij de Q-symfonie word je echt meegenomen in jouw film of serie, omdat er voor elke scéne geluid wordt weergegeven wat daarbij past.

Een andere leuke functionaliteit is de ingebouwde Alexa assistent. Dit is een persoonlijke assistent die je allerlei dingen kunt vragen. Verder kunnen we er lang of kort over zijn, maar ook deze soundbar is gewoon een uitstekende keuze. Het biedt je alles wat je kan wensen qua geluid en zelfs meer, voor een optimale ervaring.

Loewe klang bar5 mr & sub5 (soundbar & subwoofer)

Verkrijgbaar bij

bol.com

De eerste subwoofer van de lijst is direct een enorme topper. Je zal enorm verbaasd worden door het geluid dat dit product kan produceren. Dit is namelijk glashelder, mede dankzij de Dolby Atmos en DTS-X ondersteuning.

De basstonen komen ook geweldig naar voren dankzij de bekabelde subwoofer. Deze Loewe soundbar beschikt over alle benodigde aansluitingen. Zo kan hij worden aangesloten op Wi-Fi en beschikt hij over 3 HDMI ingangen en 1 HDMI uitgang. Ook is er een optische uitgang en een AUX aansluiting aanwezig.  

De soundbar kan op vrijwel iedere televisie aan worden gesloten. Al met al is dit een soundbar uit de topcategorie die jou echt het allerbeste geluid kan laten horen.

Philips Fidelio – Soundbar 7.1.2 (Draadloze Subwoofer)

We zijn aangekomen bij de allerlaatste soundbar van dit artikel: de Philps Fidelio. Ook dit is een echte topper. Met 7.1.2 kanalen wordt namelijk de gehele ruimte gevuld met geluid. Een ander voordeel zijn de afneembare luidsprekers. Je kunt ze dus neerzetten op een plek waar jij wilt.

Door de draadloze subwoofer en de Dolby Atmos technologie is het geluid niks meer dan super. Waan jezelf in de film en optimaal genieten van je muziek zijn slechts enkele dingen die je ermee kan doen. Ook is het apparaat aan te sluiten op diverse spraakassistenten.

Verder zijn de rest van de specificaties ook meer dan goed. Een thuisbioscoop is met dit product zo gerealiseerd. Ook een echte topper dus!

Koopgids

Wanneer je op zoek bent naar een product, is het niet meer dan logisch dat je eerst wat onderzoek ernaar doet. Echter kan hier best wat tijd in gaan zitten. Om het voor jou wat makkelijker te maken, staat hieronder wat handige informatie voor bij het kopen van een soundbar voor je tv.

Aansluiting en kabels

Wanneer jij gebruik wilt gaan maken van je soundbar, moet je hem vanzelfsprekend eerst aansluiten. Hiervoor zijn een aantal dingen benodigd. Voordat je het product aan gaat sluiten, is het van belang om te bepalen of je een HDMI kabel nodig hebt of een optische kabel. Bekijk hiervoor de aansluitingen die aanwezig zijn op je televisie en de soundbar die je hebt gekocht of wilt gaan kopen.

Voor het beste geluid is een HDMI kabel aan te raden. Gebruik dit dus als jouw televisie en soundbar hier over beschikken. Een HDMI kabel kan je aansluiten op de uitgang waar ARC bij staat. Moet je een optische kabel aansluiten, staat er OPTICAL bij. Er kan op een soundbar ook een AUX aansluiting aanwezig zijn.

 Aantal kanalen

Voordat je een soundbar koopt, is het belangrijk dat je let op het aantal kanalen. Ieder kanaal heeft namelijk een eigen audiosignaal en deze eigenschap oefent invloed uit op de ruimtelijkheid van het geluid. Een 2.0 soundbar kan bijvoorbeeld 2 audiokanalen afspelen. In principe is het zo dat hoe meer audiokanalen, hoe beter en ruimtelijker het geluid is. Normaal gesproken heb je vanaf 5 audiokanalen te maken met een mooie surround sound.

Wat is Dolby Atmos?

Lang niet iedereen heeft gehoord van Dolby Atmos. Het is een hypermoderne 3D-geluidservaring. Deze maakt gebruik van slimme techniek en goed gerichte luidsprekers.

Je zult ongetwijfeld wel op de hoogte zijn van surroundsound. Dolby Atmos gaat hierin nog een stap verder. Er kunnen namelijk geluidseffecten toegevoegd die van boven lijken te komen, waardoor jouw ervaring nog een stuk realistischer wordt.

Welke streaming opties gebruiken

Tenslotte nog de vraag: welke streaming opties gebruiken? Wanneer je namelijk gebruikmaakt van je soundbar, kan je namelijk kiezen uit meerdere opties om bijvoorbeeld Spotify te kunnen streamen.

De eerste optie is via Smart TV. Beschik je over een dergelijke televisie, zou je eenvoudig moeten kunnen streamen naar de soundbar. In principe is dit een goede streamingsoptie, maar je moet dan wel altijd je televisie aan hebben staan.

Een andere optie is streamen via WiFi, Bluetooth of Airplay. Ook hiermee maak je eenvoudig verbinding met je soundbar en kan je muziek luisteren in topkwaliteit. Dit is de beste optie voor mensen die liever hun telefoon gebruiken om te selecteren wat er af wordt gespeeld.

Verder kan je ook nog kiezen om te streamen via Chromecast. Dit is een ideale optie wanneer je thuis al een Chromecast hebt of beschikt over een ingebouwde Chromecast

Veelgestelde vragen

1. Welke HDMI-kabel heb je nodig voor een soundbar?
Vrijwel iedere wat nieuwere televisie beschikt over een HDMI-aansluiting. Dit is ook de kabel die de voorkeur heeft, omdat hij de beste kwaliteit qua geluid kan geven. Het is belangrijk om er op te letten dat je een HDMI ARC kabel en poort gebruikt. Heb je deze niet, heb je ook nog een optische kabel nodig naast de HDMI kabel.

2. Welke HDMI kabel voor 4K?
Heb je een apparaat dat de mogelijkheid heeft om content af te spelen in 4K, wil je daar natuurlijk gebruik van maken en hiervoor heb je de juiste kabel nodig. Voor 4K zul je een kabel met HDMI 1.4 of 2.0 nodig hebben. Alleen deze versies ondersteunen 4K. Een HDMI 2.1 kabel kan zelfs 8K ondersteunen.

3. Optische kabel of HDMI aansluiten op soundbar?
Heb je een apparaat dat beschikt over zowel een optische als een HDMI aansluiting, is HDMI simpelweg de beste keuze. Met HDMI heb je namelijk meer mogelijkheden, je kan het voor meerdere toepassingen gebruiken, en over het algemeen krijg je hiermee ook het beste geluid. Heeft je apparaat dus een HDMI aansluiting, kies dan hiervoor.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in