Als fanatieke gamer zijn er verschillende factoren die ervoor kunnen zorgen dat jij helemaal opgaat in jouw beleving. Uiteraard is een goed beeldscherm met een goede grafische kaart een absolute must. Maar niet alleen het beeld zorgt voor een fijne en zo goed mogelijke ervaring. Een goede gaming headset kan namelijk een gigantisch verschil maken.

Of je hem nu gebruikt puur om het geluid af te spelen tijdens de beste singleplayer avonturen of om te communiceren met je teamgenoten tijdens een competitieve shooter, een goede headset is niet meer weg te denken.

Speciaal daarom hebben wij voor jou de 10 beste headsets op een rijtje gezet. We bespreken de voor- en nadelen van de headsets zodat jij een weloverwogen keuze kunt maken.

Laten we beginnen!

10. Razer Blackshark V2 Pro

Razer Blackshark V2 Pro Gaming Headset

Als we het gaan hebben over professioneel gamen, dan hebben we het al gauw over Razer. Het merk weet zichzelf al jaren weg te zetten als een van de koplopers op het gebied van gaming computers en andere hardware.

De Blackshark V2 Pro Gaming Headset is daar ook absoluut geen uitzondering op. De headset is te verbinden met alle moderne gameconsoles en met pc’s die op Windows werken. Het nadeel is dat hij dus niet met een Mac te gebruiken is.

Deze headset beschikt over een krachtige bas en werkt met HyperSpeed Wireless technologie. Hierdoor loop je geen vertraging op tijdens het gamen en is het geluid altijd actueel. De ruisonderdrukking in de microfoon zorgt ervoor dat je teamgenoten je altijd helder verstaan, zelfs met geluid op de achtergrond.

Uitgerust met een 7.1 surround sound systeem hoor je gedetailleerd waar wat gebeurt. Klein nadeeltje is dat dit alleen werkt met je Windows-pc.

PluspuntenMinpunten
7.1 surround geluid!
Geweldige bass boost, 50 millimeter drivers.
Superieur draagcomfort!
Draadloze headset geniet van bewegingsvrijheid.
7.1 surround sound werkt alleen op de PC.
Niet te gebruiken met een Mac.

9. SteelSeries Arctis 9

SteelSeries Arctis 9 Draadloze Gaming Headset Zwart

Stijlvol, draadloos en functioneel. De Arctis 9 Draadloze Gaming Headset van Steelseries is een comfortabele oplossing voor al jouw audioproblemen tijdens het gamen. De oorkussens van de headset zijn comfortabel zacht waardoor ze voor een langere periode gebruikt kunnen worden.

Het apparaat is te koppelen met je Windows-pc, Playstation 4 en Playstation 5. Heb je een Xbox Series X/S of One? Dan is deze headset helaas niet te koppelen.

Deze headset is voorzien van een ClearCast microfoon die ervoor zorgt dat je altijd goed te verstaan bent. De microfoon beschikt ook over een ruisonderdrukking wat ervoor zorgt dat het niet uitmaakt of er geluid in de ruimte is.

Door de Virtual surround sound lijkt het alsof je je echt in je videogame bevindt. Dit is echter alleen beschikbaar op PC. Voor de Playstation 4/5 zendt de headset stereogeluid. Dit zorgt ervoor dat het apparaat het best tot zijn recht komt op een PC.

PluspuntenMinpunten
Sluit de Arctis 9 aan via bluetooth.
Draadloze headset geniet van bewegingsvrijheid.
ClearCast microfoon.
Virtual Surround Sound werkt alleen op de pc, op de PS4 en PS5 heb je stereogeluid.
Niet te koppelen met box Series X/S of One.

8. Logitech G PRO X

Logitech G PRO X Gaming Headset

Logitech is al jaren een gigant op het gebied van hardware. Van computermuizen tot toetsenborden, webcams en speakers, het bedrijf weet altijd kwaliteit neer te zetten. Zo ook op het gebied van headsets.

Dat zien we terug in de G PRO X Gaming Headset. Een van de grootste voordelen aan deze headset is dat hij te koppelen is aan zo goed als elk apparaat. Dit komt doordat het apparaat volledig met draad werkt. Dit zorgt er wel dus voor dat je minder bewegingsvrijheid hebt.

Uitgerust met 7.1 surround sound bevind je je in de wereld van jouw videogame. Deze surround sound is echter alleen te gebruiken op PC.

De microfoon van het apparaat beschikt over noise canceling, waardoor je altijd goed te verstaan bent, ook met geluid op de achtergrond. Helaas zijn de oorschelpen zijn wel wat aan de kleine kant, waardoor langdurige sessies al snel vervelend worden op je oren.

PluspuntenMinpunten
7.1 surround geluid!
Altijd goed verstaanbaar door noise canceling.
Aluminium frame.
Headset is niet draadloos.
7.1 surround sound werkt alleen op de PC.
Oorschelpen aan de kleine kant.

7. Razer Kraken X

Razer Blackshark V2 Pro Gaming Headset

Ben je op zoek naar een goede headset voor een betaalbare prijs? Dan kom je al snel uit bij de Razer Kraken X Gaming Headset.

Deze headset kun je koppelen met welk apparaat je ook maar wilt. Of je nu een fanatieke Pc-gamer bent of een casual console gamer, hij is te koppelen met elk apparaat. Dit komt doordat het apparaat uitsluitend met kabel te gebruiken is, waardoor wel de mobiliteit wat beperkt wordt.

De 7.1 surround sound is alleen te gebruiken met een PC, maar het sterke stereo signaal geeft je een prima geluidskwaliteit voor andere apparaten.

De buigbare microfoon zorgt ervoor dat je deze makkelijk aan de kant kunt doen als dat nodig is. Hij beschikt helaas niet over ruisonderdrukking, dus je zult wel een beetje rekening moeten houden met het achtergrondgeluid.

PluspuntenMinpunten
7.1 surround geluid!
Kan met elk apparaat gekoppeld worden.
7.1 surround sound werkt alleen op de PC.
Beschikt niet over noise canceling.

6. SteelSeries Arctis 3 2019

SteelSeries Arctis 3 2019

We blijven even bij de bekabelde headsets met de Arctis 3 2019 van SteelSeries. Ondanks dat je door de kabel wat mobiliteit verliest ben je nog steeds gegarandeerd van comfort.

De headset heeft een 7.1 surround sound systeem dat te gebruiken is op zowel PC als Xbox Series X/S. Voor de Playstation 5 heeft hij 3D audio. Beide mogelijkheden zorgen voor een extreem ruimtelijk geluid. Voordat je gebruik wilt maken van de 7.1 surround sound optie op je PC moet je wel even een driver downloaden en installeren.

De microfoon is uit te schuiven waardoor je deze makkelijk kun opbergen als je hem niet gebruikt. Ook beschikt deze over een ruisonderdrukking waardoor je niet bang hoeft te zijn dat de rest van je team last van jouw omgevingsgeluid heeft.

PluspuntenMinpunten
7.1 surround geluid!
Geweldige bass boost.
Superieur draagcomfort, goede pasvorm.
Beschikt over noise canceling.
De 7.1 virtuele surround sound werkt niet zonder nieuwe driver op de PC.

5. Astro A50 gaming headset

Astro A50 Draadloze Gaming Headset + Base Station voor PS5, PS4

Ben je een fanatieke Playstation gamer en wil je dat met een goede headset doen? Dan is de Astro A50 misschien wel jouw oplossing!

Naast het futuristische ontwerp dat past bij het uiterlijk van de Playstation 4/5, is deze headset voorzien van een 7.1 surround sounds systeem. Dit zorgt voor een complete emersie met jouw gamewereld.

Helaas is deze headset niet geschikt voor Xbox of Nintendo gamers. Ook op de Playstation 4 Slim is hij helaas niet te gebruiken. De headset is vooral gericht op Playstation 4 Pro gebruik. Hij is dus wel op de Playstation 5 te gebruiken, maar helaas ook niet optimaal.

Desalniettemin is de Astro A50 een perfecte uitkomst voor de fanatieke Playstation 4 gamer! De microfoon beschikt over een mute functie door de microfoon dicht te klappen. Ook is de microfoon voor zien van ruisonderdrukking.

PluspuntenMinpunten
7.1 surround geluid!
Geweldige bass boost.
microfoon beschikt over een mute functie.
Draadloze headset geniet van bewegingsvrijheid.
Gebruik de knoppen op de oorschelp om het volume bij te stellen.
Niet geschikt voor Xbox of Nintendo gamers.
Grote investering maar zeker zijn geld waard.

4. Logitech G935

Logitech G935 Wireless 7.1 Surround Sound Lightsync Gaming Headset

De G935 van Logitech is een echte alleskunner! Deze headset is namelijk voorzien van niet alleen 7.1 surround sound, maar biedt ook ondersteuning voor DTS:X. Zo hoor je ook hoe ver het geluid is. Hierdoor heb je een nog realistischere beleving! De DTS:X werkt wel via software en werkt alleen op PC.

De microfoon presteert prima en beschikt over ruisonderdrukking. Ook is deze makkelijk te dempen door de microfoon in te klappen.

De headset is te verbinden met alle moderne gameconsoles met kabel en met de Nintendo Switch, PC, Playstation 4/5 ook draadloos.

PluspuntenMinpunten
7.1 surround geluid! en ondersteuning voor DTS:X.
Geweldige bass boost. Ruisonderdrukking.
Superieur draagcomfort!
Draadloze headset geniet van bewegingsvrijheid
DTS:X 2 werkt alleen op pc.
7.1 Surround Sound werkt alleen op de PC.

3. Razer Blackshark V2 X

Razer Blackshark V2 Pro Gaming Headset

Niet te verwarren met de #10 op deze lijst, is de Blackshark V2 X.

Deze headset is te gebruiken met alle moderne gameconsoles met mono en stereo geluid, en op PC met 7.1 surround sound. Dit zorgt voor vooral een topkwaliteit op PC, maar is ook absoluut goed voor consoles.

De oorschelpen zijn niet alleen uitgerust met noise canceling, maar hebben ook geheugenschuim. Hierdoor krijg je geen last van je oren tijdens langdurig gebruik.  De microfoon is van uitstekende kwaliteit, beschikt over ruisonderdrukking. Je kunt dus in drukke ruimte game.

PluspuntenMinpunten
7.1 surround geluid!
Geweldige bass boost.
Superieur draagcomfort!
Noise cancelling.
7.1 surround sound werkt alleen op de pc.

2. Trust GXT 488 FORZE

SteelSeries Arctis 9 Draadloze Gaming Headset Zwart

Laten we meteen met een van de meest kenmerkende dingen van deze headset beginnen. De Trust GXT 488 FORZE is een officiële samenwerking met Playstation. Hierdoor is het apparaat te gebruiken met de Playstation 3, 4 en 5 en PC. Hierdoor is het wel zo dat je hem niet kunt gebruiken met andere consoles.

Verder staat comfort hoog in het vaandel voor deze headset, waardoor lange sessies een stuk fijner worden. Ook beschikt hij over een helder stereo geluid voor alle drie de consoles. De microfoon is helder, maar beschikt niet over ruisonderdrukking.

De gevlochten draad zendt het signaal sterk door en zorgt voor een minder groot risico op kabelbreuk.

PluspuntenMinpunten
Geweldige bass boost.
Superieur draagcomfort!
Gevlochten draad.
Beschikt niet over virtueel surround sound.
Niet te gebruiken met de Xbox One of Xbox Series X/S.

1.Logitech G432

Logitech G432 7.1 Surround Sound Wired Gaming Headset

Echte gamers weten wanneer ze kwaliteit in hun handen hebben. Dit is dan ook meteen te merken bij de Logitech G432 headset met 7.1 surround sound.

Voorzien van een stevig aluminium ontwerp is deze headset bestand tegen een stootje. Ondanks het stijlvolle en stevige ontwerp kan het zijn dat de headset bij langer gebruik een beetje oncomfortabel wordt als je een wat groter hoofd hebt.

De headset is te gebruiken met alle moderne gameconsoles en Pc’s. De 7.1 surround functie is echter alleen te gebruiken op een gaming Pc. Desalniettemin geeft de headset een duidelijk en haarscherp stereo signaal voor de consoles af.

De microfoon is helder en gemakkelijk te dempen door hem op te klappen. Ook beschikt deze over ruisonderdrukking waardoor je altijd helder te horen bent!

PluspuntenMinpunten
7.1 surround geluid!
Geweldige bass boost.
Superieur draagcomfort!
7.1 surround sound werkt alleen op de pc.
PS4, PS5, Xbox One en Xbox Series X/S levert de headset alleen stereogeluid.

Veelgestelde vragen over een gaming headset

Wat zijn de beste merken voor een gaming headset?

De beste merken voor een gaming headset zijn Logitech, Astro, Steelseries en Razer.

Wat kost een goede gaming headset?

Een goede gaming headset koop je al vanaf 60 euro. Wil je echter een van de beste gaming headset van onze top 10, dan betaal je al snel 254 euro.

Wat is noise cancelling?

Noise cancelling dempt storende omgevingsgeluiden en ruis via een antigeluid. Je kunt dus gewoon game terwijl er iemand aan het stofzuigen is.

Conclusie

Voor de fanatieke gamer zijn er veel opties beschikbaar op de markt. Hierboven hebben wij onze top 10 gegeven van de beste headsets van 2022, waardoor jouw keuze een stuk makkelijker wordt gemaakt. Lees ook onze beste gaming laptop review!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in