Vind je het leuk om video’s te editen? Ben je bijvoorbeeld actief op YouTube met je eigen kanaal? Of volg je een opleiding waarvoor je allerlei video’s moet maken? Of ben je wellicht op de werkvloer met videobewerking bezig? Er zijn behoorlijk wat situaties denkbaar waarbij je een speciale laptop voor video bewerking moet hebben. Met een ‘reguliere’ laptop ga je het namelijk niet halen. Dergelijke laptops zijn te traag, hebben te weinig kracht en hebben vaak ook niet de juiste videokaart.

Als je op zoek naar een laptop voor video bewerking bent, moet je op meerdere aspecten letten. In dit artikel vertellen we jou graag meer over deze aspecten. Daarnaast geven we ook een suggestie voor de beste laptop voor video bewerking. Deze laptop voldoet in principe aan alle eisen om razendsnel en overal video’s te kunnen bewerken.

Het is ook zeker mogelijk om video’s op een computer te bewerken. Het enige nadeel daaraan is dat je altijd achter je computer moet zitten. Deze computer staat maar op één locatie, waardoor je niet al te flexibel bent. Met een laptop ben je daarentegen vele malen flexibeler. Je kunt de laptop overal mee naar toe nemen, je kunt de laptop naar je werk meenemen en je kunt de laptop mee naar je studie nemen.

Dankzij deze flexibiliteit kan je eigenlijk overal en altijd video’s editen. Dat is óók van belang voor bijvoorbeeld vloggers. Als vloggers op reis zijn, moeten zij ook hun vlogs kunnen editen. Dat is dus alleen mogelijk met een laptop die voor video bewerking geschikt is.

De aanschaf van een laptop voor video bewerking is hoogstwaarschijnlijk geen alledaagse bezigheid. Aangezien je een dergelijk apparaat niet dagelijks koopt, ben je wellicht ietwat zoekende naar welke criteria nou écht belangrijk zijn. Gelukkig kan je in dit artikel al die criteria vinden. Lees dus op je gemakje het artikel door, vergelijk de verschillende laptops en sla uiteindelijk je slag. Nadien kan je met veel plezier video’s editen op jouw razendsnelle laptop.

Waarom is een laptop voor videobewerking speciaal?

BESTE LAPTOP VOOR VIDEOBEWERKING

In de inleiding hebben we aangegeven dat je met een reguliere laptop niet de video’s kunt editen. Waar heeft dat mee te maken? Dat heeft met name met de programma’s voor video bewerking te maken. Als je een video wilt gaan bewerken, heb je hier specifieke programma’s voor. Dit zijn programma’s die behoorlijk ‘zwaar’ zijn. Dit betekent met andere woorden dat de programma’s veel kracht vragen. De laptop moet daarom in staat zijn om voldoende kracht te leveren, aangezien de programma’s anders niet draaiende gehouden kunnen worden. Doordat de programma’s behoorlijk zwaar zijn, heb je dus een speciale laptop nodig.

Daarbij komt ook nog eens dat de laptop een geschikte videokaart moet hebben. Deze videokaart moet in staat zijn om graphics juist te tonen en ook bewegende graphics snel te kunnen tonen. Hier zijn de reguliere videokaarten niet altijd geschikt voor, waardoor het zeker aan te raden is om goed op de videokaart te letten. Maar, daarover vind je later meer in dit artikel.

Met een ‘reguliere’ laptop kom je dus kracht tekort om de zware video bewerkingsprogramma’s te kunnen draaien. Als je dit toch gaat proberen, levert dat hoogstwaarschijnlijk veel ergernis op. Je moet namelijk constant wachten op het programma. Daarnaast kan het ook zo zijn dat het programma zorgt voor oververhitting in jouw laptop. In dat geval schakelt de laptop zichzelf automatisch uit en kan je deze tijdelijk niet meer gebruiken. Voldoende redenen dus om naar een geschikte laptop voor videobewerking te gaan kijken.

Waar moet een dergelijke laptop aan voldoen?

Het mag duidelijk zijn; voor videobewerking heb je een specifieke laptop nodig. Een van de vereisten is bijvoorbeeld dat de laptop een snelle processor heeft. Deze processor is in principe de motor van de laptop. De processor moet dan ook minstens een Intel i7 of een AMD Ryzen 7 processor zijn. Deze processoren zijn in staat om de zware programma’s op een vlotte en soepele manier te laten draaien. Je kunt daardoor snel en efficiënt doorwerken, aangezien je nooit hoeft te wachten.

Daarnaast is het ook aan te raden om voor werkgeheugen van minimaal 8 GB te gaan. Dit werkgeheugen speelt ook een belangrijke rol bij het laten draaien van zware programma’s. Kies dus niet voor een laptop met een werkgeheugen van 2 GB of 4 GB; daar heb je simpelweg te weinig aan.

Ook moet je dus goed op de videokaart letten. Je kunt ervoor kiezen om voor een dedicated videokaart te gaan. Deze videokaarten zijn in principe de kers op de taart en leveren dus de beste grafische prestaties af.

Tot slot moet een laptop voor video bewerking ook nog minimaal een Full HD beeldscherm hebben. Als je een video aan het bewerken bent, wil je dat alles klopt. De kleuren moeten in orde zijn, de beelden moeten scherp zijn en de overgangen moeten vlekkeloos lopen. Als je een laptop met een slecht beeldscherm gebruikt, krijg je een onduidelijk beeld van de kleuren en de scherpte. De mensen die jouw video gaan kijken, zien daardoor mogelijk direct dat de kleuren en de scherpte onvoldoende zijn.

Door voor minimaal een Full HD beeldscherm te gaan, voorkom je dat de kleuren en de scherpte in jouw video’s onvoldoende zijn. Om het nog iets mooier te maken; ga ook voor een mat scherm. Een mat scherm kent geen reflecties en werkt daardoor onwijs prettig. Als je voor een glanzend scherm kiest, kan je altijd met reflecties of het zonlicht te maken te krijgen. Dat is bij een Full HD mat beeldscherm dus niet het geval.

Aan een laptop voor videobewerking worden dus behoorlijk hoge eisen gesteld. Gelukkig bestaan er meerdere laptops op de huidige markt die aan al deze eisen voldoen. Het enige waar je wel rekening mee moet houden, is dat deze laptops relatief duur zijn. Je moet een relatief hoog bedrag in de laptop investeren, maar daar pluk je nadien absoluut de vruchten van. Een laptop voor video bewerking werkt immers razendsnel en biedt veel gemak én plezier.

Wat is de beste keuze?

Sta je aan de vooravond van het kopen van een nieuwe laptop voor videobewerking? In dat geval is het raadzaam om verschillende modellen en varianten met elkaar te vergelijken. Graag maken we jouw zoektocht al direct een stukje makkelijker. Hoe? Door de beste laptop voor video bewerking hieronder in het kort te bespreken. We hebben hierbij zelfs voor twee laptops gekozen; één met een 15 inch scherm en één met een 17 inch scherm:

Acer Aspire 3 A315-56-59Y1

Acer Aspire 7

Deze laptop van Acer voldoet absoluut aan alle verwachtingen. Het beeldscherm is ongelooflijk scherp en heeft dus een beelddiagonaal van 15 inch. Een voordeel van dit beeldscherm is dat het een zogeheten IPS paneel heeft. Dit paneel zorgt ervoor dat je vanuit meerdere kijkhoeken de ware kleuren van jouw video’s te zien krijgt.

Je hoeft dus niet per sé recht voor je laptop te zitten. Dit is onwijs handig, met name als iemand naast je even met je meekijkt of iets dergelijks. De kleuren en graphics worden haarscherp en snel getoond door de NVIDIA GeForce< GTX 1050 videokaart.

Daarnaast heeft de laptop een werkgeheugen van 8 GB en draait de laptop op een razendsnelle Intel Core i7 processor. Deze processor laat alle programma’s soepel draaien; ook als dat zware programma’s voor videobewerking zijn. Tot slot willen we benoemen dat je deze laptop ook nog voor andere doeleinden kunt gebruiken.

Dankzij de krachtige processor en het ruime werkgeheugen is het namelijk óók mogelijk om bijvoorbeeld met deze laptop te gamen. Uiteraard is fotobewerking ook mogelijk met deze laptop van Acer.

Bekijk de Acer Aspire 7


HP Pavilion G17-cd0917nd

HP Pavilion Gaming

Gebruik je liever een groter beeldscherm voor het bewerken van video’s? Dan ben je beter uit met deze 17 inch laptop van HP. Deze laptop heeft in principe dezelfde eigenschappen als de hierboven genoemde laptop van Acer.

Ook deze laptop heeft namelijk een razendsnelle i7 processor, 16 GB aan werkgeheugen en een NVIDIA GeForce RTX2060 Super videokaart. Dankzij deze onderdelen/eigenschappen kan je met deze laptop moeiteloos video’s editen.

Bijkomend voordeel is dat deze laptop ook een SSD harde schijf heeft. Deze harde schijf zorgt ervoor dat de laptop razendsnel opgestart wordt, zodat je direct kunt beginnen met het bewerken van de video’s. Bij het bewerken van de video’s kan je met veel plezier gebruik maken van het grote 17 inch scherm.

Dit scherm heeft ook nog een IPS paneel, waardoor je vanuit meerdere kijkhoeken perfect beeld op het scherm hebt. Bijkomend voordeel is dat je deze laptop ook nog voor andere doeleinden kunt gebruiken, bijvoorbeeld voor gaming of foto bewerking.

Bekijk de HP Pavilion G17Besluit

Naar welk van bovengenoemde laptops gaat jouw voorkeur? Het is in ieder geval een feit dat je een krachtige laptop voor video bewerking nodig hebt. Bekijk dus bovenstaande modellen op je gemakje en maak de juiste keuze kom je er nog niet uit bekijk dan onze top 5 met goede laptops voor videobewerking. Veel plezier met het bewerken van de video’s!

Ook Interessant:

Welke laptop heb ik nodig?
Laptop maakt geen verbinding met Wifi
Hoe maak ik mijn laptop sneller?
Mijn laptop loopt vast: wat nu?
Wat als je laptop niets meer doet?
Beste gaming Pc’s

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in