De top 4 beste MacBooks van 2021

Niemand kan in deze tijd meer zonder een laptop. Het is vaak essentieel voor werk of school, maar het is ook erg populair om erop te gamen. Kortom, ieder huishouden heeft er wel eentje staan. Macbooks zijn misschien wel het beste type laptops. Over de jaren heen zijn er verschillende versies van uitgekomen en steeds staan we weer versteld van de enorm goede kwaliteit. Wanneer je op zoek bent naar een nieuwe MacBook, is de keuze dan ook niet makkelijk. Reden genoeg om in dit artikel aandacht te besteden aan de top 4 beste MacBooks van 2021!

Waar moet je op letten bij het kopen van een Macbook?

Omdat een MacBook voor velen best een flinke investering is, zijn er altijd een aantal dingen waar je op zou kunnen letten, zodat je zeker weet dat jij de juiste keuze zult maken. Het zou natuurlijk erg jammer zijn wanneer je na jouw aankoop niet tevreden bent. Daarom zullen we hieronder een blik werpen op enkele dingen waar je op kan letten bij het kopen van een nieuwe MacBook!

Intel vs M1: welke heb ik nodig?

Ten eerste is het goed om te kijken naar of jij een Intel of een M1 nodig hebt. Want welke sluit nu het beste aan bij jouw wensen?

Het grootste verschil zit hem in de prestaties van de nieuwe M1 chip. Hierdoor heb je met een MacBook met M1 betere prestaties, maar hier betaal je wel meer voor. Ook zorgt de nieuwe M1 chip voor een betere schermkwaliteit. Dit door de brede kleurweergave. Ook scoort de M1 chip hoger qua snelheid en batterijduur.

Wil je het beste van het beste, ga dan voor een MacBook met een M1-chip. Een Macbook met Intel volstaat echter ook prima en is goedkoper.

Welk schermformaat MacBook heb ik nodig?

Vervolgens is het schermformaat ook een belangrijke factor bij het uitkiezen van een nieuwe MacBook. Om een antwoord te krijgen op de vraag welk schermformaat je nodig hebt, bedenk je voor jezelf waar je de laptop voornamelijk voor nodig hebt. Bewerk je bijvoorbeeld veel foto’s en video’s, kies dan voor een wat groter scherm, zodat je ook details kunt zien. Gebruik je de laptop voor je studie, ga dan voor een wat kleiner schermformaat. Zo kan je hem wat makkelijker meenemen. Je ziet dus dat het schermformaat erg afhangt van jouw gebruikssituatie.

Hoeveel MacBook geheugen heb ik nodig

Ook het geheugen is een erg belangrijke factor bij het uitkiezen van een nieuwe MacBook. Je kan kiezen tussen een werkgeheugen van 8GB tot 64GB. Ga je voor het minst, 8GB dus, kan je al heel veel. Alleen professionele foto- en videobewerking en andere zware taken worden wat lastiger. Wil je echt alles kunnen met je MacBook, ga dan voor een werkgeheugen van 64GB. Met 16Gb en 32GB heb je ook een paar tussenopties.  

Hoeveel SSD-opslag heb ik nodig?

Tenslotte is het nog verstandig om te kijken naar hoeveel SSD-opslag je nodig zult hebben. Oudere laptops beschikken veelal over de wat oudere HDD, maar met de nieuwe SSD is er veel veranderd. Deze is bijvoorbeeld veel sneller. Vaak zul je genoeg hebben aan 500GB aan SSD-opslag. Heb je echter een uitgebreide filmverzameling, dan is het aan te raden om te gaan voor meer geheugen. Uiteindelijk kan je altijd nog kiezen om gebruik te gaan maken van een extern geheugen.

Welke MacBooks voor studenten?

School laptop kopen

Ook studenten kunnen tegenwoordig niet meer zonder laptop. Waar je vroeger een tas vol met zware boeken met je mee moest dragen, heb je nu meestal aan een laptop al voldoende.

Eerder in dit artikel heb je al kunnen lezen dat het als student een goed idee is om te kiezen voor een laptop van een wat kleiner formaat, zodat je deze makkelijker mee kunt nemen. Een ander vereiste is dat de laptop voldoende specificaties heeft met betrekking op jouw studie.

Kijkend naar alle factoren, zouden we dan kunnen stellen dat de volgende MacBook een ideale is voor studenten:

Een MacBook air is voor studenten de beste keuze. Deze MacBook voldoet aan alle eisen en is een stuk goedkoper dan de Pro. Studenten hebben de extra functies van de Pro niet per se nodig. Als je dan wat kunt besparen door een goedkopere variant te kopen, is dat alleen maar mooi. Studenten hebben nu eenmaal niet altijd veel te besteden.

Welke MacBook voor zakelijk gebruik?

Wanneer je een laptop nodig hebt voor zakelijk gebruik, is het uiteraard vanzelfsprekend dat je een MacBook nodig hebt die voldoende prestaties kan leveren.

Heb je een MacBook nodig voor zakelijk gebruik, kies dan voor een MacBook Pro met een wekgeheugen van tenminste 16GB. Om efficiënt te werken en ook onderweg nog even een presentatie af te kunnen maken, is een formaat van 13 inch perfect.

Beste MacBook aanbiedingen van 2021

Vind jij een MacBook nog best prijzig? Gelukkig zijn er ook regelmatig aanbiedingen op MacBooks. Zo kan jij soms profiteren van hoge kortingen en bespaar je een hoop geld. Echter komt kwaliteit tegen een prijs, waardoor een MacBook een behoorlijke investering blijft, maar deze is het zeker wel waard. Hieronder hebben we een top 4 gemaakt van de beste MacBooks van 2021.

1. Apple MacBook Air (2020) MGN63N/A

beste Macbook 2021

De eerste MacBook waar we naar gaan kijken is de Apple MacBook Air uit 2020. Deze MacBook beschikt over de nieuwe M1 chip, waardoor hij echt uitstekende prestaties levert. De batterijduur laat ook weinig te wensen over. Deze gaat namelijk tot wel 18 uur mee. Dankzij speciale technologie geniet je van heldere kleurweergaves. Dit en nog veel meer zorgt voor enorm veel goede reviews. Bijna iedereen geeft deze MacBook namelijk 5 sterren.


2. Apple MacBook Pro 13″ (2020) 16GB/512GB Apple M1

beste Macbook 2021

De volgende van de lijst is de MacBook Pro van 13 inch uit 2020, met 16GB/512GB. Deze MacBook heeft alles wat je van een goede laptop mag verwachten en beschikt dan ook over de nieuwe M1 chip. Hierdoor kan je makkelijk grafische taken draaien. Deze MacBook staat garant voor snelheid en kracht, waardoor je niet anders dan tevreden zult zijn met jouw aankoop.


3. Apple MacBook Air (2020) 16GB/512GB Apple M1 met 8 core GPU

beste Macbook 2021

De Apple MacBook Air uit 2020 met 16GB/512GB is de volgende van de lijst. Wederom een fantastische MacBook die aan alle eisen voldoet. Het scherm zorgt voor een ongekend scherpe weergave. Daarnaast beschikt ook deze over de M1-chip waardoor de prestaties enorm goed zullen zijn. Eigenlijk is er ook over deze MacBook weinig negatiefs te zeggen. Het is gewoon een hele goede laptop.


4. Apple MacBook Pro 13″ (2020) 16GB/1TB Apple M1

beste Macbook 2021

Inmiddels zijn we alweer op het punt beland dat we de top 4 gaan afsluiten. Dat doen we met de Apple Macbook Pro van 13 inch uit 2020 met 16GB/1TB. Deze MacBook voldoet ook aan alle eisen en nog wel meer dan dat. Een prachtig scherm, lichtgewicht, snelle en goed prestaties zijn slechts een greep uit de dingen waarover deze MacBook beschikt. Daarnaast heb je erg veel opslagruimte. Mede hierdoor is dit het beste van het beste wat je kan krijgen bij een laptop.


Voor- en nadelen van een Apple Macbook

Om een goed inzicht te krijgen van een bepaald product, is het verstandig om de voor- en nadelen van het desbetreffende product tegen elkaar af te wegen. Dat is dan ook precies wat we hieronder zullen doen voor een Apple Macbook.

Voordelen:
Laten we beginnen met het behandelen van de voordelen van een MacBook.

– Het eerste grote voordeel van een MacBook is de gebruiksvriendelijkheid. Hier staat Apple dan ook om bekend. Alle opties en programma’s zijn bijvoorbeeld erg makkelijk te vinden. Daarnaast werken alle producten van Apple ook goed met elkaar samen.

– Het volgende voordeel van een MacBook is dat ze enorm betrouwbaar zijn. Ze hebben een speciaal besturingssysteem, die speciaal is ontwikkeld voor Apple laptops en computers. Dit zorgt ervoor dat hardware en software feilloos met elkaar samen kunnen werken. Een MacBook is ook minder vatbaar voor virussen dan een Windows laptop, simpelweg omdat er op het Apple besturingssysteem minder virussen in omloop zijn. Daarnaast heeft een MacBook ook meer ingebouwde beveiligingen.

– Duurzaamheid is bij een MacBook ook niet vreemd. De behuizing van een MacBook is van aluminium, wat een erg duurzaam materiaal is. Niet alleen de MacBook zelf gaat enorm lang mee, maar de accuduur ook. Deze houdt het namelijk moeiteloos tot wel 20 uur vol.

– Tenslotte kan je het uiterlijk van een MacBook ook zien als een voordeel. Ze stralen namelijk echt luxe uit. De minimalistische vormgeving met strakke hoeken ziet er zonder meer geweldig uit.

Nadelen:
Ieder voordeel heeft zijn nadeel en daarom is het ook belangrijk om de nadelen van een MacBook in kart te brengen.

– Het grootste nadeel is dat de samenwerking met Windows laptops vaak niet zomaar mogelijk is. Zo zijn bestanden gemaakt op een MacBook niet zomaar uitwisselbaar met een Windows product.

– Een MacBook is op zichzelf al vrij prijzig, maar onderdelen en upgrades zijn dat ook. Je hebt er dus best een aardig budget voor nodig.

Beste MacBook van 2021 conclusie

We zijn inmiddels aan het einde gekomen van dit artikel en dat betekent dat het tijd is om een conclusie te trekken. Dat blijkt best lastig te zijn, omdat alle MacBooks op zichzelf erg goed zijn en goede prestaties kunnen leveren. Moet er toch eentje worden aangewezen, dan is dat de Apple MacBook Pro 13” (2020) 16GB/1TB Apple M1, de laatstgenoemde op de lijst hierboven dus.

Plaats een reactie