Steeds meer mensen maken dagelijks gebruik van hun computer of van hun laptop. Dat kan ook niet anders. Het thuiswerken is populairder dan ooit en de meeste Nederlanders werken vanuit huis op hun eigen PC. Doordat de PC dagelijks gebruikt word, heeft deze op z’n tijd ook zijn onderhoud nodig. Zeker als je merkt dat je PC langzamer begint te worden of kuren begint tevertonen, is het belangrijk om hier iets aan te gaan doen. Je PC schoonmaken is hierbij essentieel. Niet van de buitenkant, maar het systeem zelf. Je PC onderhouden en schoonmaken kan je doen met een PC Cleaner Software.

Een programma dat je PC vanbinnen schoonmaakt. In de meeste gevallen kost een PC Cleaner Software geld, maar er zijn ook varianten die gratis zijn. In dit artikel geef ik je een overzicht van gratis PC Cleaner Software en weet je binnen enkele minuten welke geschikt is voor jouw PC.


Wat doen PC Cleaners?

Voordat ik je echt ga meenemen in de gratis PC Cleaner Software, is het natuurlijk wel belangrijk om precies te weten wat een PC Cleaner Software is en wat het zoal doet. Mocht je hier nog niet van op de hoogte zijn, dan is dat helemaal niet erg.
Ik ga je precies uitleggen wat een PC Cleaner is en wat het doet met je PC.

Het is eigenlijk heel erg simpel uit te leggen wat een PC Cleaner doet. Een PC Cleaner is een soort software die ervoor zorgt dat je PC vanbinnen helemaal schoongemaakt word. Je hoeft niet direct bang te zijn dat je dingen kwijtraakt, want de software haalt alleen onnodige programma’s of software uit je PC die er niet toe doen of een gevaar vormen.

Het laatste wat je wilt is dat je PC gehackt word of het begeeft. Een PC Cleaner Software voorkomt dat dus. Naast het schoonmaken van je PC, gaat de software ook op zoek naar deze onnodige en gevaarlijke programma’s en haalt deze van je PC af. De kans op gehackt worden word dus aanzienlijk kleiner als je je PC regelmatig laat schoonmaken. Dat noemen we met een mooi woord ook wel ‘scannen’.

Gratis PC Cleaner Software

Nu je weet wat een PC Cleaner Software precies is en wat het doet, is het tijd om te gaan kijken naar alle gratis varianten. Je bent tenslotte niet voor niks bij dit artikel terecht gekomen. In het overzicht vindt je 7 soorten software die helemaal gratis zijn en die jij kan gebruiken voor het onderhouden van je PC.

1. PrivaZer

Als eerste is dit de gratis PC Cleaner PrivaZer. PrivaZer staat er voornamelijk om bekend dat deze software net dat beetje extra heeft dan de andere Software Cleaners. Dat klinkt al veelbelovend ieder geval. PrivaZer word voornamelijk gebruikt voor computers die over Windows beschikken. Alle programma’s die onnodig zijn op je computer, ruimt PrivaZer netjes op. Bijvoorbeeld onnodige
downloads, programma’s of documenten. Je kan bij PrivaZer zelf kiezen hoeveel en wat hij scant op je computer.
Er word zelfs gezegd dat de PC duidelijk sneller is geworden na het gebruik van PrivaZer.

Bekijk de website van PrivaZer.

2. Should I Remove It


Mocht jij nog niet zo bekend zijn met het scannen van je PC, dan zou Shoudl I Removi It voor jou een goede oplossing zijn. Dit is namelijk een software dat jou als computergebruiker adviseert. Dat maakt Should I Remove It ook zo uniek. Zo weet jij precies wat er moet worden verwijderd op je PC en zit jij altijd goed. Doormiddel van rode balkjes laat Should I Remove It zien of het programma wel of niet verwijderd moet worden. Wat je wel moet weten, is dat Should I Remove It alleen geschikt is voor het
gebruik van Windows.

Bekijk de website van Should i Remove It

3. HDCleaner

HDCleaner staat voornamelijk bekend als software waarbij heel veel mogelijk is. Mocht je je PC grondig willen laten reinigen, dan zou HDCleaner voor jou een goede optie kunnen zijn. Zo kunnen bijvoorbeeld onnodige bestanden worden verwijderd, word je PC optimaal gescand en is het zelfs mogelijk om bestanden met elkaar te kunnen koppelen en bij elkaar te voegen.
Houd er wel rekening mee dat HDCleaner voornamelijk geschikt is voor de professionele computergebruikers.

Bekijk de website van HDCleaner

4. CCleaner

CCleaner kan voor zowel Windows als voor Mac gebruikt worden. Niet alleen voor een PC, maar ook voor andere apparaten waar Windows of Mac op zit. Erg handig! CCleaner is een software programma dat voornamelijk word gebruikt
voor het onderhoud van je PC. Mocht je je PC helemaal willen schoonmaken en ook eventuele gebruikersgeschiedenis willen verwijderen, dan kan CCleaner je daar heel erg goed bij van dienst zijn. Deze worden namelijk netjes verwijderd, mocht je dat willen.

Bekijk de website van CCleaner

5. BleachBit

BleachBit is een software dat gebruikt kan worden voor Windows en voor Linux. BleachBit is voornamelijk geschikt voor het permanent verwijderen van bestanden en voor het verwijderen van geschiedenis in de internetbrowsers. Niet alleen kan de geschiedenis in de internetbrowsers worden verwijderd, maar ook in andere programma’s naar keuze. BleachBit is voor zowel de beginnende als voor de professionele computergebruiker geschikt.

Bekijk de website van BleachBit

6. Wise Registry Cleaner

Wise Registry Cleaner is een software dat geschikt is voor Windows en
voornamelijk problemen in je PC verhelpt. Naast het verhelpen van problemen, zorgt Wise Registry Cleaner ervoor dat je PC helemaal schoon word. Na het schoonmaken van de PC geeft de software aan wat de problemen zijn en hoe je deze moet oplossen.
Over het algemeen staat Wise Registry Cleaner aangeduid als een wat heftigere

Bekijk de website van Wise Registry Cleaner

7. SlimCleaner

Als je het hebt over een lichte software, dan heb je het over SlimCleaner. Deze gratis software is voornamelijk geschikt voor het schoonmaken en optimaliserenvan je PC. Na het scannen van je PC kun je direct zien welke programma’s niet thuishoren op je PC en welke je dus direct kan verwijderen. Voor het verwijderen van onnodige programma’s en bestanden, moet je bij SlimCleaner zijn. Zeer geschikt voor de beginnende computergebruikers.

Bekijk de website van SlimCleaner

Gratis PC Cleaner Software Conclusie

Zoals je ziet zijn er veel soorten software die gratis zijn en die jij kan gebruiken voor het onderhouden van je PC. Iedere software is weer anders en heeft andere kwaliteiten. Belangrijk is om iets te kiezen wat bij jou past en die geschikt is voor het schoonmaken en scannen van jouw PC. Je weet nu ieder geval welke gratis zijn en welke jij makkelijk kan downloaden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in