Beste Samsung QLED Tv’s onder de 1000 euro

Tegenwoordig kan vrijwel niemand meer zonder televisie. Is het niet voor het kijken van normale tv, dan is het wel voor het kijken van een film of serie op een streamingsdienst zoals Netflix. Het is altijd lekker om even te ontspannen en naar de televisie te kijken. Om maximaal te kunnen genieten, is het niet meer dan logisch dat jij op zoek gaat naar de beste kwaliteit. In het geval van een televisie kan de prijs dan echter al snel oplopen.

Wat is een QLED Tv?

Laten we eerst even kijken naar wat een QLED tv eigenlijk precies is. Er zijn namelijk continu ontwikkelingen op het gebied van televisies en daarom kan het zijn dat je het overzicht kwijtraakt.

QLED is een technologie die Samsung heeft geïntroduceerd in 2017. Het is een afkorting dat staat voor Quantum Dot Light Emitting Diode. Het was een reactie van het bedrijf op de OLED technologie. Met QLED wilden ze de concurrentie aangaan.

Een beeldscherm met deze technologie is voorzien van een laag nanokristallen. Deze kleuren op dankzij de invloed van licht. Het gevolg hiervan is een veel hoger kleurbereik. Verder hebben dit soort televisies een hoge helderheid. Hierdoor blijft het beeld ook goed als er veel licht is vanuit de omgeving.

Waarom een Samsung QLED televisie kopen?

Zelf kijk ik graag naar de televisie. Het is altijd fijn om na een lange dag werken even een film of serie aan te zetten bijvoorbeeld. Echter, ik kan me ergeren als het beeld niet mooi is. Bij mijn oude televisies was dit vaak het geval, als er bijvoorbeeld licht naar binnen scheen. Je krijgt dan irritante reflecties te zien op het scherm.

Dit veranderde voor mij sinds Samsung de QLED technologie introduceerde. In het begin was ik sceptisch, maar ik was ook toe aan een nieuwe televisie en wilde wel eens wat anders proberen. De Samsung QLED televisies hebben mij sindsdien echt verbaasd.

Het is eigenlijk niet te geloven hoe deze toestellen zich aan kunnen passen aan de omgeving. Ik kan nu iedere keer televisie kijken in de beste kwaliteit, ook al heb ik veel lichtinval. Daarom zou ik niet snel meer wat anders willen en kan ik het jou ook zeker aanraden!

De beste Samsung QLED Tv’s onder de 1000 euro

Dan zijn we nu op het punt gekomen waar het eigenlijk om draait. We gaan kijken naar wat nu eigenlijk de beste QLED Tv’s zijn voor onder de 1000 euro. De televisies die je terugvindt in het lijstje hieronder, staan in willekeurige volgorde. Degene die als eerste wordt benoemd is dus niet zozeer de allerbeste.

1. Samsung QLED 55Q74A (2021) – 55 inch

De eerste QLED televisie van de lijst is de Samsung QLED 55Q74A. Het prijskaartje zit nét onder de 1000 euro. Met zijn 55 inch is hij groot zat en de weergave is prachtig over de gehele grootte van het scherm. Het scherm staat garant voor een hoge helderheid en een rijke, pure weergave van kleuren.

De televisie beschikt over een beeldverversing van 100 Hz. Hierdoor worden snelle beelden ook vloeiend weergegeven. Het apparaat beschikt verder over Adaptive Picture. Deze feature zorgt ervoor dat de beeldweergave aan wordt gepast op wat je kijkt en op de omgeving waarin je het kijkt.

Bij een film met veel donkere beelden in een lichte kamer, worden de beelden bijvoorbeeld helderder gemaakt waardoor je geen vervelende reflecties op het scherm krijgt.

Of je nu wilt gamen, een serie of film kijken of gewoon even televisie kijken, met deze Samsung televisie zit je in elk geval goed.

2. Samsung QLED 55Q80A (2021) – 55 inch

De Samsung QLED 55Q80A televisie is een andere QLED-topper van Samsung. Het apparaat heeft eveneens een beeldscherm van 55 inch. Naast het QLED scherm, beschikt de tv over HDR ondersteuning en een helderheid van 2.000 nits. Tezamen zorgt dit voor een prachtige weergave van kleur: zowel puur als gedetailleerd.

De televisie beschikt over zowel Adaptive Picture als Adaptive Sound. Hierdoor worden de beeld- en geluidsweergave aangepast op de omgeving waarin je tv kijkt. Naast de Adaptive Sound beschikt de televisie over meerdere andere slimme technieken om het geluid zo indrukwekkend mogelijk te laten klinken. Zo zijn er bijvoorbeeld verschillende technieken verdeeld achter de tv.

Een andere leuke feature van deze Samsung tv is de full array local dimming. Daardoor heb je de mogelijkheid om contrastrijke beelden te bekijken en zijn donkere beelden ook écht donker.

Met zijn prijskaartje van €899 krijg je absoluut waard voor je geld. Als je kijkt naar alle features en de kwaliteit, behoort de televisie zeker in de topcategorie van zijn prijsklasse.

3. Samsung QLED 43Q64A (2021) – 43 inch

Verkrijgbaar bij

bol.com
coolblue.nl

We sluiten het lijstje af met de Samsung QLED 43Q64A. Tegelijkertijd is dit het goedkoopste toestel van de lijst. Aan de andere kant is hij met zijn 43 inch wel een slagje kleiner.

De televisie doet wat je mag verwachten en levert daarnaast ook gewoon topkwaliteit. Dat laten de QLED technologie en de resolutie van 4K onder andere zien. Verder is dit toestel ook niet storend aanwezig in jouw kamer. Dit wordt mogelijk gemaakt door het Air Slim Design.

Daardoor zal de televisie naadloos opgaan in je interieur. Natuurlijk kan je hem ook strak tegen de muur ophangen.

Een leuk feitje: het apparaat komt met een afstandsbediening die zichzelf op kan laden. Dit is mogelijk door gebruik te maken van zon- en kunstlicht.

Haal nu jouw Samsung QLED televisie in huis!

Inmiddels ben je alweer aan het einde gekomen van dit artikel waarin we hebben gekeken naar de beste QLED Tv’s onder de 1000 euro. Je weet nu wat deze technologie inhoudt en hebt kunnen lezen over enkele prachtige televisies die hiermee zijn uitgerust.

Ben jij nu ook op zoek naar een prachtige televisie die jou in iedere omstandigheid de beste kwaliteit kan leveren? Neem dan zeker even een kijkje bij de toestellen die hierboven in het artikel benoemd staan. Topkwaliteit is gegarandeerd, en dat voor een zacht prijsje!