Bij het uitkiezen van een nieuwe chromebook laptop heb je onwijs veel keus. Verschillende merken zijn in deze branche actief, waarbij deze merken ook nog eens vele verschillende varianten op de markt brengen. Zo bestaan er tegenwoordig laptops die je ook als een tablet kunt gebruiken, laptops die voor gamen bedoeld zijn en laptops met verschillende soorten besturingssystemen. Als we het over verschillende besturingssystemen hebben, komen al snel de namen Windows en Apple naar voren.

Deze twee Amerikaanse tech giganten hebben beide hun eigen – onwijs populaire – besturingssysteem. Toch zijn deze bedrijven niet de enige met een goed besturingssysteem. Die eer is namelijk ook weggelegd voor Google. Hun besturingssysteem, Chrome OS, is de drijvende kracht van de zogeheten Chromebook laptops.

In dit artikel bespreken we graag wat een Chromebook laptop nou exact is. We kijken naar de bepalende eigenschappen, we kijken naar het bijbehorende prijskaartje en we kijken naar redenen om voor een Chromebook laptop te kiezen. Als je nog op zoek naar een nieuwe laptop bent, is het zeker aan te raden om ook naar een Chromebook laptop te kijken. Waarom? Dat lees je verder op in dit artikel!

Het unieke Chromebook besturingssysteem

Zoals gezegd; een Chromebook maakt gebruik van het besturingssysteem van Google. Deze tech gigant is met name bekend vanwege de zoekmachine, maar heeft nog veel in de melk te brokkelen. Het levende bewijs daarvan is onder meer het besturingssysteem Chrome OS.

Dit besturingssysteem is in de basis te vergelijken met het systeem van Windows, maar heeft toch enkele opmerkelijke en unieke eigenschappen. Dankzij deze eigenschappen zijn de Chromebook laptops, over het algemeen, een stuk goedkoper dan reguliere laptops.

Wat maakt een Chromebook zo bijzonder?

Het hierboven genoemde unieke besturingssysteem zorgt voor enkele unieke eigenschappen. Zo is het bij een Chromebook niet mogelijk om bestanden op de harde schijf op te slaan. Je moet hiervoor de bestanden in de cloud opslaan. Het belangrijkste voordeel hiervan is dat je altijd en overal bij je bestanden kunt. Zelfs als je aan de andere kant van de wereld hebt en je Chromebook laptop nog in Nederland ligt.

Een ander unieke eigenschap is terug te vinden in de beveiliging. De Chromebook laptops zijn namelijk standaard beveiligd vanuit Google. Het is niet nodig om een virusscanner of antivirus software op de laptop te zetten. Nee, je bent verzekerd van een veilige laptop waar je onwijs veel plezier aan kunt beleven.

Daarnaast kan je bij een Chromebook gebruik maken van bepaalde apps. Het is bijvoorbeeld niet mogelijk om gebruik te maken van Microsoft Office of Microsoft Word. Nee, je kunt alléén gebruik maken van apps die je kunt downloaden in de Chrome Web Store of in de Google Play Store. Gelukkig zijn hier in de afgelopen jaren onwijs veel apps/programma’s gelanceerd, waardoor je alsnog meer dan genoeg keus hebt.

Qua onderdelen is een Chromebook laptop uniek te noemen. Je vindt in deze laptops namelijk geen zware processor, harde schijf of uitgebreide videokaart terug. Het gevolg? Je kunt genieten van een ontzettend lange accuduur. De laptop hoeft simpelweg niet al te veel kracht te gebruiken voor de taken die hij uit moet voeren. Hierdoor kan je van een lange accuduur genieten.

Tot slot willen we graag nog benoemen dat een Chromebook laptop met name voor de basistaken bestemd is. Je kunt prima mailen, bestanden verwerken en internetten. Zaken zoals gamen, video bewerking en foto bewerking zijn niet mogelijk met een Chromebook. Daarentegen staat wel dat een Chromebook behoorlijk voordelig is.

Je kunt, ten opzichte van reguliere laptops, behoorlijk veel geld besparen. Als je eenmaal voor een Chromebook laptop gekozen hebt, profiteer je dus van bovengenoemde eigenschappen. Lijkt je dat wat? Dat kunnen wij ons in ieder geval goed voorstellen. Een Chromebook laptop is een unieke laptop waar je ontzettend van kunt genieten.

Verschillende varianten chromebooks

 chromebook laptop

De Chromebook laptops zijn in de afgelopen jaren ook in allerlei varianten op de markt gebracht. Zo bestaan er Chromebook laptops die je ook als een tablet kunt gebruiken. Bij deze laptops kan je het toetsenbord min of meer wegklappen, waardoor je alleen het beeldscherm overhoudt. Dit beeldscherm is vervolgens touchscreen, waardoor je perfect op het internet kunt surfen of gebruik van social media kunt maken.

Dit is dan ook nog een andere unieke toepassing van een Chromebook laptop. Daarnaast bestaan de Chromebook laptops ook in de vorm van de reguliere laptops. Dat betekent dat het scherm één gedeelte is, het toetsenbord één gedeelte is en dat deze twee gedeeltes aan elkaar vast zitten met een scharnierend tussenstuk.

Als je op zoek naar een Chromebook laptop gaat, kom je dus een uitgebreid aanbod tegen. Waar moet je zoal op letten? Ons advies is om allereerst een maximale prijs in je hoofd te nemen. Op basis van het beschikbare budget kan je gericht zoeken, zodat je uiteindelijk laptops kunt vergelijken die in jouw prijsklasse vallen.

Vervolgens kan je de laptops met elkaar gaan vergelijken op de reguliere punten. Denk hierbij aan het beeldscherm van de laptop, aan de accuduur van de laptop en op de prestaties van de laptop.

Tip: Bekijk ook eens onze HP Chromebook review

Voor wie is een Chromebook geschikt?

Nu je eenmaal meer over een Chromebook laptop weet, willen we graag nog antwoord op bovenstaande vraag geven. Is het namelijk aan te raden om een Chromebook laptop aan te schaffen? Of kan je beter voor een reguliere laptop gaan?

Ons advies is om zeker naar een Chromebook laptop te kijken, indien je de laptop voor basistaken wilt gebruiken. Als je de laptop voor andere zaken (gaming, video bewerking of foto bewerking) wilt gebruiken, heb je echter niet voldoende aan een laptop. In dat geval moet je voor een reguliere laptop gaan, aangezien die laptops een veel betere videokaart en processor hebben.

In bepaalde situaties komt een Chromebook laptop dus zeker van pas. Dankzij het voordelige prijskaartje, de unieke eigenschappen en de verschillende mogelijkheden kom je de Chromebook laptops ook steeds vaker in het dagelijkse straatbeeld tegen. Dat is uiteraard niet zonder reden!

Ook Interessant:

HP Chromebook
ScreenON Intel Steel – GamePC
HP Pavilion Gaming 15-DK0750ND
MSI Codex S 8RA-003XEU – Gaming Desktop

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in