HP Chromebook 14-ca060nd – Chromebook – 14 Inch

Het uitzoeken van een nieuwe HP Chromebook 14-ca060nd laptop is alles behalve makkelijk. Je moet namelijk op bijzonder veel criteria letten. Bovendien kan je mogelijk door het uitgebreide aanbod ook door de bomen het bos niet meer zien. Gelukkig helpen we jou graag een handje door je uitgebreid te informeren over verschillende soorten laptops. Dit doen we onder andere door uitgebreide reviews op te stellen.

In deze review richten we onze pijlen op de HP Chromebook 14 Inch. Deze unieke laptop brengt enkele voordelen met zich mee, maar heeft tegelijkertijd ook enkele nadelen. Wij zijn op onderzoek uitgegaan en hebben alle bevindingen in deze review uitgebreid uiteengezet. Na het lezen van deze review weet je direct of de laptop aansluit op jouw wensen of niet.

Zoals hierboven al gezegd hebben we hier met een unieke laptop te maken. De laptop is namelijk een zogeheten Chromebook. Wat betekent dit concreet? Dat de laptop géén gebruik van Windows 10 maakt, maar van een ander besturingssysteem. Het besturingssysteem van deze laptop is ontwikkeld door Google en heeft de naam Chrome OS gekregen. Dankzij dit besturingssysteem kan je van unieke voordelen profiteren, terwijl je ook met enkele beperkingen te maken hebt.

Vanwege dit besturingssysteem zijn de chromebook laptops in de afgelopen jaren wel behoorlijk populair geworden. Ook deze chromebook van HP mag op de nodige belangstelling rekenen. Wil je graag meer weten over deze unieke laptop? Lees deze onafhankelijke en eerlijke review dan zeker even door!

Over het merk HP

Deze laptop is door het merk HP ontwikkeld; dit is zeker geen onbekende speler in de wereld van laptops. Nee, HP is al jarenlang een hoogwaardige fabrikant van hoogwaardige laptops en computers. Deze laptops voldoen aan alle kwaliteitseisen, zijn behoorlijk uitgebreid te noemen en zijn in allerlei soorten en maten te verkrijgen. Het assortiment van HP is onwijs breed te noemen, aangezien het merk ook nog producten zoals printers levert. In de afgelopen jaren is het bedrijf gaan behoren tot de top drie van computerleveranciers.

Binnen het laptop assortiment heeft het merk voor een duidelijke schifting gezorgd. Alle laptops zijn namelijk in bepaalde series ondergebracht. In dit geval gaat het om de serie ‘Chromebooks’. Door de series van HP ben je in ieder geval in staat om snel de zoektocht in gang te zetten. Elke serie biedt namelijk unieke eigenschappen, unieke voordelen en is daardoor specifiek geschikt voor bepaalde situaties.

Voordat we deze laptop verder gaan bespreken, is het wellicht handig om dit soort laptop verder uit te leggen. Want; wat is een chromebook nou exact? Het meest kenmerkende van een chromebook is dat een dergelijke laptop gebruik maakt van een alternatief besturingssysteem. Veel laptops maken gebruik van bijvoorbeeld Windows 10 of van het besturingssysteem van Apple, maar dat is bij een chromebook niet het geval. Deze laptops maken namelijk gebruik van het besturingssysteem van Google.

Deze Amerikaanse gigant heeft niet alleen een machtige zoekmachine, maar biedt nog veel meer diensten aan. Eén van die diensten is dus het unieke besturingssysteem Chrome OS. Meer informatie over dit unieke besturingssysteem is verderop in deze review te vinden. Dit unieke systeem brengt namelijk enkele voordelen met zich mee; deze voordelen bespreken we uiteraard ook in deze uitgebreide review.

De belangrijkste eigenschappen van de HP Chromebook 14-ca060nd

HP Chromebook

Graag zetten we allereerst de belangrijkste eigenschappen van deze laptop voor je op een rijtje. De belangrijkste eigenschappen zijn hieronder te vinden:

 • Besturingssysteem: Chrome OS
 • 14 inch Full HD scherm
 • Intel Celeron processor
 • 4GB intern geheugen
 • 64 GB Flash opslagcapaciteit
 • Scherm kantelbaar
 • AMD Radeon R3 videokaart
 • Aantal usb poorten: 3
 • Accuduur: ongeveer maximaal 10 uur
 • Gewicht: 1500 gram
 • HDMI aansluiting: nee

Aan de hand van dit rijtje kunnen we al snel concluderen dat we inderdaad met een unieke laptop te maken. Opvallende zaken zijn onder andere het ontbreken van een HDMI opslag, het kantelbare 14 inch beeldscherm en de lange accuduur. Een accuduur van maximaal 10 uur is onwijs prettig, maar daarover kan je ook later meer lezen in deze review. We bespreken hieronder namelijk de belangrijkste voordelen van deze chromebook.

Waar is deze laptop geschikt voor?

Graag bespreken we allereerst waar je de laptop zoal voor kunt gebruiken. Aangezien het ‘slechts’ een Intel Celeron processor bevat, is het niet mogelijk om zaken zoals video bewerking, foto bewerking en/of gamen uit te voeren. Daarentegen is de laptop wel uitermate geschikt voor huis-tuin-en-keuken werkzaamheden.

Je kunt perfect internetten, mailen, teksten verwerken en overige aanverwante werkzaamheden uitvoeren. Overigens is dat normaliter ook het doel van een Chromebook laptop. Dergelijke laptops zijn puur voor werk, studie en thuisgebruik bedoeld. Het is niet de bedoeling om met deze laptops video’s te bewerken, te gamen of foto’s te bewerken. Dankzij de minieme processor en videokaart is dat dus ook niet bij mogelijk bij de HP Chromebook 14.

De voordelen van de HP Chromebook 14-ca060nd

hp chromebook 14 ca060nd

Eén van de redenen om voor deze laptop te kiezen, is het unieke besturingssysteem. Bij dit besturingssysteem is het bijvoorbeeld niet mogelijk om veel bestanden op de laptop op te slaan. Nee, in plaats daarvan kan je alle bestanden in de Cloud opslaan. Dit betekent dat je van één specifiek voordeel kunt genieten: je hebt altijd en overal toegang tot je bestanden.

Het maakt daarbij niet uit of je thuis achter je laptop zit of dat je jouw laptop mee op reis naar Argentinië hebt genomen. Aangezien al jouw bestanden in de Cloud opgeslagen zijn, kan je deze bestanden altijd en overal gebruiken.

Een ander voordeel van dit besturingssysteem is terug te vinden in de variatie aan apps. Als je van bepaalde programma’s gebruik wilt maken, moet je deze programma’s in de App Store downloaden. Je kunt hierdoor van onwijs veel programma’s gebruik maken. Enige keerzijde is dat je geen gebruik van Microsoft Excel, Microsoft Word en andere Microsoft programma’s kunt maken. Daarover lees je meer bij de nadelen van deze laptop.

Ook is het onwijs prettig dat deze laptop onwijs compact is. De laptop is behoorlijk dun en heeft een beeldscherm van ‘maar’ 14 inch. Door de compacte vormgeving kan je de laptop overal mee naar toe nemen. Wil je bijvoorbeeld jouw laptop dagelijks mee naar werk of naar school nemen? In dat geval ben je prima uit met deze chromebook van HP.

Bovendien is het gewicht van deze laptop miniem. Het totale gewicht bedraagt slechts 1,5 kilogram, waardoor het meenemen van de laptop geen enkele moeite kost. Stop de laptop in een laptoptas of in je rugzak en neem de laptop overal en altijd met je mee.

Dankzij de lange accuduur kan je bovendien langdurig op locaties werken waarbij je geen stopcontact hebt. Een accuduur van maximaal 10 uur is echt héél lang; dat is dan ook één van de belangrijkste voordelen van deze HP chromebook. Dankzij de accuduur kan je moeiteloos en altijd gebruik maken van de laptop. Ben je onverhoopt vergeten om de laptop op te laden? Geen probleem; dankzij de lange accuduur kan je nog wel een lange tijd doorwerken.

Ook over het design van deze laptop zijn wij uitermate te spreken. De laptop is namelijk volledig in het wit uitgevoerd, waardoor de laptop een unieke uitstraling heeft. De laptop valt bovendien goed op en is een ware eye catcher.

Wat betreft het beeldscherm; ook daar zijn we enthousiast over. Zoals hierboven al gezegd betreft het een 14 inch beeldscherm. Dit beeldscherm is een zogeheten Full HD beeldscherm. Dankzij deze techniek heb je onwijs scherp beeld. Bovendien komen de kleuren goed naar voren. Bijkomend voordeel is dat het ook nog een IPS paneel betreft. Dankzij dit paneel heb je een grote kijkhoek en worden de kleuren vanuit elke hoek zeer realistisch getoond.

Tot slot willen we nog twee andere voordelen benoemen: de beveiliging en de updates. Cybercriminelen worden steeds slimmer, waardoor het steeds belangrijker is om de beveiliging van je laptop op orde te hebben. Daar heb je gelukkig geen omkijken naar bij de HP Chromebook 14-ca060nd – Chromebook – 14 Inch.

Het besturingssysteem heeft namelijk een ingebouwde beveiliging; deze beveiliging beschermt je eigenlijk tegen al het digitale kwaad. Ook hoef je zelf nooit updates uit te voeren. De updates van de laptop worden namelijk automatisch uitgevoerd, zodat je altijd de meest recente versie van het besturingssysteem gebruikt. Hierdoor ben je verzekerd van een optimale beveiliging, een optimale snelheid en optimaal gemak.

Het moge duidelijk zijn; deze chromebook laptop van HP heeft onwijs veel voordelen te bieden. Wij zijn onder andere zeer te spreken over het fraaie beeldscherm, de compacte vormgeving en het unieke besturingssysteem. Het is aan het begin even wennen om met Chrome OS te moeten werken, maar na verloop van tijd wil je niks anders meer. Houd er dus wel rekening mee dat je alle bestanden in de cloud op moet slaan.

De nadelen van de HP Chromebook 14-ca060nd

Net zoals bij alle andere laptops hebben we ook bij deze laptop enkele nadelen gevonden. Immers is geen enkele laptop perfect. Eén van de nadelen heeft betrekking op het besturingssysteem. Bij Chrome OS is het namelijk níet mogelijk om gebruik te maken van programma’s van Microsoft. Je kunt dus geen gebruik maken van Powerpoint, Word en Excel. Wat je wel kunt doen, is Office 365 in de Google Play Store aanschaffen.

Je kunt dan alsnog gebruik maken van dergelijke programma’s die geschikt zijn voor een chromebook. Voor deze programma’s zijn gelukkig dus wel vergelijkbare apps beschikbaar in de app store. Deze apps kan je downloaden en installeren, zodat je alsnog teksten en bestanden kunt verwerken.

Dit is echter wel iets waar je rekening mee moet houden. Het is namelijk zo vanzelfsprekend om gebruik te maken van deze programma’s. Bij een chromebook is dat dus echter niet zo vanzelfsprekend.

Daarnaast is het ook even wennen dat je geen bestanden op de schijf op kunt slaan. De schijf is behoorlijk klein en is daardoor niet geschikt om veel bestanden daar op te gaan slaan. Ook dit is alleen aan het begin een beetje onwennig; als je dit eenmaal door hebt en mee hebt leren werken, gaat het eigenlijk allemaal van een leien dakje.

Tot slot willen we ook nog vermelden dat deze laptop geen touchscreen heeft. Bij andere vergelijkbare laptops is dat wel het geval, waardoor je de laptop nog veelzijdiger kunt gebruiken. Bij deze chromebook van HP is dat dus níet het geval.

Wat kost de HP Chromebook 14-ca060nd – 14 Inch

Heb je interesse om deze unieke en prettige chromebook aan te schaffen? In dat geval hoef je niet al te diep in de buidel te tasten. In de webshop van Bol.com is de laptop namelijk te koop voor een bedrag van gemiddeld 252,33 euro. Volgens bepaalde vergelijkingssites ligt de prijs van deze laptop op iets meer dan 300 euro.

Is dit veel voor een dergelijke laptop? Nee, absoluut niet. In onze ogen is dit een prima prijs voor een dergelijke hoogwaardige chromebook. Wat ons betreft hoef je deze laptop dus niet te laten staan vanwege een ongunstige prijs.

Kunnen wij de HP Chromebook 14-ca060nd – 14 Inch aanraden?

We zijn alweer aan het einde gekomen van deze review. Tijd om ons eindoordeel te vellen. Is het aan te raden om deze Chromebook te kopen? Ja, dat is zeker het geval als je specifiek op zoek naar een laptop bent. Met deze HP laptop kan je verschillende werkzaamheden moeiteloos en snel uitvoeren. Je hebt een prachtig beeldscherm tot je beschikking en je kunt gebruik maken van het unieke Chrome OS besturingssysteem.

De aanschaf van deze HP Chromebook kunnen wij zodoende absoluut aanraden!

Ook Interessant:

ScreenON Intel Steel – GamePC
HP Pavilion Gaming 15-DK0750ND
HP Pavilion Gaming 15-BC551ND Review

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in