Wat is een goedkope refurbished laptop?

Wat is een goedkope refurbished laptop? De aanschaf van een laptop is een behoorlijk kostbare aangelegenheid. Je bent op z’n minst enkele honderden euro’s kwijt en dit kan zelfs oplopen tot meer dan 1000 euro. Niet iedereen heeft een dergelijke hoeveelheid geld op zijn/haar rekening staan. Wat moet je op een dergelijk moment? Je hebt immers wel een laptop nodig. In het dagelijkse leven is een laptop namelijk niet meer weg te denken. Je gebruikt de laptop op werk, je gebruikt de laptop op school en je gebruikt de laptop ter ontspanning.

Als je niet voldoende geld (over) hebt voor een laptop, is er gelukkig altijd nog een goed alternatief. De zogeheten refurbished laptops zijn in de afgelopen jaren behoorlijk populair geworden. Wat zijn dit precies voor laptops? Welke eigenschappen hebben deze laptops? En wat is de belangrijkste reden dat deze laptops zo populair geworden zijn? Na het lezen van dit artikel weet je het antwoord op al deze vragen. Indien je zelf ook graag geld wilt besparen, is het absoluut lonend om naar een refurbished laptop te kijken. Dat is óók het geval als je huidige laptop kapot gegaan is, terwijl je wel een nieuwe laptop nodig hebt.

Lenovo Yoga 720 2-in-1 laptop

Goedkope refurbished laptop

De term ‘refurbished’ betekent vrij vertaald ‘gerenoveerd’ of ‘gereviseerd’. Een refurbished laptop is dan ook een tweedehands laptop die volledig opnieuw ingesteld is. Hierdoor is het in principe een nieuwe laptop van enkele jaren oud, waar je niet de hoofdprijs voor hoeft te betalen. De refurbished laptops worden tegenwoordig door meerdere partijen aangeboden. Deze partijen zijn gespecialiseerd in het volledig herstellen van bestaande laptops, zodat deze laptops weer als ‘nieuwe tweedehandse’ verkocht kunnen worden.

De refurbished laptops zijn bij deze partijen retour gekomen. De redenen hiervoor kunnen divers zijn; er kon sprake zijn van een voorraad overschot, van een bepaald inruilprogramma of van een (klein) technisch defect. Het is dus niet altijd zo dat een refurbished laptop tweedehands is. Als er sprake van een voorraad overschot is, is de laptop immers nog nooit gebruikt. Maar, in veel gevallen is het wel zo dat de laptop reeds eerder gebruikt is. Door de laptop helemaal te herstellen, is er principe een volledig nieuwe laptop gecreëerd. Uiteindelijk heeft dit geen invloed op de kwaliteit van de prijs; eventuele defecten zijn immers op een professionele wijze hersteld.

Waarom zou je nou voor een refurbished laptop kiezen? Is het met het oog op de lange termijn niet vele malen om een nieuwe laptop te kopen? Nou, laten we eens naar de voordelen van een refurbished laptop kijken.

De voordelen van een refurbished laptop

Als je een refurbished laptop aan gaat schaffen, wil je uiteraard wel een goede aankoop doen. Gelukkig ben je daar bij professionele partijen van verzekerd. Zij zijn namelijk in staat om de laptop weer helemaal in oude glorie te herstellen. Kapotte onderdelen worden vervangen, beschadigingen worden hersteld en de laptop wordt volledig leeggemaakt. Een refurbished laptop moet aan strenge kwaliteitseisen voldoen, voordat deze ter koop aangeboden wordt. Dit betekent dat je over de kwaliteit van de laptop absoluut niet in hoeft te zitten.

Tegelijkertijd hoef je alles behalve de hoofdprijs voor de laptop te betalen. Het belangrijkste voordeel van een dergelijke laptop is dan ook in de aanschafprijs terug te vinden. Deze aanschafprijs ligt vele malen lager dan bij een nieuwe laptop. Zoals je hierboven hebt kunnen lezen, hoef je je echter geen zorgen te maken over de kwaliteit. Je koopt dus een laptop met een prima prijs-kwaliteitsverhouding. Over welke prijzen we het dan zoal hebben? Je kunt al snel aan een 40% lagere aanschafprijs denken. Bij een laptop met een nieuwprijs van 700 euro betekent dit al een korting van 280 euro. Dat is meer dan de moeite waard, niet waar? Vanwege deze gunstige prijzen zijn de refurbished laptops ook voor een breed publiek interessant.

Een ander voordeel is terug te vinden in de garantie. Veel aanbieders verstrekken op deze laptops namelijk ook ‘gewoon’ een éénjarige of tweejarige garantie. Hierdoor loop je in principe vrij weinig risico. Aangezien de aanbieders deze garantie aan durven te bieden, zijn zij ook overtuigd van de kwaliteit van de laptop. Nog meer redenen dus dat je niet aan de kwaliteit van een refurbished laptop hoeft te denken.

Tot slot willen we nog benoemen dat het aanschaffen van een dergelijke laptop ook duurzaam is. Je voorkomt immers dat nagenoeg nieuwe laptops weggegooid worden, terwijl deze prima een tweede leven kunnen hebben. Je voorkomt hiermee dat er meer nieuwe laptops gemaakt moeten worden; dat is uiteindelijk weer positief voor het milieu.

Het moge duidelijk zijn; de aanschaf van een dergelijke laptop is om meerdere redenen absoluut aan te raden. Maar, waar moet je nou op letten bij het aanschaffen van een refurbished laptop?

Waar moet je op letten bij het aanschaffen van een refurbished laptop?

vinkje afbeelding

Als je een refurbished laptop gaat kopen, moet je op meerdere zaken letten. Allereerst is het van belang om scherp op de aanbieder te zijn. Helaas bestaan er ook aanbieders die niet super betrouwbaar zijn. Bij hen ben je dan ook aan het verkeerde adres om een dergelijke laptop aan te schaffen. Let daarom altijd goed op de voorwaarden van het bedrijf. Bijkomend advies is om even de recensies/beoordeling op het internet raad te plegen. Hierdoor kan je een duidelijk beeld van de aanbieder krijgen.

Daarnaast moet je ook goed nadenken over wat voor soort refurbished laptop je wenst te hebben. Wil je de laptop voor gaming gebruiken? Wil je de laptop mee naar school nemen? Hoe groot moet het beeldscherm zijn? Hoe krachtig moet de processor van de laptop zijn? Doordat het aanbod van refurbished laptops behoorlijk uitgebreid is, heb je meer dan genoeg keus. Bepaal daarom naar wat voor laptop je op zoek bent, vergelijk de verschillende soorten laptops en sla direct je slag. Met de aanschaf van een refurbished laptop doe je goede zaken. Zowel voor de inhoud van je portemonnee als voor het milieu; over de kwaliteit van de refurbished laptop hoef je zeker niet in te zitten.

Ook Interessant:

Welke laptop heb ik nodig?
Laptop maakt geen verbinding met Wifi
Mijn laptop loopt vast: wat nu?
Wat is de beste laptop voor video bewerking?
Wat als je laptop niets meer doet?

Plaats een reactie