Het uitkiezen van het product dat bij jou past, kan soms wel een tijdje duren. Dit geldt dan ook voor een draadloze gaming muis. Je wilt natuurlijk de best mogelijke game-ervaring voor jouzelf creëren. Om jou tijd te besparen is er in dit artikel een top-3 lijst van beste draadloze gaming muizen samengesteld. Zo hoef jij niet ellenlang te zoeken en kun je zo snel mogelijk lekker gamen met de beste gaming muis!

Voor veel mensen is gamen een hobby waar ze veel tijd aan besteden. Daarom is het ook belangrijk dat de ervaring tijdens het gamen zo goed mogelijk is. Zo kan jij er optimaal van genieten. Of het nou minecraft is of een potje Call of Duty; door het hebben van de juiste setup kan jij het jezelf zo fijn mogelijk maken. Een essentieel onderdeel hiervan is een muis.

Verschillen in gaming muizen

Draadloze Gaming muizen zijn er in overvloed. Daarom is het altijd lastig kiezen wat nou de beste muis voor jou is. Hieronder staan een aantal dingen die mee kunnen spelen bij de aanschaf.

Ten eerste is het goed om te weten dat de meeste muizen gemaakt zijn voor rechtshandigen. Dit is omdat de meeste mensen ook rechtshandig zijn. Deze muizen zijn dan ook gevormd naar de rechterhand en zitten de extra knoppen bijvoorbeeld links. Als jij linkshandig bent is voor jou een symmetrische muis de beste optie. Deze is niet specifiek gevormd voor de rechter- of linkerhand en heeft knoppen aan beide kanten.

Daarnaast is het belangrijk om te beslissen tussen een muis met draad of een draadloze muis. Beide soorten muizen hebben zo hun voordelen. Bij een bedrade muis ben jij zeker van een goede verbinding, dus als jij klikt wordt er ook echt geklikt. Bij een draadloze muis heb jij geen last van een draad en hierdoor meer bewegingsvrijheid.

Ook bestaan er muizen met een hoge DPI en een lage DPI. Dit geeft de gevoeligheid aan van de muis. Bij een muis waarbij je de DPI in kan stellen, kan je deze dus zo instellen zoals jij dat wilt. Zo zorgt een hoge DPI voor snellere bewegingen en een lagere DPI voor meer precisie.

De polling rate is ook iets waar je naar zou kunnen kijken als jij een gaming muis wilt kopen. De polling rate geeft aan hoe vaak de muis input zoekt en deze registreert. Wanneer een muis een hoge polling rate heeft, regeert deze beter dan een muis met een lage polling rate. Dit wordt gemeten in Hertz.

Er bestaan ook muizen met een optische sensor en een lasersensor. Het verschil in prestatie hiertussen is echter te verwaarlozen. Wanneer jij een glazen ondergrond gebruikt voor jouw muis, is het wel aan te raden om een muis met lasersensor te kopen.

Beste draadloze gaming muis top 3

Zoals gezegd kan het dus veel tijd kosten om een product te vinden die bij jou past. Om jou deze tijd te besparen is er hieronder een lijst samengesteld met de beste drie gaming muizen. Met die muizen heb jij gegarandeerd de beste game-ervaring en ben jij altijd in het voordeel ten opzichte van jouw tegenstanders.

1. Logitech Pro X Superlight gaming muis

razer basilisk ultimate gaming muis

De eerste op de lijst is de Logitech Pro X muis van het merk Logitech. Dit merk is al lange tijd een bekende in de computerwereld en staat garant voor goed kwaliteit. Je kan zelf het DPI van de muis instellen. Op die manier heb jij altijd de juiste gevoeligheid tijdens het gamen, ongeacht welk spel je aan het spelen bent.

De muis heeft een erg licht gewicht. Zo kan je deze bedienen met de grootst mogelijke precisie. Deze gaming muis is draadloos waardoor je maximaal bewegingsvrijheid hebt. Hij beschikt tevens over twee duimknoppen die jij naar wens in kunt stellen. De muis is speciaal ontworpen voor competitief gamen.

Daardoor zal jij in het voordeel zijn en je winstkans vergroten. Hij is verkrijgbaar in zwart en in wit. Zo kan jij kiezen welke kleur het beste bij jou setup past. Het nadeel van deze muis is wel dat hij alleen is geschikt voor rechtshandigen. Als linkshandige is deze muis dus niet fijn.


2. Steelseries RIval 650 draadloze gaming muis

Steelseries RIval 650 draadloze gaming muis

De tweede op de lijst is de RIval 650 van Steelseries. Ook dit merk staat er algemeen bekend om dat bij hen kwaliteit hoog in het vaandel staat. Dat is bij deze gaming muis niet anders. De verbinding van deze muis is uitmuntend.

De draadloze verbinding is namelijk zonder input lag. Je hoeft je dus niet te irriteren aan traag reagerende knoppen. Hij laadt erg snel op waardoor je snel verder kunt met gamen. Bij de muis worden kleine gewichtjes geleverd. Zo kan jij zorgen dat de balans precies naar jouw wens is. De sensoren in de muis zorgen voor een optimale ervaring.

De muis beschikt over drie duimknoppen waardoor je altijd snel toegang hebt tot handige functies in-game. Het nadeel van deze muis is dat jij externe software nodig hebt van de fabrikant, om de LED lichtjes optimaal in te kunnen stellen. Ook kan je de DPI niet veranderen, deze staat vast op 12.000 DPI. Tevens is ook deze muis ontwikkeld voor rechtshandigen.


3. Razer Basilisk Ultimate Gaming Muis

razer basilisk ultimate gaming muis

De derde op de lijst is de Basilisk Ultimate van het merk Razer. Bij deze muis hoef jij je ook geen zorgen te maken dat jij veel zult verliezen in-game. De muis heeft geen input lag waardoor je geen irritante vertragingen hoeft te ondergaan.

DPI kan je ook makkelijk instellen naar wens. Je kan de muis instellen van 400 tot 20.000 DPI. Door de sensor waar deze muis over beschikt is de precisie optimaal. Er zijn zes knoppen aanwezig die jij naar wens in kunt stellen via speciale Razer software. Ook deze muis is gemaakt voor rechtshandigen.

Daarnaast kan jij de muis niet naar wens instellen als jij gamet op een iMac of MacBook. De Razer Synapse Software werkt hier namelijk niet op.


Conclusie draadloze gaming muis

Het is dus belangrijk om een goede draadloze gaming muis te hebben, als jij de best mogelijke game-ervaring wilt hebben. Je gamet natuurlijk niet alleen voor je plezier, jij wilt waarschijnlijk ook graag winnen. Afgaande op de benoemde specificaties die een gaming muis kan hebben, zijn de drie gaming muizen in de lijst hierboven het beste om dit te realiseren. Ben je ook nog op zoek naar een goede game laptop?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in