Beste goedkope laptop onder de 500 euro kopen?

Bijna iedereen beschikt er wel over of heeft er wel eens gebruik van gemaakt. Laptops zijn de afgelopen jaren steeds populairder geworden en worden dan ook steeds meer gebruikt. Je ontkomt bijna niet aan de aanschaf van zo’n draagbare computer. Of je hem nu voor school gebruikt of voor werk, dat een laptop erg handig kan zijn staat buiten kijf. Ook als je minder budget hebt of gewoon niet veel wilt betalen voor een laptop zijn er genoeg laptops te vinden die goed werken. we hebben van de beste goedkope laptops een top 3 gemaakt om het makkelijker te maken.

Waar moet ik op letten bij de aanschaf van een goedkope laptop?

Waar je op moet letten bij de aanschaf van een goedkope laptop is eigenlijk precies hetzelfde als waar je op moet letten bij de aankoop van een duurdere laptop. Denk hierbij bijvoorbeeld aan hoeveel geheugen er in de laptop zit. Je zit er natuurlijk niet op te wachten dat het geheugen van de laptop na een paar weken al vol zit.

Ook dingen als het scherm en de behuizing van de laptop zijn belangrijk. Het scherm moet je soms uren achter elkaar naar kunnen kijken. Je hebt dan wel een scherm nodig dat goede prestaties kan leveren. Hierbij moet je bijvoorbeeld denken aan de helderheid van het scherm, scherpte en hoe de kleuren er uit zien.

De laptop moet daarnaast ook wel tegen een stootje kunnen. Vooral als je deze steeds heen en weer moet slepen tussen je huis en werkplek of school. Daarom is de zogenaamde behuizing van de laptop ook belangrijk.

Welke goedkope laptops zijn het beste?

De belangrijkste vraag is natuurlijk welke laptop dan weinig kost en ook nog eens goed functioneert. Om je een eindje op weg te helpen staan hieronder de drie beste laptops, die je voor een niet al te hoog bedrag kunt aanschaffen. Misschien staat de ideale laptop voor jou er wel tussen.

Beste budget laptop TOP 3

1. Lenovo Ideapad 3 82C1000YMH

Lenovo Ideapad 3

Deze laptop kost slechts €319,- en is daarmee zeer zeker betaalbaar. De laptop beschikt over een 14 inch scherm dat alles in Full HD weergeeft. Je hebt bij deze laptop 8 gigabyte werkgeheugen en 64 gigabyte opslag. Dankzij de snelle processor in deze laptop is hij uitermate geschikt voor gebruik tijdens je studie of werk.

Bovendien ziet het design van de laptop er erg strak uit. Dit komt door de dunne schermranden die de laptop heeft. Een nadeel van deze laptop is echter dat hij geen beschikking heeft over een HDMI-aansluiting. Aangezien deze laptop een Chromebook is valt deze niet aan te raden als je veel opslagruimte op de schijf nodig hebt.

Ook voor zware taken als videobewerking en games die niet uit de Play Store komen is een Chromebook niet geschikt. Tot slot is het laatste punt van aandacht dat deze laptop geen gebruik maakt van Windows, maar van Google Chrome OS.

2. Acer Aspire 3 A317-52-31TC

beste goedkope laptop
Beste deals
> Bol.com € 467

Deze laptop van Acer kost rond de €375,- en is daarmee duurder dan de Lenovo Ideapad. De laptop heeft een 17,3 inch scherm. Daarnaast heeft de laptop een intern werkgeheugen van 8 gigabyte en een totale opslagcapaciteit van 1000 gigabyte. Dankzij het anti-reflecterende beeldscherm heb je minder last van bijvoorbeeld vingerafdrukken, lichtinval en reflectie.

Nadeel is echter dat door de processor in de laptop multitasking erg traag gaat. Bovendien zorgt de beperkte opslagruimte ervoor dat je snel op zoek moet naar extra opslagruimte om al jouw documenten en dergelijke kwijt te kunnen. Voor het bewerken van foto’s en video’s wordt het gebruik van deze laptop niet aan te raden.

Ook voor gamen is deze laptop niet geschikt en kan je beter op zoek naar een andere laptop als je graag wil gamen. Om positief te eindigen tot slot nog een pluspunt. Met deze laptop ben je namelijk goed beschermd tegen virussen, doordat je met Windows 10 (wanneer deze in de S modus staat) apps downloadt uit de Microsoft Store.

3. HP 14s-dq2930nd

HP 14s-dq2930nd

De duurste laptop op deze lijst is de HP 14s-dq2930nd. Voor deze laptop betaal je namelijk €469,-. De laptop heeft een 14 inch scherm. Je hebt bij deze laptop de beschikking over een 4 gigabyte werkgeheugen en 128 gigabyte aan totale opslagruimte. Doordat je gebruik kan maken van Windows 10 in de S modus, ben je beter beschermd tegen virussen.

Dit komt omdat je de applicaties dan uit de Microsoft Store downloadt. Deze laptop is bovendien makkelijk mee te nemen. Met een gewicht van slechts 1,46 kilogram neem je de laptop overal zonder moeite mee naartoe. Dat gaat een stuk gemakkelijker dan met andere laptops, die vaak een stuk meer wegen. Door de processor van deze laptop verloopt multitasking echter vrij traag. Ook heeft de laptop geen toetsenbordverlichting. Wanneer je veel in het donker werkt is dit wellicht een probleem, maar wanneer je gewoon overdag of met licht van een lamp werkt komt dit probleem uiteraard te vervallen.

Voor het bewerken van foto’s kan je gebruik maken van deze laptop, hoewel dit moeizaam zal verlopen. Het bewerken van video’s en gamen valt met deze laptop niet aan te raden. Als laatste toch nog een positief punt, namelijk het anti-reflectie scherm van de laptop. Hierdoor heb je minder last van reflectie, lichtinval en vingerafdrukken op het beeldscherm.

Beste goedkope laptop conclusie

Het valt lastig te zeggen wat de beste goedkope laptop is. Het hangt ook sterk af van welke verwachtingen je hebt van de laptop en waar je deze voor zult gebruiken. Mijn persoonlijke voorkeur zou uitgaan naar de laptop van HP. Het ontbreken van een HDMI-aansluiting bij de Lenovo Ideapad is namelijk een groot gemis.

Bovendien kan je met de HP-laptop dingen die je met de andere twee laptops niet kan. Zo is het, weliswaar met moeite, mogelijk om foto’s te bewerken. Ook het lichte gewicht van de HP-laptop is een groot pluspunt. Vooral bij veelvuldig moeten reizen is dit een belangrijke voorwaarde. Al met al valt de aankoop van de HP-laptop het meest aan te raden.

Plaats een reactie