Call of Duty is één van de bekendste first-person shooter gameserie die gemaakt is. De eerste game van deze serie kwam al in 2003 op de markt. Daarna volgde er een enorme serie van games die zich tijdens verschillende oorlogen afspelen. Van de Tweede Wereldoorlog tot aan moderne oorlogsvoering. Maar welke laptop/PC heb je nodig om Call of Duty te spelen? Er zijn een aantal dingen waar je op moet letten als je een laptop/PC hiervoor wilt kopen.

Net als andere games worden de games van Call of Duty steeds beter en mooier. De games worden constant doorontwikkeld om jou een zo mooi mogelijke ervaring te geven. Dit vraagt natuurlijk het één en ander van jouw Gaming laptop/Gaming PC als je Call of Duty wilt gaan spelen. Daarom hieronder een overzicht van de dingen waar je op moet letten. We gaan uit van de laatste versie van deze game die uitgebracht is: Call of Duty Vanguard.

Verkrijgbaar bij

bol.com

Verkrijgbaar bij

alternate.nl

Verkrijgbaar bij

coolblue.nl

Opslagruimte laptop/pc voor Call of Duty

Het is belangrijk dat je een laptop/PC hebt die voorzien is van voldoende opslagruimte als je Call of Duty wilt gaan spelen. Met games die tegenwoordig steeds mooier en beter worden, neemt ook de benodigde opslagcapaciteit toe. Als je namelijk de nieuwste versie van dit spel volledig wilt kunnen spelen heb je 177 gigabytes aan opslagruimte nodig. Voor een  SSD is dit een behoorlijke hoeveelheid opslagcapaciteit.

Ultra 4K-beleving Call of Duty

Voor de ultieme beleving van Call of Duty op jouw laptop/PC heb je de mogelijkheid tot een 4K-beleving die voorzien is van een hoge FPS. Dit geeft het allerbeste beeld maar dit vergt ook het één en ander van de hardware die je nodig hebt. Of je nu een laptop of PC koopt om Call of Duty te gaan spelen. Een aantal dingen zijn van belang voor de ultieme beleving.

Geschikte monitor voor 4K-beleving

Dat het spel gemaakt is in 4K-resolutie betekent ook niet meteen dat je het spel ook in 4K kunt spelen. Je moet namelijk wel een monitor hebben die geschikt is om 4K beelden af te kunnen spelen. Als je dus voor de ultieme beleving wilt gaan heb je dus een 4K monitor nodig. Dit geldt natuurlijk bij de laptop en PC als je Call of Duty wilt gaan spelen.

Zorg voor voldoende RAM-geheugen in jouw laptop/PC

Als je games als Call of Duty in 4K wilt spelen is het RAM-geheugen ook heel belangrijk. Het RAM-geheugen is het werkgeheugen dat een laptop/PC heeft en bepaalt hoe snel hij programma’s kan laten draaien. Voor een 4K-beleving heb je veel meer werkgeheugen nodig dan bijvoorbeeld bij een standaard beeldkwaliteit.

De wat betere laptops zijn tegenwoordig uitrust met voldoende RAM-geheugen. Om de 4K-beleving te kunnen beleven met Call of Duty heeft jouw laptop/PC een RAM-geheugen nodig van 16 gigabytes. Zowel laptops als Pc’s kunnen tegenwoordig met meer RAM-geheugen uitgerust worden dan dat nodig is voor deze game. Controleer het natuurlijk altijd wel even.

Processor laptop/PC

De processor is ook van groot belang als je Call of Duty in de ultieme 4K-beleving wilt kunnen spelen. De processor verwekt alle informatie die het spel verzendt. Omdat er bij de 4K-beleving heel veel data verwerkt moet worden, heb je een processor nodig die genoeg capaciteit heeft.

Als je dus voor de beste beleving wilt gaan moet je een processor hebben van een serieus kaliber. Dit zijn bijvoorbeeld de Intel i9-9900K of de AMD Ryzen 9 3900X. Je kunt het spel wel spelen met een processor van een kleiner kaliber, maar dan zal de laptop/PC de 4K-beleving van Call of Duty niet aankunnen.

Geluidsbeleving laptop/PC

Dit punt is natuurlijk ook belangrijk als je de ultieme ervaring wilt met Call of Duty op jouw laptop/PC. Goed geluid is minstens zo belangrijk als goed beeld. Daarom raad ik je aan om ook voor een goede geluidsvoorziening te zorgen. Speakers die in laptops of monitors ingebouwd zitten geven gewoon niet de kwaliteit die je wilt, als je echt van jouw Call of Duty game wilt genieten.

Voor de geluidsbeleving heb je eigenlijk 2 opties waar je uit kunt kiezen. Je kunt een speakerset aansluiten op jouw laptop of PC, of je kunt ervoor kiezen om een goede koptelefoon aan te schaffen en deze aan te sluiten op jouw laptop/PC. Beide opties hebben zijn voor- en nadelen.

Het grote voordeel van een koptelefoon is dat jouw omgeving verder geen last heeft van het geluid. Je kunt bovendien kiezen voor een koptelefoon met ingebouwde microfoon. Dit is vooral tijdens de multiplayer sessies erg makkelijk om met elkaar te communiceren.

Call of Duty online multiplayer

Net als vele andere games heb je bij Call of Duty ook de mogelijkheid om met jouw laptop/PC de game online te spelen. Het spelen van zo’n online game vergt nogal wat data overdacht die over jouw internetverbinding moet komen.

Daarom is het verstandig om een laptop/PC te kopen die ook qua netwerk zijn steentje bij kan dragen. Vooral als je gaat voor een laptop is een goede netwerkkaart belangrijk. Ook raad ik je aan om een laptop te kopen waar je nog een “ouderwetse” UTP-kabel op aan kunt sluiten. Draadloos internet is heel erg handig, maar via een kabel is nog altijd stabieler en vaak ook sneller.

Als je een kabel trekt rechtstreeks vanuit het modem naar jouw laptop/PC dan heb je de meest stabiele en snelle internetverbinding die je kunt wensen tijdens het spelen van Call of Duty.

Welke laptop/PC voor Call of Duty tot slot

Je weet nu waar je op moet letten, als je een laptop/PC wilt gaan kopen en Call of Duty wilt gaan spelen. Als je de juiste laptop/PC gevonden hebt dan ben je verzekerd van urenlang gameplezier met de beste ervaringen qua beeld en geluid. Veel succes met het vinden van de beste laptop/PC voor jou om Call of Duty te kunnen gaan spelen.

Verkrijgbaar bij

bol.com

Verkrijgbaar bij

alternate.nl

Verkrijgbaar bij

coolblue.nl