Helaas zijn er een hele hoop mensen die al vrij snel een trage computer krijgen. Dit is erg vervelend als je gewoon even op internet wilt kijken of je een spelletje wilt spelen. De meest voorkomende redenen van een trage computer zijn gelukkig vrij snel op te lossen. Hieronder vindt je een lijst met veel voorkomende computer problemen.

Inhoudsopgave

Trage computer oorzaak

Er kunnen een hele hoop verschillende oorzaken zijn waarom jouw computer wat trager is of misschien zelfs wel heel erg traag is. Een van de meest voorkomende redenen waarom een computer traag is, komt door het feit dat je vrij snel een virus kan oplopen. Wanneer een virus in je computer zit, kan de computer zelfs echt onbruikbaar worden.

Een ander oorzaak kan zijn dat je computer helemaal vol staat met allemaal data die je in het verleden gedownload hebt en zelf dacht verwijdert te hebben. Deze data blijft allemaal op je computer staan als je het niet op de goede manier verwijdert. Zo kan het zelfs zijn dat je er niet bij nagedacht hebt dat je ook de prullenbak moet legen, voordat alle bestanden daadwerkelijk weg zullen zijn.

Trage computer oplossen?

Wanneer je de oorzaak van een probleem weet te vinden, kun je uiteindelijk ook een oplossing zoeken. Voor elk probleem is een oplossing zeggen ze altijd. Het is belangrijk om zelf even op onderzoek uit te gaan, zodat je zeker weet dat je het juiste probleem gaat aanpakken. Op het moment dat je computer een virus bevat, is dit heel erg makkelijk om op te lossen. Er zijn een hele hoop virusscanners die je zal kunnen gaan installeren en deze scanners zullen het virus eruit halen.
Ook heeft Windows zelf een virusscanner.

Op het moment dat Windows een virus op je computer ziet staan zullen ze hem er zo snel mogelijk weer af proberen te krijgen, maar de Windows virusscanner is niet altijd net zo goed als andere virusscanners. Wanneer het probleem bij de data ligt die je allemaal op je computer hebt staan, kan je dit heel erg makkelijk oplossen. Je moet eigenlijk alle data die je niet meer gebruikt van de computer afgooien. Je kunt als eerste de prullenbak leeg gaan gooien, maar dit zal niet altijd genoeg zijn om je computer weer sneller te maken.

• Als je het helemaal wilt verwijderen kun je naar Taakbeheer gaan en dan op verkenner klikken
• Vervolgens ga je op onderzoek uit welke bestanden er allemaal van je computer af gegooid mogen worden
• Je klikt op het bestand wat je wilt gaan verwijderen
• Daarna kun je in de verkenner op het tabblad op start drukken en dan op verwijderen.

Op deze manier verwijder je stapsgewijs al je bestanden en weet je uiteindelijk zelf precies wat er allemaal nog op je computer staat. De computer zal dan al een heel stuk sneller worden.

De computer loopt vast?

computer loopt vast

Wanneer je je computer nodig hebt, wil je wel dat je computer werkt. Het zijn apparaten en die doen niet altijd wat jij wilt. Het kan daarom soms best wel lastig zijn als de computer niet mee wil werken wanneer je hem nodig hebt. Het is helemaal vervelend als hij vast loopt terwijl je hem hard nodig hebt. Daarom is het zeker handig om eerst even te kijken wat het probleem precies is en wat je er dan aan kunt doen.

Oorzaak vastlopende computer

Een van de oorzaken kan zijn dat de computer te weinig geheugen heeft. Dit kan komen door het feit dat je er teveel programma’s tegelijkertijd aan hebt voor een computer die het niet aan kan. De computer probeert het dan wel, maar loopt vast omdat het geheugen het gewoon niet aan kan. Dit kan bij erg oude computers ook gebeuren door een nieuwe update die simpelweg gewoon te groot is voor het oude apparaat of je hebt misschien wel veel te veel dingen open staan.

De computer kan ook vast lopen door de harde schrijf. De harde schijf hoort de hele computer gaande te houden. Wanneer de harde schrijf niet werkt zoals hij hoort te werken, krijgt de computer direct problemen. De harde schijf zit in de computer en dit houd in dat je dus niet direct zal kunnen zien dat hij kapot is gegaan. Dit kan erg makkelijk opgelopen zijn door bijvoorbeeld waterschade.

Oplossing vastlopende computer

De makkelijkste oplossing voor een over actieve computer is de computer opnieuw opstarten en kijken wat er dan gebeurd. Wanneer de computer zo vast is gelopen dat je hem ook niet uit kan doen, zal je er altijd voor kunnen kiezen om even het stroom er af te halen of de batterij er uit te halen. Wanneer de programma’s dan allemaal gesloten zijn, kun je weer verder met wat je wou doen als je computer opnieuw opgestart is.

Op het moment dat de harde schijf van de computer niet meer werkt, kun je eigenlijk niet meer zo heel erg veel met de computer. Je zal dan echt de harde schijf moeten vervangen. Dit kun je zelf doen, maar dit zal je ook door een bedrijf kunnen laten doen. Wanneer je het door een bedrijf zal laten doen, kunnen hun je oude gegevens van de harde schijf overzetten op je nieuwe harde schijf. Dit kan wel alleen maar wanneer de harde schijf nog niet zo erg is beschadigd dat de bestanden ook beschadigd zijn.

Het kan voorkomen dat dit alles niet heeft geholpen. Je zal dan zelf nog even op internet verder kunnen kijken, maar je zal ook even op de website van Hardwaretips.nl kunnen kijken. Zij helpen je graag verder. Je zal het dan eventueel kunnen overwegen om een nieuwe computer te nemen als je het niet ziet zitten om de hele harde schijf te laten vervangen, maar dit is natuurlijk volledig je eigen keuze.

Internet doet het niet?

internet werkt niet

Als er iets echt vervelend is, is het een feit dat het internet het niet doet. Internet heb je overal voor nodig en helemaal als je iets voor school of misschien wel voor je werk moet gaan doen. Het is daarom wel heel erg belangrijk dat je internet het doet en dat je geen last van het internet hebt. Het is gewoon iets wat moet werken.

Geen internet oorzaak

Er kunnen zeker wel verschillende oorzaken zijn waarom het internet het niet doet op je computer. Een van de oorzaken die vaak voor doen is het feit dat de kabelaansluiting van de computer niet meer helemaal goed werkt. Wanneer deze kabel niet goed werkt, zal je computer nooit verbinding kunnen maken via deze ingang. Wanneer er dan geen andere manier is om verbinding te maken, kun je helemaal geen internetverbinding ontvangen.

Naast dat de kabelaansluiting kapot kan zijn, kan het ook wel eens zo zijn dat het niet aan je computer ligt, maar aan de internetverbinding op zich. Wanneer de internetverbinding het niet goed doet kun je heel erg lang gaan wachten maar dan gaat hij het niet doen. Wanneer de computer wel verbind met het internet, is dit vaak de oorzaak waar veel mensen mee kampen.

Geen internet oplossing

Wanneer de kabelaansluiting van de computer kapot is, kan het nog best wel eens een klus worden om die te repareren. Als je hem zelf echt wilt gaan repareren zal je de hele computer open moeten draaien en zal je moeten gaan kijken of je hem eventueel zelf kunt gaan vervangen. Het is ook een optie om het door een bedrijf te laten doen en hun doen het zeker weten goed. Dan kun je er ook altijd nog voor kiezen om een nieuwe computer te kopen, maar deze maatregel is wel heel erg drastisch.

Op zo’n moment kun je er beter iemand eerst even naar laten kijken. Op het moment dat het om het internet zelf gaat, hoef je helemaal niets met je laptop te doen. Er kan bijvoorbeeld een storing zijn, maar het kan ook zijn dat je router niet helemaal goed is. Je kan dit altijd uitproberen door de router even uit het stopcontact te halen. Op die manier kun je kijken of je computer daarna wel verbind. Is dit niet het geval? Dan kun je het beste even advies vragen bij je profeider wat je het beste kunt gaan doen.

Wanneer er iets vervangen moet worden in je laptop, kan het soms best wel moeilijk zijn om het juiste voor in je laptop te vinden.

Computer gaat opeens uit?

computer gaat steeds uit

Soms krijg je problemen met een computer waar je zelf eigenlijk ook niet zo heel erg veel van snapt. Zo kan een computer soms zich zelf ineens uitschakelen en dit doen ze in jou ogen voor een onbekende reden, maar er zitten vaak zeker erg belangrijke redenen achter.

Computer gaat uit oorzaak

Vaak zijn de oorzaken heel erg makkelijk te achterhalen wanneer je het eenmaal weet. Wanneer een computer zomaar uit gaat kan het zo zijn dat de computer te heet word. De computer schakelt zich zelf dan uit, zodat er geen eventuele brand kan ontstaan. Dit is een heel erg veilig systeem, maar soms ook best wel irritant als je net ergens druk mee bezig was. Het is daarom zeker handig om te kijken of de computer om deze reden steeds uitschakelt.

Naast het feit dat de computer te warm kan zijn, kan het ook zo zijn dat de videokaart van je computer niet meer helemaal goed werkt. Hier kun je achter komen om even te kijken of alleen het beeldscherm het niet meer doet. Als de lampjes van de computer verder aan zijn, maar alleen het beeldscherm gaat niet meer aan dan kun je er vanuit gaan dat het aan de videokaart ligt of aan de beeldscherm kabel.

Computer gaat uit oplossing

Op het moment dat je computer veel te heet word moet je hier eigenlijk zo snel mogelijk wat aan doen. Dit kan namelijk heel erg gevaarlijk zijn. Er kan een brand ontstaan of de computer werkt straks niet meer. Het beste is om een programma te downloaden die jou kan laten zien of je computer daadwerkelijk te heet word. Als dit het geval is zal je er zelf voor kunnen kiezen om de CPU of de ventilatoren te vervangen, maar dit is niet aan te raden als je er verder geen verstand van hebt.

Wanneer je computer niet te warm word, zal je naar een andere oplossing moeten kijken. Het zal dan kunnen dat je videokaart niet meer goed werkt of de kabel van je beeldscherm kapot is. Als dit het geval is zal je deze kunnen gaan vervangen. Een beeldscherm kabel vervang je zelf erg makkelijk, maar een videokaart kost nog wel wat kennis om dit helemaal goed te doen. Het is dan ook beter om hier even een expert voor te vragen. Het kan natuurlijk zo zijn dat je zelf op onderzoek uit wilt gaan.

Je kan even kijken wat je er zelf mee kan en of je het eventueel op zal kunnen lossen of bekijk laptop doet niks meer.

Documenten downloaden niet

documenten downloaden niet

Er zijn tegenwoordig een hele hoop mensen en bedrijven die alles digitaal doen. Zo komt het vaak voor dat je verschillende documenten moet gaan downloaden om ze bijvoorbeeld te kunnen invullen. Dit kan zijn voor je werkgever of misschien wel voor je huisarts. Het is best wel belangrijk dat je de documenten ook goed kunt invoeren. Daarom is het ook zo ontzettend vervelend als je bepaalde dingen niet kunt downloaden.

Documenten downloaden niet oorzaak

Een van de redenen waarom jou computer zal zeggen dat je een bestand niet kan downloaden is dat je computer vol staat. Dit kan soms best wel lastig zijn. De ene computer heeft veel meer geheugen dan de andere computer. Het kan zijn dat je harde schijf dan nog vol staat met allerlei andere dingen die je ooit gedownload hebt. De bestanden die je dan wilt downloaden is geen ruimte meer voor en dan kun je ze niet downloaden.

Wanneer dit niet het geval is kan het ook zo zijn dat je de download map misschien veranderd hebt. Dit kan soms per ongelijk gebeuren als je in je bestanden bezig bent geweest. Soms verplaats je dan zelf een mapje zonder dat je het door hebt en dan kun je het misschien niet meer terug vinden. Dit kan wel erg vervelend zijn als je het niet meer terug kan vinden.

Documenten downloaden niet oplossing

Gelukkig is het heel erg makkelijk om de bestanden te kunnen downloaden als je last hebt van
een volle computer. Je kunt dan je oude bestanden weggooien en zo kun je weer wat nieuwe
bestanden gaan downloaden.

Op die manier komt er weer geheugen vrij en kun je heel erg makkelijk je bestanden weer gebruiken. Wanneer je hele computer opschoont zal je veel meer geheugen krijgen en krijg je er de volgende keer ook een heel stuk minder last van. Het kan ook zo zijn dat je last hebt van dat het mapje verdwenen is. Als dit het geval is dan is dit ook een makkelijk probleem om op te lossen.

• Vul in de zoekbalk downloads
• Klik op het mapje downloads en sleep hem naar het bureaublad
• Als hij op het bureaublad staat kun je hem neerzetten waar je hem zelf wilt hebben
• Nu kun je op je mapje klikken en je ziet al je bestanden weer

Wanneer het mapje downloads niet in het geheel hoeft te hebben, kun je altijd de bestandnaam van je bestand opzoeken. Op het moment dat je dat doet zal je bestand ook naar boven komen. Je kunt dan ook zien onder de bestands naam waar het bestand zich precies bevind. Op die manier kun je hem heel erg makkelijk weer terug vinden.

De computer start niet op?

computer start niet op

Het kan voorkomen dat je computer het voor jou gevoel eigenlijk helemaal begeven heeft. Hij start niet meer op en jij hebt je computer hard nodig. Dit is echt verschrikkelijk als je graag snel even iets wilt doen en het apparaat gewoon weer niet mee werkt. Sommige mensen denken dat je de hele computer dan direct weg kan gooien, maar dit is natuurlijk nergens voor nodig. Je kunt gewoon even kijken wat er misschien met de computer aan de hand kan zijn.

Computer wil niet opstarten oorzaken

Wanneer je computer niet opstart is het wel erg belangrijk om even goed te kijken naar wat de oorzaak kan zijn. Een van de veel voorkomende oorzaken is dat de voeding niet goed aangesloten is. De voeding is een essentieel onderdeel voor in een computer. Zonder de voeding krijgt de computer geen stroom en dan kun je eigenlijk helemaal niets met je computer. Dit is natuurlijk echt zonde. Gelukkig is het een erg makkelijk probleem en ook erg makkelijk om op te lossen.

Een andere oorzaak kan zijn dat er misschien iets mis is met Windows. Het hoeft dus zeker niet altijd aan de computer zelf te liggen. Het ligt dan aan het programma die er op staat. Windows kan beschadigd worden en dan heb je eigenlijk een onbruikbare computer als je dat systeem niet weer aan de praat kan krijgen.

Computer start niet op oplossing

Heel erg veel mensen weten dat er een kabel in de computer gaat die de computer dan stroom geeft. Op die manier hoef je eigenlijk verder niets te doen en kan de computer zich opstarten. Dit is alleen niet het enige wat je moet doen om een computer volledig aan te zetten. Aan de achterkant naast de kabel van de voeding zit een knopje. Dit knopje moet je omzetten en dan zal hij stroom door moeten geven. Het kan natuurlijk ook zijn dat je wel wist dat het knopje er zat, maar dat het knopje misschien gewoon uit is gegaan.

Het hoeft natuurlijk niet aan dat knopje te liggen. Het kan ook aan Windows liggen. Het eerste wat je eigenlijk dan kunt doen is naar geavanceerdere opstart opties gaan zodra Windows opstart. Je zal dan kunnen kiezen voor een systeem herstel. In veel gevallen doet Windows het dan weer. In sommige gevallen doet hij het dan nog steeds niet. In dat geval kun je de automatische opstart reparatie gebruiken. Dit is een knop die je dan ook in je beeld krijgt. Er zijn mogelijkheden dat de computer dan nog steeds niet aan wilt en dat je zelf ook eigenlijk niet meer weet wat je er mee aan moet.

Je zal dan een expert kunnen vragen om er even naar te kijken. Je zal ook websites kunnen gebruiken om even te kijken of je andere oplossingen zal kunnen vinden. Op onze website staat heel erg veel informatie op en op die manier kun je zelf ook weer een stukje meer leren over dingen waar je misschien nog geen verstand van had. Dit kan erg handig zijn.

Computer maakt rare geluiden

computer maakt raar geluid

Er zijn een hele hoop verschillende dingen waarom je kan denken dat je computer niet meer helemaal goed is. Vaak zijn dit dingen die je kunt zien, maar er is zeker wel een mogelijkheid dat je het ook zal kunnen horen. Dit is dan niet alleen vervelend voor jezelf, maar ook voor de mensen die om je heen leven. Zij zullen direct mee krijgen dat de computer niet helemaal meer in orde is. Daarom is het zeker handig om de juiste oplossing voor dit probleem te vinden.

Rare geluiden computer oorzaak

Een van de redenen waarom je computer echt heel erg veel lawaai kan gaan maken is stof. Het klinkt eigenlijk heel erg simpel, maar stof houd de isolatie van de computer tegen en dit is wel hard nodig voor een goed werkende computer. Het kan er voor zorgen dat je computer veel lawaai gaat maken, omdat het misschien op onderdelen gaat zitten wat heel erg veel lawaai maakt. Op die manier hoef je dus geen nieuwe computer te kopen, maar hoef je je computer eigenlijk alleen maar schoon te gaan maken.

Als het niet aan stof ligt, kan het misschien ook aan de harde schijf liggen. De harde schijf is een heel erg belangrijk onderdeel voor je computer en als deze kapot is, heb je eigenlijk best wel groot probleem. Het is daarom zeker belangrijk om even na te gaan of het misschien aan de harde schrijf zal kunnen liggen.

Rare geluiden oplossing

Op het moment dat er stof in je computer zit, is het vrij makkelijk om dit weer op te lossen. Je zal de computer moeten gaan schoon maken. Dit kun je het beste doen als je sommige onderdelen los draait en zo kun je beter bij het stof. Op die manier zal de computer een heel stuk minder lawaai gaan maken.

De computer kan dan gewoon weer zijn werk doen zonder steeds tegen te worden gehouden door allerlei stof. Het kan ook zijn dat het toch je harde schijf is waar je last van hebt. Dan kun je het beste als eerste kijken of de harde schijf misschien niet los zit. Als dit het geval is, dan kun je hem heel erg makkelijk weer vast draaien. Het is dan ook geen moeilijk probleem. Wanneer de harde schijf verder nog rare geluiden maakt, kun je eventueel even bij een expert langs gaan.

Het kan dan zijn dat je misschien een nieuwe nodig hebt. Wanneer je er zelf echt niet uitkomt en je niet bij een expert langs wilt, zal je altijd onze website kunnen bezoeken. Op de website staat ook een hele hoop informatie die je eventueel zal kunnen gebruiken en je leert er dan misschien zelf ook nog wat van.

Computer maakt geen verbinding met smartphone

Computer maakt geen verbinding met smartphone

Er is tegenwoordig een hele hoop mogelijk. Zo kun je ook je computer verbinden aan je smartphone. Dit is een hele fijne optie. Zo kun je alles vanaf je computer ook op je smartphone zien en ook andersom. Als je dan even snel wat nodig hebt kan dat heel erg makkelijk op beide apparaten. Het is wel erg vervelend als je de optie wel hebt, maar de optie helemaal niet werkt. Het is daarom wel handig om dit op te lossen.

Oorzaak niet verbinden smartphone

Wanneer je met twee verschillende apparaten werkt, kan het soms best wel lastig zijn om er achter te komen aan welk apparaat het ligt. Het is daarom eerst verstandig om even te kijken aan welk apparaat het ligt. Een van de oorzaken kan zijn dat de kabel waarmee je de apparaten koppelt niet helemaal goed werkt.

Dit kan er voor zorgen dat er helemaal geen contact komt tussen de twee apparaten en dan heb je er natuurlijk niet zoveel aan. Een andere oorzaak kan zijn dat de computer geen opties bied ook al doet de kabel het. Dit ligt vaak aan de smartphone en niet aan de computer zelf. Wanneer je dit niet weet kan het best wel lastig zijn om het probleem op te lossen. Wanneer de computer zelf wel iets weergeeft, maar niet alle opties kan het nog steeds aan de smartphone liggen.

Oplossing verbindingsprobleem

Het komt erg vaak voor dat het aan de kabel ligt waarom de computer niet met de smartphone wilt verbinden. De makkelijkste oplossing is dan om een andere kabel te zoeken en te kijken of het probleem dan verholpen is. Op die manier kun je de computer wel koppelen aan de smartphone en zal je gewoon alle gegevens bijvoorbeeld over moeten kunnen zetten.

Een smartphone is ook een apparaat met een hele hoop instellingen. Wanneer jij bij je smartphone niet instelt dat de computer de gegevens mag lezen, zal de computer dit ook niet kunnen doen. Je kunt dit bij je instellingen veranderen. Vaak kun je het al veranderen wanneer je de stekker in je smartphone koppelt aan de computer. Dan zie je een melding waar je op kunt klikken en de instelling kun je dan heel erg makkelijk wijzigen. Het kan zijn dat deze oplossingen voor jou niet werken.

Misschien heb je wel een nieuwe aansluiting nodig of misschien werkt je computer helemaal niet meer zoals het hoort. Dit kan wel heel erg lastig zijn.

Draadloos netwerk is onstabiel

internet werkt niet

Bijna elke smartphone en laptop kunnen op draadloos netwerk. Niet elke pc kan dit. Wanneer je een laptop in je bezit hebt weet je dat een laptop dit wel kan. Je kan een laptop eventueel ook op de kabel aansluiten, maar als je laptop naar behoren werkt is dit niet nodig. Wanneer je draadloos netwerk onstabiel is, kan dit soms wel nodig zijn. Het is daarom een beter idee om dit probleem
op te gaan lossen, zodat je laptop en je smartphone werken zoals jij wilt dat ze gaan werken.

Onstabiel netwerk oorzaak

Op het moment dat je draadloos netwerk onstabiel is, kan dit een hele hoop verschillende oorzaken hebben. Dit hoeft niet alleen maar te komen door je laptop of smartphone. Er kunnen ook andere factoren in meespelen. Het is daarom verstandig om te kijken welke factoor het bij jou is.

Een van de oorzaken kan zijn dat andere apparaten je draadloos internet voor je laptop onstabiel maakt. Tegenwoordig hebben bijna alle apparaten draadloos internet. Daardoor kan het zijn dat er een apparaat gaat storen. Een andere oorzaak die vaak voor doet is dat de router eigenlijk op de verkeerde plek staat.

Wanneer de router op de verkeerde plek staat kan hij zijn werk niet goed doen. Op die manier krijg jij daar weer last van. Het netwerk kan daar door bijvoorbeeld weg vallen, maar het kan ook gebeuren dat het netwerk daardoor helemaal niet meer zichtbaar is.

Netwerk probleem oplossing

Wanneer je een onstabiel netwerk hebt, is het erg belangrijk om dit op te lossen. Als er meerdere apparaten storen op je netwerk, zal je hier wat aan moeten gaan doen. Het is eigenlijk heel erg makkelijk om op te lossen. Je kunt te apparaten uitschakelen wanneer je ze niet gebruikt en op die manier zal je internet al een heel stuk beter moeten doen. Er zijn een hele hoop verschillende
apparaten die kunnen storen zoals:

• De magnetron
• Babyfoons
• Vaste telefoons
• Draadloze beveiliging
• Bluetooth apparaten
• Drones
• Draadloze microfoons
• Afstand bestuurbare auto’s

Wanneer je deze apparaten uit zal schakelen of ergens anders neerzet, kan dit al heel veel schelen. Het kan zijn dat het niet aan je apparaten ligt, maar dat het aan de plaats ligt waar je router staat. Wanneer dit het geval is, zal je moeten gaan kijken waar je dan het beste de router kan gaan plaatsen.

Het beste is om een router zo te plaatsen dat hij vrije ruimte heeft om zich heen. Op die manier kan hij een beter wifi signaal produceren. Verder is het ook verstandig om de router zo ver mogelijk bij de storing apparaten weg houd. Er zijn zeker gevallen waarbij het niet aan andere apparaten ligt, maar waarbij het toch echt aan je eigen apparaat ligt.

De startpagina veranderd

startpagina veranderd steeds

Als je op je computer bezig bent en er veranderd iets dan kan dit heel erg vervelend zijn. Op die manier kun je misschien niet meer de juiste dingen terug vinden. Veel mensen gebruiken hun computer dagelijks en er staan dan ook behoorlijk belangrijke dingen op. De ene persoon bewaard zijn of haar bankzaken er op en de andere persoon heeft er allemaal waardevolle herinneringen op staan. Je wil dan wel dat alles blijft zoals je het zelf hebt ingesteld en als het toch veranderd hoe verander je het dan weer terug?

Oorzaak startpagina

Er zijn voor heel erg veel problemen vaak ook meerdere oorzaken. Ook bij dit probleem is dat het geval. In veel gevallen is het zo dat de startpagina veranderd omdat de internetbrowser dan een update heeft gehad. Wanneer er een update is veranderen er altijd dingen.

In sommige gevallen zullen het kleine dingen zijn, maar als het grote dingen zijn is het logisch dat je het liever weer terug veranderd naar hoe het in oorspronkelijke staat was. Naast een update kan het ook liggen aan het feit dat je zelf misschien iets verkeerd hebt ingesteld. Veel mensen klikken soms op knoppen om even te kijken wat ze doen en zien in eerste instantie geen verandering.

Bijna elke knop heeft zo zijn doel en daarom kan het best onhandig zijn dat je dit soms niet ziet. Wanneer je het wel ziet is pas vaak wanneer je je computer of webbrowser opnieuw opstart. Het is daarom handig om op te letten waar je in het vervolg allemaal op drukt.

Startpagina oplossing

Voor deze twee problemen heb je eigenlijk maar een oplossing nodig. Je moet je startpagina weer zoals ouds hebben en niet zoals het er nu staat. Dit kun je heel erg makkelijk doen.

• Klik op de drie dotten. Deze zit rechtsboven in je beeld.
• Klik op ‘instellingen’
• Klik op ‘bij opstarten’
• Klik op ‘de pagina nieuw tabblad openen’

Wanneer je deze stappen gevolgd hebt kun je niet alleen alles weer van oudst maken, je kunt er ook voor kiezen of je misschien nog andere aanpassingen wilt gaan doen. Dit is een hele makkelijke knop en als je het eenmaal weet hoef je er eigenlijk ook niet meer bij na te denken. Bij elke browser kan het voorkomen dat je het op een andere manier moet doen, maar over het algemeen lijken ze allemaal best wel op elkaar.

Je kan altijd bij de instellingen van je browser komen als je even zoekt. Elke browser update op een andere manier en het kan ook voorkomen dat je een browser gebruikt die maar weinig mensen gebruiken. Als je zelf nog een beetje zoekende bent naar een nieuwe laptop of als je zelf toch meer informatie over dit soort dingen wilt, kun je er ook voor kiezen om even op de website Hardwaretips.nl te kijken.

Als je op deze website kijkt, zie je als snel dat er een hele hoop informatie te vinden valt over computers. Je kunt zelf kijken wat er allemaal op de website staat. Het is een website waar je eventueel ook onderdelen kunt vinden als je maar een onderdeel nodig hebt.

Mijn toetsenbord werkt niet

toetsenbord werkt niet

Een computer heeft een hele hoop verschillende poorten waar je andere apparaten op kan aansluiten. Deze poorten zijn er niet voor niets. Sommige mensen vinden het namelijk fijn om een hele hoop verschillende dingen aan te sluiten op hun computer en andere mensen sluiten het liefst zo min mogelijk aan.

Wat je ook zelf fijn vind, een toetsenbord heeft iedereen nodig. Als je
toetsenbord dan ineens niet werkt, kan dit wel heel erg vervelend zijn. Het is een probleem die je snel wilt oplossen.

Oorzaken niet-werkend toetsenbord

Een van de oorzaken bij een niet werkend toetsenbord is het vuil wat tussen de toetsen kan komen. Een toetsenbord heeft allemaal verschillende lijnen waar wat etensresten of stofnesten tussen kunnen komen. Op die manier kan het toetsenbord uiteindelijk niet meer goed zijn werk doen en je hebt je toetsenbord natuurlijk wel hard nodig.

Het is daarom handig om even je hele toetsenbord na te kijken of het misschien wel aan het vuil ligt. Dan hoef je niet direct een nieuw toetsenbord te gaan kopen. Daarnaast kan het ook liggen aan de verkeerde toetsenbord instelling. Toetsenborden hebben een hele hoop verschillende instellingen.

Eigenlijk net als de rest van de computer kan er met de instellingen al snel wat mis gaan. Het is daarom belangrijk om te kijken of het misschien hier aan ligt. Je toetsenbord kan dan bijvoorbeeld ook vreemde tekens typen. Dit is helemaal vervelend als je gewoon even iets wilt op zoeken of misschien wel iets moet typen.

Oplossingen niet-werkend toetsenbord

Het is belangrijk om de problemen snel op te lossen, om te voorkomen dat het erger gaat worden. Wanneer je hebt gezien dat er veel stof en andere dingen tussen je toetsenbord zit, is het belangrijk om je toetsenbord schoon te maken. Je kunt hem eerst even op de kop houden, zodat alle resten er uit gaan vallen.

Daarna zal je eventueel met een wattenstaafje alle andere stofjes kunnen
verwijderen tot er niets meer zichtbaar is. Wanneer er eigenlijk geen vuil op je toetsenbord ligt, zal je iets verder moeten gaan kijken. Het kan in dat geval aan de instellingen liggen. Het is erg makkelijk op te lossen. Wanneer je de instellingen wilt wijzigen kun je het volgende doen:

• Ga naar ‘start’
• Ga naar ‘instellingen’
• Klik op ‘tijd en taal’
• Klik op ‘regio en taal’
• Wanneer je hier op klikt kun je onder talen ‘Nederlands’ vinden, klik daar

mijn muis beweegt vanzelf

muis beweegt vanzelf

Er zijn een hele hoop mensen met een computer in huis. Er zijn dus ook een hele hoop mensen die problemen ervaren met de computer. Er kunnen allerlei problemen zijn waar je zelf je vinger niet zo goed op kan leggen. Gelukkig is er voor elk probleem wel een oplossing te vinden. Zo ook voor het probleem van een zelf bewegende muis.

Een muis die zelf beweegt kan namelijk weer een hele hoop andere problemen veroorzaken, zonder dat je daar zelf echt nog wat aan kan doen.

Oorzaken bewegende muis

Een van de oorzaken bij een zelf bewegende muis kan zijn dat de gevoeligheid te hoog staat. Wanneer de gevoeligheid te hoog staat zal de muis veel sneller bewegen dan dat voor jou nodig is. Het kan ook zijn dat de muis dan juist veel te traag zal reageren dan wat jij van een muis zal verwachten.

Het kan dan zijn dat je een klein tikje aan je muis geeft en de muis al aan de andere kant van het bureaublad is. Dit is erg lastig wanneer je gewoon ergens snel bij wilt en je muis zo snel heen en weer gaat. Het kan ook komen door het feit dat de hardware van de muis misschien niet meer helemaal goed werkt.

Dit is natuurlijk wel even wat anders dan wanneer je alleen maar een hoge gevoeligheid aan hebt staan. De hardware van een muis verander je niet zo even en je kunt het vanaf de buitenkant of op de computer zelf niet zien. Er zijn wel andere manieren om er achter te komen of het daadwerkelijk aan de hardware van de muis ligt of niet.

Muis problemen + Oplossingen

Wanneer het aan de hoge gevoeligheid van de muis ligt, kun je dit heel erg makkelijk oplossen. Er zijn maar een paar dingen die je hoeft te gaan wijzigen en op die manier zal je muis weer helemaal perfect naar jouw wens gaan werken. De dingen die je moet doen zijn:

• Druk op ‘Windows’ en ‘X’ om het snelmenu te openen en druk op ‘instellingen’.
• Druk op ‘apparaten. Deze zal je zien als tweede item van links.
• Klik op het ‘muis tabblad’ aan de linkerkant van het scherm en ga naar de instellingen.
• Klik op ‘extra muisinstellingen’
• Klik op ‘aanwijzeropties
• Onder het kopje ‘beweging’ kun je de snelheid van je muis gaan aanpassen zoals je het zelf fijn vind.

Het kan zijn dat het helemaal niet aan de gevoeligheid ligt. Wanneer het aan de hardware ligt kun je dit controleren om even te kijken op een andere apparaat of de muis dan ook blijft bewegen. Als dit het geval is kun je niet meer zo veel met de muis doen.

Op het moment dat je een andere muis nodig hebt of liever zelf even op onderzoek uit gaat kun je ons blog bekijken over de beste muis van 2021

Websites worden niet geopend

Websites worden niet geopend

Op het moment dat je een computer hebt, wil je natuurlijk dat de computer naar behoren werkt. Het maakt eigenlijk niet uit hoe oud een computer is. Een computer hoort altijd websites te kunnen openen en hoort ze ook te kunnen laden. Helaas kun je hier
soms nog wel eens wat problemen mee hebben. Gelukkig zijn de oplossingen voor dit soort dingen vaak best wel simpel.

Oorzaken niet geopende website

Het is wel belangrijk om eerst vast te stellen waarom de websites niet geopend worden. Een van de redenen kan zijn dat het aan de internetverbinding ligt. Dit is erg vervelend wanneer je snel even wat op wilt gaan zoeken. Wanneer dit het geval is heb je er namelijk niet alleen last van met je computer, maar ook met je telefoon of misschien wel met een tablet die je veel gebruikt.

Het is daarom zeker een probleem die iedereen altijd zo snel mogelijk wil gaan oplossen. Een andere oorzaak kan zijn dat je computer Java heeft uitgeschakeld. Een hele hoop verschillende grootte sites werken met dit programma en op die manier zal je een hele hoop verschillende websites ook niet kunnen gaan openen. Het is daarom handig om even te kijken of het misschien aan deze instellingen ligt. Dit is namelijk vrij makkelijk op te lossen.

Website probleem oplossing

Er zijn een hele hoop redenen waarom je internetverbinding het even niet kan doen. Het is wel even makkelijk om te kijken of het aan de internetverbinding ligt dat je de website niet kunt openen. Dit is heel erg makkelijk te achterhalen. Op het moment dat je een website op je computer wilt openen en die werkt niet, kun je gaan kijken of de website op andere apparaten ook niet werkt.

Als dit het geval is ligt het aan de internetverbinding. De oplossing voor een slechte internetverbinding staat in draadloos netwerk is onstabiel. Wanneer het niet aan het internet ligt, word al snel een ander verhaal. Het kan dan aan je Java liggen. Je zal dan even moeten gaan kijken of je Java wel werkt. Zonder Java zullen een hele hoop sites niet mee werken en dit kan wel heel erg moeilijk zijn. Het is makkelijk op te lossen door de volgende stappen te volgen:

• Klik op het ‘menu’ en selecteer ‘instellingen’
• Klik op ‘toon geavanceerde instellingen’
• Klik daarna op ‘inhoudsinstellingen’
• Zorg ervoor dat alle sites ‘toestaan Javascript uit te voeren’ is geselecteerd

Er is natuurlijk een mogelijkheid dat het allemaal nog steeds niet mee werkt en dit kan best wel vervelend zijn. Het is daarom belangrijk om alles stap voor stap te volgen.

Discs werkt niet

Discs werkt niet

Een computer heeft een hele hoop verschillende instellingen en opties. Zo kun je nog meer dingen op je computer zetten via een disc. Je kan er ook voor kiezen op spelletjes te spelen via een disc of foto´s te bekijken. Er zijn een hele hoop verschillende opties wanneer je het disc station wilt gaan gebruiken. Het is dan wel erg vervelend als het disc station het niet doet en je niet weet hoe je het moet oplossen. Het is daarom handig om even te kijken waar het probleem zit.

Oorzaak niet werkende discs

Net als voor elk ander probleem kunnen er meerdere oorzaken zijn waarom de discs het niet doet. Het belangrijkste punt is om even te kijken of het wel aan de computer ligt en niet aan de discs. Dit kun je doen door te kijken of de discs goed schoon zijn en of er misschien krassen op zitten. Is dit niet het geval? Dan ligt het waarschijnlijk aan je computer. Een van de oorzaken die vaak voorkomt, is het feit dat Windows nog een update nodig heeft, maar deze nog niet gehad heeft.

Omdat Windows niet geüpdatet heeft kan het zijn dat er nog onderdelen missen voor de disc. Als dit het probleem niet is kan het ook zijn dat er bepaalde programma’s nodig zijn om de disc te kunnen spelen of openen. Dit is in sommige gevallen nodig, omdat een disc bijvoorbeeld een spelletje bevat die veel moeite voor de computer kost.

Oplossingen niet werkende discs

Wanneer het aan de updates ligt, is het heel erg makkelijk op te lossen. Je kunt je Windows dan gewoon op de normale manier updaten zoals jij dat altijd zal doen. Daarna kun je de disc weer in de computer doen en als het goed is zal de disc daarna wel werken. Op die manier is het probleem heel erg snel opgelost en je hoeft je niet meer druk te maken over het feit dat de
discs niet werken.

Het kan zijn dat het probleem helemaal niet daardoor komt. Wanneer het probleem aan bepaalde programma’s ligt, kun je even op internet op zoeken wat voor een programma jouw disc nodig heeft of misschien juist niet nodig heeft. Soms moet er namelijk ook iets verwijdert worden voordat je verder kunt met een disc. Wanneer je dit gevonden hebt en je het andere bestand gedownload hebt, zal de disc nu wel op je computer moeten gaan werken.

Er zijn ook uitzonderingen dat de discs dan nog steeds niet op je computer werken. Dit is natuurlijk heel erg vervelend en helaas valt niet altijd een oplossing voor te vinden. Als je toch nog wat andere informatie nodig hebt of zelf nog een beetje wilt kijken wat je precies kan betekenen voor je computer lees dan ons artikel over de beste interne harde schijf eens. Daar staat heel erg veel informatie op waar je eventueel wel wat aan zal kunnen hebben als je zelf op onderzoek uit bent.

Computer wil niet updaten

Computer wil niet updaten

Windows is een systeem wat op je computer staat of wat je er misschien zelf op geïnstalleerd hebt. Het is soms een best lastig systeem en neemt ook zeker problemen met zich mee. Het is aan de andere kant een systeem wat iedereen gebruikt en dus heel erg handig om bijvoorbeeld mee samen te werken of bepaalde dingen zijn makkelijker uit te leggen omdat je allemaal hetzelfde systeem hebt. Het is dus wel erg vervelend als je systeem ineens niet meer wilt gaan updaten. Hier wil je dan ook zo snel mogelijk wat aan doen.

Oorzaken niet updaten

Een van de redenen dat je Windows misschien niet kan updaten kan zijn dat je te weinig schijfruimte hebt. Als je een hele hoop op je computer hebt staan en er altijd maar op laat staan, kun je er uiteindelijk verder helemaal niets meer bij plaatsen.
Dit is natuurlijk wel erg vervelend op het moment wanneer je de schijfruimte juist nodig hebt.

Het is dus even handig om te kijken hoeveel schrijf ruimte je nog over hebt. Het hoeft niet aan je schijf ruimte te liggen. Het kan ook aan je stuurprogramma’s van je apparaat zelf. Dit houd in niet de het programma Windows, maar weer een ander stuurprogramma. Wanneer deze niet up to date is, zal het Windows systeem ook niet verder willen gaan updaten dan dat hij al was. Het moet allemaal op ongeveer dezelfde hoogte worden bijgewerkt om het te laten werken.

Oplossing computer update

Als het door de schijf ruimte komt dat je zelf niets anders mee kan installeren is dit heel erg makkelijk op te lossen. Je moet gewoon de programma’s die op je computer staat verwijderen als je ze niet meer gebruikt. Ook document en foto’s nemen een hele hoop ruimte in. Het is handig om dan even alles uit te zoeken en misschien op een USB-stick te zetten als je er een hele hoop van wilt gaan bewaren.

Wanneer het aan andere programma’s ligt, zul je dit even moeten gaan informeren bij de fabrikant. De fabrikant van je computer weer hier meer van en die kan je precies vertellen wat er precies moet gebeuren zodat je computer precies werkt zoals hij hoort te werken. De fabrikant zal je graag willen helpen en vaak vallen dit soort dingen nog onder de garantie.

Hier zal je even naar moeten gaan kijken wanneer je naar de fabrikant toe gaat. Soms heeft het helemaal geen zin meer om de fabrikant te informeren, omdat de computer helemaal niet meer doet wat hij hoort te doen. Het is dan handig om even ergens anders te gaan kijken voor informatie of misschien wel onderdelen die je eventueel zal kunnen gaan kopen voor je computer.

Programma loopt vast

pogramma loopt vast

Er zijn een hele hoop verschillende programma’s die je kunt gebruiken op je computer. Het gaat van grote programma’s tot hele kleine programma’s. Je kunt er een hele hoop mee en je wil natuurlijk ook altijd dat de programma’s gewoon hun werk doen zoals ze het horen te doen. Helaas is dit soms niet het geval en is het best lastig om een programma aan de praat te krijgen. Dit is
natuurlijk wel erg vervelend als je met iets aan de slag wou. Het is daarom altijd wel fijn om snel een oplossing te kunnen vinden.

Oorzaak vastlopend programma

Het kan zijn dat je een wat oudere computer hebt en de computer dus al een tijdje op een plek staat waar bijvoorbeeld veel stof komt. Op het moment dat er stof op de ventilatoren van de computer komt, kan het zijn dat de computer helemaal vast loopt. De ventilatoren zijn namelijk essentieel voor de computer om zijn werk helemaal goed te kunnen doen. Het is dus belangrijk om even te kijken of dit eventueel de oorzaak is waarom je computer en het volledige programma vast loopt.

Er kan ook nog een andere oorzaak zijn. Het kan voorkomen dat je veel te veel programma’s in een keer open hebt staan. Wanneer dit het geval is, zal je computer het niet aan kunnen en dan zal het programma wat je dan als laatste opent, niet goed zijn werk doen. Hij zal vast lopen en je kunt er dan eigenlijk nog maar heel erg weinig mee.

Oplossing programma vastlopen

Gelukkig is voor het stof probleem een hele makkelijk oplossing. Maak de ventilatoren schoon en probeer het daarna nog een keer. Als het goed is kan de computer zijn werk dan gewoon weer doen en gaan de ventilatoren ook weer op hun normale manier draaien. Op die manier zal de computer ook een stuk minder hard klinken omdat de ventilatoren ook een heel stuk minder lawaai zullen maken.

Een oplossing voor teveel programma’s is ook heel erg makkelijk. Je zal de programma’s moeten sluiten. Wanneer alle programma’s gesloten zijn zal je computer weer op een normale manier werken en zal je het programma wat je wou gebruiken ook weer opnieuw kunnen opstarten en dan wel weer normaal gebruiken.

Het is wel belangrijk om alle programma’s volledig te sluiten en ze dus niet door laten draaien op de achtergrond. Dit heeft namelijk helemaal geen zin, want dan hou je het zelfde effect wanneer je de programma’s wel open zal laten staan. Het kan voorkomen dat je nog steeds geen oplossing hebt en je eigenlijk niet meer weet wat je met je apparaat aan moet. Sommige mensen vinden het dan prettig om direct een nieuw apparaat te kopen, maar andere mensen kijken liever naar een goedkopere oplossing.

Geluid computer werkt niet

Geluid computer werkt niet

Er zijn een hele hoop mensen die hun computer eigenlijk maar voor hele kleine dingen gebruiken. Er zijn ook mensen die het voor bijvoorbeeld voor spellen of voor video’s gebruiken. Je hebt je geluid vaak wel nodig ook als je meldingen wilt gaan ontvangen van berichten of andere dingen. Het kan daarom lastig zijn dat het geluid het niet doet en je wil het dan graag snel oplossen.

Oorzaken geen geluid

Een van de oorzaken van geen geluid kan zijn dat de standaard instellingen misschien gewijzigd zijn of je hebt zelf misschien een ander apparaat toegevoegd aan je computer. Als dit het geval is zal je computer hem niet kunnen vinden en dan heb je dus geen geluid. Het is belangrijk dat je dit op de juiste manier instelt, zodat dit probleem niet steeds maar weer naar voren gaat komen terwijl dat helemaal nergens voor nodig is.

Geluid kan voor veel mensen namelijk wel heel erg belangrijk zijn voor de computer.
Het zal eventueel ook nog aan je geluidskaart kunnen liggen. Wanneer deze niet werkt zal je geen computer geluid hebben en dit is natuurlijk erg vervelend. Wanneer de geluidskaart kapot is komt het ook wel eens voor dat de computer juist hele rare geluiden gaat maken die je eigenlijk helemaal niet gewend bent.

Geluid probleem Oplossen

Het is wel fijn als je geluid op je computer hebt dat hij het ook doet. Wanneer het aan de geluidsinstellingen ligt, is dit gelukkig heel erg makkelijk op te lossen als je de volgende stappen volgt:

• Klik op de luidspreker rechtsonder in je beeld
• Klik op ‘afspeelapparaten
• Klik met de rechtermuisknop op ‘luidsprekers’
• Klik op ‘Als standaardapparaat instellen
• Controleer of je nu wel geluid hoort

Wanneer dit het probleem niet op lost, ligt het waarschijnlijk aan de geluidskaart. Dit kun je zien in het apparaat beheer van je computer. Wanneer deze het niet doet zal je helaas een nieuwe moeten aanschaffen of misschien een nieuwe in laten zetten door een expert.

Dit is natuurlijk een vrije keuze voor iedereen. Het kan voor jezelf best we moeilijk zijn om te bepalen hoe je deze kaart precies moet gaan vervangen en je moet natuurlijk niet iets anders beschadigen. Op het moment dat je jezelf niet vertrouwt bij een computer als hij open is kun je even kijken of iemand anders het kan doen. Je kan het wel zelf proberen en als het dan niet lukt hem alsnog naar de expert brengen, maar het is wel belangrijk dat je altijd het stroom van de computer er af haalt.

Computer start steeds opnieuw op

computer start niet op

Sommige problemen met een computer zijn voor veel mensen verklaarbaar, maar sommige problemen van een computer kunnen de meeste mensen maar niet achter komen waarom de computer nou zoiets doet. Dit kan best wel lastig zijn als je het probleem gewoon probeert op te lossen. Veel mensen begrijpen bijvoorbeeld niet waarom de computer steeds maar weer opnieuw en opnieuw wil gaan opstarten, maar hier zit vaak wel een oorzaak achter en dus een oplossing.

Oorzaken opnieuw opstartende computer

Een van de oorzaken in dit geval kan zijn dat de stroomtoevoer niet helemaal werkt zoals hij hoort te werken. De computer krijgt dat niet genoeg stroom om helemaal op te starten en begint dan weer helemaal opnieuw. Een computer gebruikt behoorlijk wat stroom en daarom moet de stroomtoevoer ook helemaal in orde zijn wil je dat de computer helemaal naar behoren werkt.

Naast het feit dat misschien je stroomtoevoer niet helemaal klopt, kan het ook liggen aan een oververhitte processor. Een computer is erg veilig gebouwd. Wanneer de computer te heet word zal hij zich zelf uitschakelen. Op die manier is het apparaat een heel stuk veiliger dan wanneer hij gewoon aan zal blijven staan. Het is alleen maar goed dat hij dan uit gaat, alleen het kan wel erg vervelend voor jezelf zijn.

Oplossing opnieuw opstartende computer

Wanneer het aan je stroomtoevoer ligt is het handig om even te kijken of het probleem verholpen is wanneer je de kabel van de computer verwisseld met een andere kabel. Wanneer je dat doet zal je zien dat hij weer normaal opstart of misschien nog een ander probleem is. Dit kan dan liggen aan de voeding van de computer. Dit is een iets complexer probleem en hier kun je beter even door een expert door laten na kijken.

Het hoeft niet de voeding te zijn, wanneer het aan een oververhitte processor ligt zal het probleem wat lastiger zijn. Je zal even moeten kijken wat je in de computer schoon kan maken. Wanneer het schoon is van stof en ander vuil kan de computer vaak weer zijn normale temperatuur aan houden. Wanneer dit niet het geval is zal de voeding vervangen moeten worden omdat hij anders te heet blijft en dit kan ook gevaarlijk zijn als hij steeds maar weer opnieuw aan gaat.

Dit kun je eventueel zelf doen of door iemand anders laten doen. Er zijn een hele hoop websites online die je graag wat meer informatie willen bieden over dit soort problemen en ze graag willen laten zien wat voor een soort onderdelen er allemaal in een computer kunnen. Een van die websites is Hardwaretips.nl.

Deze website zal je kunnen helpen met het vinden van onderdelen die je eventueel nodig hebt of naar informatie waar je ook naar op zoek kan zijn. Het is een erg brede website en dat is voor dit soort onderwerpen altijd wel heel erg fijn en erg makkelijk. Je kunt alles op één plek vinden.

Advertenties op het bureaublad

advertentie computer

Er zijn vele momenten dat je je computer even moet openen en je even wilt gaan kijken wat er allemaal op internet speelt. Het kan zijn dat je computer dan ineens allemaal advertenties op het bureaublad tevoorschijn komen. Dit is natuurlijk heel erg vervelend als je gewoon normaal gebruik wilt gaan maken van je computer.

Helemaal als je iets belangrijks probeert te doen en dit lukt steeds maar niet door de advertenties. Het is daarom zeker een probleem die je direct wilt gaan oplossen als dat kan.

Oorzaak advertenties

Helaas gebeurd het bij heel erg veel mensen, je krijgt ineens advertenties die je helemaal niet wilt krijgen. Je wilt er zo snel mogelijk vanaf en dit is nog best wel moeilijk als je niet weet wat je doet. Een van de oorzaken kan zijn dat je iets mee gedownload hebt wanneer je iets anders aan het downloaden was of dat je iets helemaal verkeerd gedownload hebt.

Dit is de reden dat je alleen maar iets moet downloaden van een veilige site en een officiële site. Dit is vaak de enige oorzaak die al deze advertenties kan veroorzaken. Het is namelijk een probleem die niet al te makkelijk te verhelpen is. Je hebt hem namelijk zelf op je computer gezet en dus geaccepteerd dat het op je computer staat. Gelukkig zijn er wel programma’s die je kunnen helpen om het te stoppen en van je computer af te halen.

Oplossing advertenties op bureaublad

Een van de programma’s die je zal kunnen helpen met je probleem is het programma Adwcleaner. Dit programma kan stap voor stap alle advertenties van je computer gaan verwijderen als je deze stappen volgt:

• Download Adwcleander of antivirus
• Kies voor het uitvoeren van Adwcleaner
• Bevestig dat je de software wilt uitvoeren
• Klik op ‘accepteren van het programma’
• Geef Adwcleander toestemming voor het gebruik van internet

Op het moment dat je al deze stappen hebt uitgevoerd heb je het programma correct gedownload op je computer. Het is dan ook heel makkelijk om met dit programma de rest van de advertenties voorgoed te verwijderen zodat je er helemaal geen last meer van gaat hebben wat wel heel erg belangrijk is.

Ze moeten namelijk ook niet steeds weer terug gaan komen zonder enige reden. Het is daarom belangrijk om niet meer dingen te downloaden die niet veilig zijn of die niet op de originele site staan. Dit kan namelijk weer opnieuw advertenties opleveren. Er kan een punt komen waarop je liever toch een nieuwe computer gaat kopen of waarop je liever een ander onderdeel voor je computer wilt gaan kopen.

Harde schijf wordt niet herkent

interne harde schijf

De harde schijf is een van de belangrijkste dingen in je computer. Het is het onderdeel waar al je informatie op zal staan en wanneer je deze kwijt raakt ben je alles kwijt. Wanneer de harde schijf beschadigd is kan dit ook voor een hele hoop problemen zorgen. Het kan daarom even schikken zijn dat je ziet dat je harde schijf niet word herkend door je computer. In veel gevallen is dit behoorlijk makkelijk op te lossen en is er geen reden voor paniek. Een harde schijf gaat namelijk niet zomaar kapot.

Oorzaken onherkenbare harde schijf

Een van de oorzaken kan zijn dat de harde schijf niet meer goed aansluit in de computer. Hij kan bijvoorbeeld los zijn gaan zitten wanneer je de computer verplaatst hebt of wanneer de computer bewogen is. De harde schijf veranderd niet snel van plaatst, maar
het kan wel gebeuren dat de harde schijf door een klap los zit.

Dit kun je vaak wel horen wanneer je de computer een klein beetje schuit. Natuurlijk moet je dit niet te hard doen, want de computer is daar niet voor bedoeld. Het kan ook voorkomen dat de harde schijf heel erg oud is en hij steeds maar weer blijft vast lopen en niet meer zijn werk doet zoals hij het hoort te doen.

Een harde schijf kan oud zijn doordat de computer andere software updates krijgt en dus sneller word dan hoe snel de harde schijf is. Het is daarom handig om in de gaten te houden hoe oud de harde schijf is en of hij helemaal nog wel naar zijn behoren werkt.

Oplossingen harde schijf probleem

Een oplossing voor een lossen harde schijf is heel erg makkelijk. Je moet even kijken of hij los zit en als dit het geval is dat moet je hem even weer vast zetten. Het is handig om even te kijken of alle kabels er dan nog juist in zitten en of ze ook allemaal nog netjes liggen en niet allemaal door elkaar.

Wanneer je harde schijf oud word is het handig om er over na te denken om eventueel
een andere harde schijf te nemen. Wanneer je naar een expert gaat zullen zij je oude bestanden over kunnen zetten op een nieuwe harde schijf en zo vergaan alle oude bestanden niet. Het is handig om hier niet al te lang mee te wachten, want als de harde schijf er uiteindelijk helemaal mee stop kunnen ze misschien je gegevens niet meer terug gaan halen.

Het kan zijn dat je zelf liever aan de slag gaat en je even wilt kijken wat je er zelf nog van kan maken. Dit kun je doen door zelf nieuwe onderdelen te kopen en bijvoorbeeld te kijken of je daar nog iets mee kan. Je kan ook op internet wat meer informatie op doen. Dit kun je bijvoorbeeld doen op de website Hardwaretips.nl. Deze website geeft jou een hele hoop informatie waar je misschien wat aan hebt als je zelf wilt gaan kijken of je er nog iets mee kan als leek.

Computer problemen conclusie

Terwijl we de tekst aan het schrijven waren, kwamen er natuurlijk achter dat er een hele hoop problemen zijn die wij nog niet behandeld hebben. Er zijn daarom een hele hoop verschillende sites waar je op terecht zal kunnen om even een kijkje te nemen. Zo als deze website met een hele hoop informatie over al jouw computer problemen. Dit is erg fijn op het moment dat je niet zo goed meer weet wat je met je computer moet.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in