Toetsenbord werkt niet meer?

Maak jij met veel plezier gebruik van jouw computer? Begin je je echter vaker en vaker te ergeren aan jouw toetsenbord? Dat is goed mogelijk, aangezien het regelmatig voorkomt dat een toetsenbord plots weigert. Ook kan het gebeuren dat een toetsenbord heel traag reageert of dat bijvoorbeeld bepaalde toetsen op het toetsenbord niet meer fungeren. Heb jij ook last van een niet functionerend toetsenbord? Wil je dit graag op een handige manier zien te verhelpen? Dan ben je in dit artikel aan het juiste adres. In dit artikel vind je namelijk 7 oplossingen voor als je toetsenbord niet meer werkt. Neem deze oplossingen op je gemakje door, bepaal welke oplossing mogelijk voor jou probleem het meest geschikt is en kom direct in actie. De kans is groot dat je jouw toetsenbord dankzij deze oplossingen weer snel goed kunt laten functioneren.

Oplossing 1: nieuwe batterijen in het toetsenbord

Heb je een draadloos toetsenbord? Dan is het goed mogelijk dat het toetsenbord niet meer goed werkt door een nagenoeg lege batterij. Aan de onderkant van het toetsenbord vind je een schuifvakje. Als je dit schuifvakje opent, kun je de huidige batterij uit dit vakje halen. Het is vervolgens slechts een kwestie van deze batterij vervangen en vervolgens opnieuw proberen gebruik te maken van het toetsenbord.

batterijen toetsenbord

De kans is aanwezig dat het toetsenbord vanaf nu wel weer goed functioneert. Door de lage batterij had het toetsenbord moeite om de connectie tussen de computer en het toetsenbord zelf tot stand te brengen. Nu je de batterij vervangen hebt, is die connectie wel weer perfect!

Oplossing 2: toetsenbord helemaal schoonmaken

Merk je dat sommige toetsen van jouw toetsenbord niet meer goed functioneren? Kun je bijvoorbeeld sommige toetsen niet meer helemaal diep indrukken? Of merk je dat de toetsen van jouw toetsenbord haperen of geluid maken? Dergelijke situaties kunnen ontstaan door al het vuil dat zich in jouw toetsenbord is gaan nestelen. Je kunt hierbij denken aan stof, maar ook bijvoorbeeld kruimels van eten vinden maar al te graag hun weg in/onder een toetsenbord.

stof in laptop

Het advies is dan ook om jouw toetsenbord helemaal schoon te maken. Je kunt hier speciale spullen voor aanschaffen, waarmee je ook de gebieden onder de toetsen goed schoon kunt maken. Dankzij dergelijke spullen kun je jouw toetsenbord – als het goed is – binnen de kortste keren weer laten functioneren. Bijkomend voordeel: je toetsenbord wordt direct super netjes. Dat is wel zo hygiënisch en werkt ook wel zo prettig!

Oplossing 3: toetsenbord opnieuw aan de pc koppelen

Type je iets op jouw toetsenbord, maar dat komt niet op jouw pc bijvoorbeeld in Word te staan? Dan is het goed mogelijk dat de connectie tussen jouw toetsenbord en pc niet optimaal is. Om deze connectie wel weer te kunnen maken, is het advies om jouw toetsenbord opnieuw aan jouw pc te koppelen.

Hoe je dat kunt doen? Dat kun je doen door de reset button op het toetsenbord ingedrukt te houden. Deze reset button bevindt zich bij de meeste toetsenborden aan de onderkant. Kun je de reset button niet vinden? Dan is de reset button op jouw toetsenbord niet aanwezig; deze knop is namelijk niet op alle toetsenborden te vinden.

Een andere mogelijkheid die je hebt, is om de USB connector even opnieuw in jouw pc te stoppen. Kies bij voorkeur ook een andere USB poort; de kans is groot dat de connectie daarna tussen jouw pc en toetsenbord weer optimaal is.

Oplossing 4: driver updaten

10 hardware tips en upgrades voor een snellere laptop en pc

Voor jouw draadloze muis en draadloze toetsenbord is op de pc een driver geïnstalleerd. Door meerdere redenen wordt deze driver niet altijd automatisch geüpdate, waardoor je hier na verloop van tijd last van kunt krijgen. Op het moment dat jouw toetsenbord niet meer goed functioneert, is het dus aan te raden om goed naar de driver van jouw toetsenbord te kijken.

Open deze driver op jouw pc en kijk naar de statusupdate. Mogelijk staat hier direct dat je een update uit moet voeren. Nadat de update volledig doorgevoerd is, bestaat de kans dat je toetsenbord nu wel weer goed functioneert.

Overigens zou je bij deze oplossing ook last moeten hebben van een niet functionerende muis. De muis en het toetsenbord werken namelijk – in 99% van alle gevallen – op basis van dezelfde driver.

Oplossing 5: start je pc opnieuw op

Werkt jouw toetsenbord op dit moment niet meer goed? Is het zo dat de toetsaanslag van het toetsenbord niet meer correct weergegeven wordt op het beeldscherm? Dan kun je het ook op een makkelijke manier oplossen: door jouw pc opnieuw op te starten.

De oplossing is niet altijd te verklaren; dat is ook het geval als het toetsenbord na het opstarten weer feilloos werkt. Mocht dit het geval zijn, is het mogelijk wel vaker noodzakelijk om jouw pc opnieuw op te starten.

Oplossing 6: controleer op virussen

Fout in Windows

Als jouw toetsenbord niet meer goed werkt, kan dit ook door een virus komen. Het advies is dan ook om even jouw virusscanner een uitgebreide check te laten doen. Mocht de virusscanner tijdens deze check een virus tegengekomen, is de kans groot dat jouw toetsenbord is gaan haperen door dit virus. Het kan dus zeker geen kwaad om even jouw virusscanner aan te slingeren en jouw pc te (laten) controleren op virussen.

Oplossing 7: nieuw toetsenbord kopen

Lukt het jou maar niet om jouw toetsenbord aan de praat te krijgen? Dan is het mogelijk verstandig om te kiezen voor de koop van een geheel nieuw toetsenbord. Met een nieuw toetsenbord hoef je je nooit meer te irriteren of te ergeren; dit nieuwe toetsenbord werkt namelijk wel feilloos.

Bovendien geniet je dan direct van een gloednieuw toetsenbord. Ook in de wereld van de toetsenborden heeft de ontwikkeling niet stilgestaan, waardoor je al snel van de nodige voordelen kunt genieten. De aanschaf van een nieuw toetsenbord is dan ook om meerdere redenen absoluut aan te raden.

Wil je graag de oplossing voor jouw haperende toetsenbord vinden? De kans is heel groot dat je met één van de bovengenoemde oplossingen het probleem op kan lossen!

Plaats een reactie