Heb je een laptop voor school nodig? Ga je voor het eerst naar de middelbare school dan heet dat ook wel de brugklas. Tegenwoordig heb je voor de brugklas een laptop nodig om de lessen goed door te komen. Welke laptop moet ik kiezen? We hebben voor jouw de beste laptops voor de middelbare scholieren op rij gezet.

Maar wat is nou de beste laptop voor de school en waar moet je op letten bij het aanschaffen van een goede laptop voor school?

In dit blogbericht vertel ik je precies waar een goede laptop voor de brugklas aan moet voldoen en geef ik je een door mij geselecteerde top 5 van de beste laptops voor jou.

Beste school laptops van 2022

Verkrijgbaar bij

coolblue.nl
bol.com

Verkrijgbaar bij

coolblue.nl
bol.com

Verkrijgbaar bij

coolblue.nl
bol.com

Verkrijgbaar bij

coolblue.nl

Verkrijgbaar bij

bol.com

Wat is de beste laptop voor de middelbare school?

Als je naar de middelbare school gaat heb je dus een laptop nodig. Vroeger kreeg je vooral les uit schriften en boeken, maar dat is met de komst van het internet een stuk minder geworden. Als je een laptop gaat aanschaffen voor school zijn er een aantal dingen belangrijk:

1.       De accu van de laptop moet lang mee gaan
2.       Het formaat van de laptop moet niet te groot zijn
3.       De snelheid van de laptop moet voldoende zijn
4.       De laptop moet voldoen aan voldoende opslag capaciteit

Het is namelijk belangrijk dat de batterij van je laptop lang genoeg meegaat om de hele schooldag door te komen. Daarnaast wil je ook niet een te grote laptop aanschaffen omdat jij je laptop makkelijk mee moet kunnen nemen.

Ook is het belangrijk dat je geen trage laptop hebt omdat je anders niet kunt meekomen met de les. Je hebt er namelijk niets aan als je laptop steeds vast loopt.

De belangrijkste specificaties voor een goede laptop zijn:

–          Processor: Intel Core I3
–          Intern geheugen:  4 of 8 GB
–          Accuduur: minimaal 8 uur
–          Opslag: 256 GB SSD
–          Formaat: maximaal 14 inch

Beste laptop voor de middelbare school – top 5

Nu je weet wat vooral belangrijk is bij het kiezen van je laptop, is het tijd  om te kijken naar welke laptop je het beste kunt kiezen. Daarom heb ik direct een top 5 voor je geselecteerd zodat je makkelijk en snel je nieuwe laptop kunt kiezen.

1. Lenovo Yoga 7

Verkrijgbaar bij

coolblue.nl
bol.com

Een van de beste laptops die je kunt kopen voor je studie is de Lenovo Yoga 7.

De laptop heeft een 14 inch Full HD scherm, een AMD Ryzen 7 processor, 16 GB intern geheugen en ook nog eens een opslag van 1000 GB SSD. Dat is precies zoals ik aangaf als de vereiste. Met deze laptop kom je dus prima het schooljaar door.

MerkLenovo Yoga 720
Processor AMD Ryzen 7
Beeldscherm 14 inch IPS
Werkgeheugen 8 GB werkgeheugen
Videokaart AMD Redeon Graphics
Opslag 1000 GB SSD opslag
Besturingssysteem Windows 10
Gebruikt voor School, studie, internetten, e-mailen en Films en series

2. HP 14s-dq2730nd

Verkrijgbaar bij

coolblue.nl
bol.com

Een andere zeer geschikte laptop voor de brugklas is de HP 14s-dq2730nd. Deze laptop valt onder de middenklasse laptops. Dat betekent dat de laptop geschikt is voor veel verschillende doeleinden. Zo is deze laptop prima geschikt om mee naar school te nemen, maar ook om YouTube video’s en Netflix mee te kunnen kijken.

Als je op zoek bent naar een laptop die je ook buiten school goed kunt gebruiken, dan is de HP 14s-dq2730nd  de beste keuze voor jou.

Merk 14s-dq2730nd
Processor Intel Celeron N4000 cores
Beeldscherm 14 inch IPS
Werkgeheugen 8 GB werkgeheugen
Videokaart Intel UHD Graphics 600
Opslag 265 GB Flash
Besturingssysteem Windows 10
Gebruikt voor School, studie, internetten, e-mailen en Films en series

3. Apple Macbook Air 2020

Verkrijgbaar bij

coolblue.nl
bol.com

Een andere laptop waar je ook voor zou kunnen kiezen is natuurlijk een Macbook. De nieuwe Apple Macbook air 2020 is zeer geschikt om mee naar school te nemen. Ook gaat de accu van een Macbook air heel lang mee.

Wel moet je er met een Macbook rekening mee houden dat een Macbook laptop gebruik maakt van het besturingssysteem van Apple. Niet alle programma’s van school kunnen daarmee gedraaid worden. Als jij dus een Apple Macbook wilt aanschaffen is het wel een goed idee om vooraf op school te overleggen of dat kan.

MerkApple MacBook Air
Processor Apple M1 Chip (8 cores)
Beeldscherm 13.3 inch IPS
Werkgeheugen 8 GB werkgeheugen
Videokaart Apple M1
Opslag 256 GB SSD opslag
Besturingssysteem Mac OS
Gebruikt voor School, studie, internetten, e-mailen en Films en series

4. Acer Chromebook Spin 13 

Verkrijgbaar bij

coolblue.nl

Weer een heel ander soort laptop dat je zou kunnen kiezen is de Acer Chromebook Spin 13. Deze laptop is gemaakt met het besturingssysteem van Google, namelijk Chrome OS. Het voordeel van een Chromebook is dat het eigenlijk precies hetzelfde werkt als je mobiele telefoon alleen dan in het groot. Daarnaast is de laptop ook voorzien van touchscreen waardoor je deze laptop ook als tablet kunt gebruiken.

Ondanks dat deze laptop geen Windows laptop is, is deze laptop wel heel geschikt voor je studie. Via de Google Play Store kun je namelijk heel veel Windows programma’s gewoon installeren. Toch is het wel een goed idee om op school even te overleggen of er niet programma’s zijn die specifiek voor een Windows laptop gemaakt zijn gebruikt gaan worden.

MerkChromebook Spin 713
Processor Intel core i3
Beeldscherm 13.5 inch IPS
Werkgeheugen 8 GB DDR4
Videokaart Intel UHD Graphics 620
Opslag 128 GB
Besturingssysteem Chrome OS
Gebruikt voor School, studie, internetten, e-mailen en Films en series

5. Lenovo IdeaPad S145

Verkrijgbaar bij

bol.com

Als laatste mogelijkheid wil ik je ook nog graag even een echte budget laptop laten zien. Deze laptop is namelijk voorzien van alle belangrijke bovenstaande specificaties. Toch is de prijs van deze laptop een stuk lager dan de andere laptops die we hebben geselecteerd.

Het zou kunnen dat jij met een budget te maken hebt en dat je niet zo veel geld mag of kunt uitgeven voor je laptop. In dat geval is de Lenovo IdeaPad S145 je beste keuze.

MerkLenovo IdeaPad S145
Processor Intel Core i3 i3-8130U (2 cores)
Beeldscherm 39.6 inch
Werkgeheugen 4 GB werkgeheugen
Videokaart Intel UHD Graphics 620
Opslag 128 GB SSD
Besturingssysteem Windows 10 Home
Gebruikt voor School, studie, internetten, e-mailen en Films en series

Welke laptop rugzak heb ik nodig?

laptop rugzak

In een laptop rugzak neem je een laptop goed beschermd mee.
Daarnaast is er ruimte voor je boeken schriften enz.

Je draagt de laptop rugzak gewoon op rug ideaal dus.
Maar ook in je vrijetijd is het een super rugzak.

Hieronder vindt je een lijst met de beste laptop rugzakken.

Bekijk laptop rugzak

welke laptop voor de middelbare school

Je weet nu waaraan een goede laptop aan moet voldoen. Ook heb ik speciaal voor jou een selectie gemaakt van de 5 beste laptops om uit te kiezen. Om dit bericht goed af te sluiten wil ik je graag nog laten weten wat ik vind dat de beste laptop is om te kiezen voor de middelbare.

Als ik een laptop moest kiezen uit een van de 5 laptops hierboven dan koos ik voor de Lenovo Yoga 7. Deze laptop is namelijk een lichtgewicht en kan ook nog eens gebruikt worden als tablet. Deze laptop is daarnaast ook het meeste geschikt omdat deze laptop net een slag kleiner is dan de andere laptops die we hebben beschreven.

Heb je een budget waaraan jij je moet houden en kun je niet zoveel geld besteden? Dan is de Lenovo IdeaPad S145 de beste keuze. ben jij met een andere studie bezig bekijk dan de laptops hieronder.

Verkrijgbaar bij

coolblue.nl
bol.com

Verkrijgbaar bij

coolblue.nl
bol.com

Verkrijgbaar bij

coolblue.nl
bol.com

Verkrijgbaar bij

coolblue.nl

Verkrijgbaar bij

bol.com

School laptop kopen? waar moet je op letten

Een goede laptop is essentieel voor een student. Gaat jouw zoon of dochter studeren? Of heeft je kind een laptop nodig voor school? Of ga je zelf studeren? Of heb je zelf een laptop nodig voor de middelbare school? Dan is het belangrijk dat je een goede laptop aanschaft.

De aanschaf van een laptop kan een dure investering zijn. Daar er tegenwoordig steeds meer online gewerkt wordt en studie instellingen verwachten dat je er veel op de computer gewerkt wordt is een laptop geen gemis.

Veel mensen denken bij de aanschaf van een laptop voor studie of middelbare school dat een eenvoudige laptop wel volstaat. Dit is niet helemaal waar. Voor de middelbare school volstaat een eenvoudige laptop waarmee je kunt internetten en tekstverwerken wel, maar voor hogere studies wordt er vaak meer gevraagd.

Het is geheel afhankelijk van de soort studie welke laptop geschikt is. Zo heb je voor een studie Sociaal Pedagogisch Werk, Nederlands hoogstwaarschijnlijk genoeg aan een eenvoudige laptop met alle basiseisen, maar voor een studie ICT heb je al een veel zwaardere laptop nodig. Logisch, want bij ICT moet je voornamelijk op een computer werken. Het is waar alles omdraait.

Om deze bovenstaande redenen is een weloverwogen keuze van groot belang. Koop niet zomaar de eerste de beste laptop, maar verdiep jezelf er echt in. Dit voorkomt problemen in de toekomst. Goedkoop kan in dit geval vaak echt duurkoop zijn. Om je op weg te helpen schrijf ik dit artikel. Ik vertel je waar je op moet letten en ik geef je enkele tips. Lees snel verder en ontdek hoe je de beste laptop voor op school vindt.

School laptop kopen

Waarom heb je een laptop nodig voor studie en/of school?

Vroeger deden leerlingen en studenten alles met pen en papier. Ze schreven alles op en als ze geluk hadden dan konden ze gebruik maken van een typemachine. Veel moest dan gekopieerd worden. Groot nadeel je had nooit een back-up. Raakte je jouw werkstuk kwijt dan moest je alles overnieuw doen.

Daarbij was het maken van aantekeningen vaak ook iets wat je tijdens de les heel snel moest doen. Je pende en schreef tot je pols lam was. Niet zo effectief lijkt mij. Indien je de les op kon nemen met een memorecorder had je geluk. Maar deze waren erg prijzig.

Het digitale tijdperk heeft hier veel verandering in gebracht. Ik weet nog wat mijn basisschool leraar in groep 5 ooit zei: ‘Ooit geven wij digitaal les, leer daarom nu met computers omgaan.’ Toen verklaarde ik hem voor gek. Nu kan ik zeggen hij heeft gelijk.

Als je nu naar scholen kijkt is er geen schoolbord meer te bekennen en er wordt van kinderen verwacht dat ze met computers om kunnen gaan. Schrijven met de hand wordt op de middelbare school van verreweg geaccepteerd en je hoort er niet bij als je geen computer hebt.

Veel lessen worden online gegegeven. Lesroosters zijn online te raadplegen. Leraren vragen of je alles online opzoekt en aantekeningen maak je zoveel mogelijk op je laptop. Geen wonder dat je kind een laptop nodig heeft als hij of zij naar de middelbare school gaat, of beter nog gaat studeren. Het geeft je kind meer mogelijkheden en hij of zij kan de studie goed vervolgen. Zonder goede laptop is dit nagenoeg onmogelijk.

Aandachtspunten laptop voor school aanschaffen?

Er zijn diverse formaten laptops in omloop. Ook zijn er diverse besturingssystemen waar laptops gebruik van maken. Een ander punt is ook nog dat laptops over diverse capaciteiten beschikken. Voordat je een laptop aanschaft zijn er een aantal dingen waarmee je rekening dient te houden. Hieronder noem ik ze per punt voor je op:

hoeveel inch is mijn laptop

Kijk allereerst naar het formaat

Het formaat van de laptop is een van de allereerste dingen waar je naar moet kijken als je een laptop voor school of studie aanschaft. Studenten zitten vaak dagelijks achter hun laptop, dan is het vervelend als ze naar een klein scherm moeten kijken. Houdt daar rekening mee als je een laptop koopt.

Daarbij moet je ook rekening houden met het gewicht. Hoe groter het scherm hoe zwaarder de laptop. Een laptop moet meer naar school, dan zit je niet te wachten op een enorm zwaar gewicht in je tas. Dit zijn twee punten die je moet afwegen als je een laptop gaat aanschaffen.

De gemiddelde laptop die voor school of studie wordt aangeschaft beschikt over een beeldscherm van 11 tot 14 inch. Er zijn ook grotere laptops te verkrijgen, nadeel is dat ze vaak te zwaar zijn. Een laptop met een 11 inch beeldscherm is wel het minimum en een goede basisvereiste.

Toch kun je met een 14 inch laptop meer. Het beeldscherm is groot genoeg, de laptop is niet te zwaar en de accuduur is voldoende. Daarbij is de prijsklasse waarin een 14 inch laptop valt vaak ook nog goed te doen.

Gewicht van de laptop

Ik heb het al even genoemd, maar het gewicht van een laptop is erg belangrijk. Een laptop voor school of studie wordt elke dag vervoerd in een rug- of schoudertas. Een te zware laptop kan veel letsel aan nek- en rug veroorzaken. Het formaat is niet alleen van invloed op het gewicht. Ook het materiaal is van belang. Kijk bij aanschaf van de laptop wat het gewicht is. Zorg er in ieder geval voor dat de laptop niet zwaarder is dan 1,5 kilogram.

Besturingssysteem school laptop

 windows 10

Afhankelijk van de studie moet je ook kijken naar het besturingssysteem. In deze tijd van Google is er tegenwoordig een Chromebook op de markt. Deze laptops zijn niet duur, handig in gebruik, hebben een lange accuduur, zijn licht van gewicht en je kunt er alle essentiële bewerkingen als tekstverwerken en internetten mee uitvoeren.

Dit zou een goede keuze zijn voor een school laptop. Vraag wel even na of je hier echt iet mee kunt. Vaak is een Chromebook voor de middelbare school voldoende.

Windows is het meest gebruikte besturingssysteem, dit zou na een Chromebook die over Android beschikt de meest logische keuze zijn. Bijna iedereen werkt hiermee, schoolsystemen zijn hierop ingesteld en de meeste kunnen hiermee werken. Eigenlijk is het de standaard die er gevraagd wordt.

Apple daarentegen is een veel stabieler besturingssysteem en deze laptops gaan over het algemeen veel langer mee. Helaas, kun je niet op elke studie met een Apple vooruit. Vraag dit dus even na. Het is in principe een goede keus, zeker als je een grafische studie doet.

Processor van een school laptop

De processor is het kloppend hart van de laptop. Met een processor wordt alles aangestuurd en berekend. Het is belangrijk dat je laptop over een goede processor beschikt met een minimale kloksnelheid van 2 Ghz.

RAM geheugen van de laptop

werk geheugen laptop

RAM staat voor Random Access Memory, dit is ook wel het werkgeheugen van de laptop. Dit is het korte termijn geheugen, hier wordt alles opgeslagen zonder meteen alles op de harde schijf op te zoeken. Voor grafische- en IT studenten is een groot RAm geheugen zeer belangrijk. Een laptop met minimaal 8 GB is een vereiste. Voor simpele vaardigheden is een 4GB RAM geheuge voldoende.

Opslag van de studie/school laptop

werk geheugen laptop

De interne opslag van een laptop kun je met het RAM geheugen vergelijken. Bij de keuze van een studie/school laptop is het belangrijk dat je over een goede harde schijf beschikt. Ik raad je aan om te kijken naar een SSD( Solid State Drive) harde schijf.

Deze zijn beter dan een HDD (Hard Disk Drive) daar ze beter tegen schokken kunnen, handig dus als je hem onderweg meeneemt, en hij start sneller op. Men raadt mensen aan om een harde schijf van minimaal 256GB te nemen. Indien je grote bestanden opslaat is een harde schijf van minimaal 512GB noodzakelijk te noemen.

Accuduur

Defecte accu laptop

Een minimale accuduur van 6 tot 8 uur is een vereiste. Studenten zitten vaak in het openbaar vervoer. Ze hebben dus niet altijd de mogelijkheid om hun laptop overal op te laden.

Ook in het studiegebied of leslokaal hebben ze niet altijd een stopcontact tot hun beschikking. Daarom is het belangrijk dat ze over een goede accu beschikken die lang mee gaat.

Waar moet je nog meer rekening mee houden?

Je weet nu waar je in de basis rekening mee moet houden. Het is natuurlijk ook nog eens afhankelijk van je budget. Maar met deze feiten weet je al waar je op moet letten. Dit zal de keuze voor een laptop voor school vereenvoudigen. Het is vooral van belang dat je kijkt naar de soort studie.

Indien je een studie doet die de technische of grafische kant op gaat heb je vaak een zwaardere laptop nodig. Bij deze studies moet je vaak zware programma’s draaien. Dan zit je niet te wachten op een laptop die steeds uitvalt of heel langzaam is.

Indien je een laptop nodig hebt om af en toe wat aantekeningen op te maken of een werkstuk op uit te typen volstaat een eenvoudige laptop vaak wel.

Welke laptop voor school

Goede laptop voor studenten

Tegenwoordig maken vrijwel alle scholen gebruik van een laptop. Waar je vroeger ontelbaar veel boeken moest aanschaffen, kun je het nu bijna altijd af met een laptop, met daarop programma’s die voor je opleiding zijn ontwikkeld. Afhankelijk van welke studie je gaat doen, kun je dan een passende laptop kiezen. Als jij bijvoorbeeld kiest voor een grafische opleiding, dan heb je een veel krachtigere laptop nodig dan wanneer je een opleiding rechten gaat volgen.

In dit blogbericht geef ik je meer informatie over welke laptop jij het beste kunt aanschaffen voor je studie en welke laptops over het algemeen goed zijn voor het volgen van een opleiding. Daarnaast vertel ik je ook wat vooral belangrijk is bij het aanschaffen van een laptop voor school.

Waar moet een laptop voor school aan voldoen?

Voordat ik je voorbeelden ga laten zien van verschillende laptops die je kunt aanschaffen voor school, is het eerst goed om te weten welke specificaties een laptop voor school minimaal moet hebben. Als je een laptop kiest met minimaal de onderstaande specificaties, ben je voor de meeste opleidingen wel gedekt en kun je daarmee het hele schooljaar wel vooruit.

 • Processor: Intel Core I3
 • Werkgeheugen: 4 GB
 • Harde Schijf: 128 GB SSD
 • Videokaart: Intel Graphics

Als je een laptop koop met de bovenstaande specificaties, heb je daar bij de meeste opleidingen meer dan genoeg aan. Ga je echter een specifieke opleiding volgen waarbij je veelal werkt met zwaardere programma’s dan heb je natuurlijk wel een laptop nodig met heel wat meer kracht.

Goedkope laptops voor studenten

Bij het kiezen van een laptop is vooral de prijs/kwaliteitsverhouding belangrijk. Voor de meeste opleidingen heb je helemaal geen extreem snelle laptop nodig en kom je met een laptop voor algemeen gebruik al een heel eind. Hoewel de bovenstaande specificaties het minimum zijn, raad ik je wel aan om iets boven de minimale specificaties te gaan zitten.

Welke laptop voor studie?

Ongeacht welke opleiding je gaat volgen. Hieronder volgen een aantal laptops die perfect zijn voor school en geschikt zijn voor de meeste opleidingen.

Lenovo Ideapad 3 15IIL05

1. Lenovo IdeaPad 3 / 15.6 Full HD

De Lenovo Ideapad 3 – Laptop – 15.6 Inch is een zeer geschikte studie laptop, die snel genoeg is om dagelijks de lessen mee door te komen. De laptop heeft voldoende werkgeheugen en daarnaast ook voldoende opslag capaciteit om al je bestanden op te slaan.

Als je even niet bezig bent met school, is deze laptop ook snel genoeg om je favoriete Netflix series of films te kijken of Spotify te luisteren.  Ook gaat de batterij van deze laptop ongeveer 7 uur mee bij normaal gebruik.

Specificaties van deze laptop:

 • Processor: Intel Core I5 Processor
 • Werkgeheugen: 8 GB intern Geheugen
 • Opslagcapaciteit: 512 GB SSD Opslag
 • Videokaart: Intel HD Graphics 620 

Bekijk de Lenovo IdeaPad 3


HP Pavilion x360 14-dw0710nd

2. HP Pavilion x360 14 – 2-in-1 Laptop – 14 Inch

De HP Pavilion x360 14-dw0710nd – 2-in-1 Laptop – 14 Inch is eigenlijk een laptop en tablet in 1. Een van de grootste voordelen van deze laptop is dat de laptop behoorlijk licht is en dus gemakkelijk mee te nemen is. Daarnaast is het beeldscherm formaat 14 inch, waardoor de laptop makkelijk in je schooltas past.

De laptop is snel genoeg om al je schoolwerk te doen en doordat je de laptop kunt omklappen naar Tablet formaat, is het ook erg prettig om Netflix te kijken op je laptop of Filmpjes te kijken op  YouTube.

Specificaties van deze laptop:

 • Processor: Intel Core I5 Processor
 • Werkgeheugen: 8 GB intern Geheugen
 • Opslagcapaciteit: 256 GB SSD Opslag
 • Videokaart: Intel Core UHD Graphics 630

Daarnaast is een ander voordeel van deze laptop ook dat de laptop beschikt over touchscreen. Zo bedien je de laptop gemakkelijk via het scherm.

Bekijk de HP Pavilion x360


Grafisch Design opleiding

Bouwkunde laptop

Als we kijken naar de opleiding voor Grafisch design, dan werk je al snel met programma’s zoals Adobe Photoshop.  Als je een opleiding gaat volgen waarbij je met zwaardere programma’s gaat werken, is het raadzaam om een laptop aan te schaffen met de volgende specificaties:

 • Processor: Intel Core I5 of hoger
 • Werkgeheugen: 8 GB
 • Harde Schijf: 512 GB SSD
 • Videokaart: Nvidia GTX 1060 of hoger

Bouwkunde opleiding

 Als je gaat starten met een bouwkunde of Technische opleiding, dan is de kans groot dat je ook te maken krijgt met programma’s die te zwaar zijn voor een simpele laptop. Een voorbeeld van een opleiding waarbij je een zeer sterke laptop nodig hebt is de opleiding tot Architect.

Met deze opleiding leer je namelijk werken met het programma Autocad. Dit is een tekenprogramma waarmee je 3D tekeningen kunt maken. Daarnaast wordt Autocad gebruikt voor de volgende opleidingen:

 • Architectuur
 • Bouwkunde
 • Civiele techniek
 • Elektrotechniek
 • Landmeetkunde
 • Ruimtelijke ordening
 • Werktuigbouwkunde

Voor opleidingen waar je deze onderdelen leert, is het daarom belangrijk om minimaal de volgende specificaties te selecteren bij het aanschaffen van een laptop:

 • Processor: Intel Core I7 of hoger
 • Werkgeheugen: 16 GB
 • Harde Schijf: 512 GB SSD
 • Videokaart: Nvidia GTX 1650 of hoger

Zoals je ziet heb je als je met zware tekenprogramma’s gaat werken een behoorlijk krachtige computer nodig.


Beste laptops voor Grafische en bouwkundige opleidingen  

Nu je weet dat je voor dit soort opleidingen een behoorlijk krachtige laptop nodig hebt, wil je natuurlijk een laptop vinden waar jij je opleiding met gemak mee doorkomt. Daarom selecteren we hieronder graag de top 3 beste krachtige laptops, zodat jij direct de beste keuze maakt.

Acer Aspire 7 A715-75G-77WN

1. Acer Aspire 7 – Laptop – 15.6 Inch

Deze acer As Acer Aspire 7 – 15.6 Inch beschikt over een Full HD scherm en is voorzien van een Intel core I7 processor. Daarnaast beschikt deze laptop over 16 gb intern geheugen en kun je oneindig veel bestanden opslaan dankzij de 1000 GB SSD Opslag.

Als kers op de taart is deze laptop voorzien van een NVIDIA GeForce GTX 1650 videokaart, waarmee alle zware tekenprogramma’s met gemak op deze laptop draaien.  Deze laptop is vooral heel erg snel en is ook geschikt om programma’s te draaien zoals Adobe Photoshop.

 • Processor: Intel Core I7 Processor
 • Werkgeheugen: 16 GB intern Geheugen
 • Opslagcapaciteit: 1000 GB SSD Opslag
 • Videokaart: NVIDIA GeForce GTX 1650

Bekijk de Acer Aspire 7


MSI GL65 9SFX-466NL

2. MSI – Gaming Laptop – 15 Inch

Hoewel de MSI – Gaming Laptop – 15 Inch eigenlijk een Gaming laptop is, is deze laptop ook uiterst geschikt om mee te nemen naar school. Het voordeel van een Gaming laptop is vooral dat alle componenten van de laptop zo goed mogelijk op elkaar zijn aangesloten, zodat de laptop topprestaties kan leveren.

Specificaties van deze laptop:

 • Processor: Intel Core I7 Processor
 • Werkgeheugen: 16 GB intern Geheugen
 • Opslagcapaciteit: 1000 GB SSD Opslag
 • Videokaart: NVIDIA GeForce RTX 2070

Bekijk de MSI GL65 9SFX


HP Pavilion 15-cs3722nd

3. HP Pavilion 15-cs3722nd – Laptop – 15.6 Inch

De HP Pavilion 15-cs3722nd – Laptop – 15.6 Inch is een echte allround laptop dat voor vrijwel alle doeleinden wel tot zijn recht komt. Zo is deze laptop ook prima geschikt om zware programma’s te draaien en hoef je met deze laptop niet bang te zijn dat de laptop snel traag wordt of vast loopt.

Daarnaast is het ook goed om te weten dat de batterij van deze laptop behoorlijk lang meegaat. De batterij gaat tot wel 10 uur mee bij normaal gebruik. Daarnaast beschikt deze laptop ook over de nieuwe Fast Charge technologie waarmee je de laptop binnen 45 minuten volledig op kunt laden.

Dat maakt deze laptop de absolute winnaar als het gaat om een laptop voor school. Niet alleen is deze laptop geschikt voor vrijwel alle opleidingen, je hebt ook met grafische opleidingen geen enkel probleem.

Specificaties van deze laptop:

 • Processor: Intel Core I7 Processor
 • Werkgeheugen: 16 GB intern Geheugen
 • Opslagcapaciteit: 1000 GB SSD Opslag
 • Videokaart: NVIDIA GeForce GTX 1050

Bekijk de HP Pavilion 15


Conclusie: Goede Laptop voor school

Hoewel je voor de meeste opleidingen geen bijzonder snelle laptop nodig hebt, zijn er een aantal opleidingen die wel behoorlijk hoge eisen stellen bij het aanschaffen van een laptop.

Als je naar school gaat kun je in de meeste gevallen prima uit met een laptop voor dagelijks gebruik. Je laptop hoeft dan namelijk geen topprestaties te leveren. Maar bij sommige opleidingen worden nou eenmaal hele zware programma’s gebruikt.

Als je dan een laptop hebt, die net niet voldoende capaciteit heeft, bestaat de kans dat je programma’s traag reageren en dat je laptop vaak vastloopt. Dat heeft natuurlijk nadelige effecten tijdens de lessen. Hoewel je met de minimale specificaties voor een laptop voor school, prima je lessen kunt volgen, raad ik je toch aan iets boven het minimum te gaan zitten.

Zo is je laptop zeker goed genoeg om de lessen mee door te komen. Houdt bij het aanschaffen van een laptop ook goed rekening met de batterijduur van de laptop. Het is natuurlijk prettig als jouw laptop een gehele schooldag meegaat.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in