Beste laptop brugklas en middelbare school

School laptop nodig? Ga je voor het eerst naar de middelbare school dan heet dat ook wel de brugklas. Tegenwoordig heb je voor de brugklas een laptop nodig om de lessen goed door te komen. Welke laptop moet ik kiezen? We hebben voor jouw de beste laptops voor de middelbare school op rij gezet.

Maar wat is nou de beste laptop voor de brugklas en waar moet je op letten bij het aanschaffen van een goede laptop voor school?

In dit blogbericht vertel ik je precies waar een goede laptop voor de brugklas aan moet voldoen en geef ik je een door mij geselecteerde top 5 van de beste laptops voor jou. Lees daarom zeker verder.

Lenovo Yoga 720 2-in-1 laptopLenovo Yoga 720button
HP 14s-dq1930ndHP 14s-dq2740nd button
Apple Macbook Air 2020Apple Macbook Airbutton
Acer Chromebook Spin 13Acer Chromebook Spinbutton
Lenovo IdeaPad S145 GrijsLenovo IdeaPad S145button

Wat is de beste laptop voor de brugklas?

Als je naar de middelbare school gaat heb je dus een laptop nodig. Vroeger kreeg je vooral les uit schriften en boeken, maar dat is met de komst van het internet een stuk minder geworden. Als je een laptop gaat aanschaffen voor school zijn er een aantal dingen belangrijk:

1.       De accu van de laptop moet lang mee gaan

2.       Het formaat van de laptop moet niet te groot zijn

3.       De snelheid van de laptop moet voldoende zijn

4.       De laptop moet voldoen aan voldoende opslag capaciteit

Het is namelijk belangrijk dat de batterij van je laptop lang genoeg meegaat om de hele schooldag door te komen. Daarnaast wil je ook niet een te grote laptop aanschaffen omdat jij je laptop makkelijk mee moet kunnen nemen.

Ook is het belangrijk dat je geen trage laptop hebt omdat je anders niet kunt meekomen met de les. Je hebt er namelijk niets aan als je laptop steeds vast loopt.

De belangrijkste specificaties voor een goede laptop zijn:

–          Processor: Intel Core I3

–          Intern geheugen:  4 of 8 GB

–          Accuduur: minimaal 8 uur

–          Opslag: 256 GB SSD

–          Formaat: maximaal 14 inch

Beste laptop voor de brugklas – top 5

Nu je weet wat vooral belangrijk is bij het kiezen van je laptop, is het tijd  om te kijken naar welke laptop je het beste kunt kiezen. Daarom heb ik direct een top 5 voor je geselecteerd zodat je makkelijk en snel je nieuwe laptop kunt kiezen.

Lenovo Yoga 720 2-in-1 laptop

Lenovo Yoga 720 2-in-1 laptop – 13.3 inch

Een van de beste laptops die je kunt kopen voor je studie is de Lenovo Yoga 720 – 2-in-1 laptop. Dit is namelijk een 2- in -1 laptop.

Een van de grote voordelen daarvan is dat je het toetsenbord kunt omklappen en zo de laptop kunt gebruiken als tablet.

De laptop heeft een 14 inch scherm, een Intel Core I3 processor, 8 GB intern geheugen en ook nog eens een opslag van 256 GB SSD. Dat is precies zoals ik aangaf als de vereiste. Met deze laptop kom je dus prima het schooljaar door.

Bekijk de Lenovo Yoga 720 – 2-in-1 laptop


HP 14s-dq1930nd

HP 14s-dq2740nd 

Een andere zeer geschikte laptop voor de brugklas is de HP 14s-dq1930nd. Deze laptop valt onder de middenklasse laptops. Dat betekent dat de laptop geschikt is voor veel verschillende doeleinden. Zo is deze laptop prima geschikt om mee naar school te nemen, maar ook om YouTube video’s en Netflix mee te kunnen kijken.

Als je op zoek bent naar een laptop die je ook buiten school goed kunt gebruiken, dan is de HP 14s-dq2740nd  de beste keuze voor jou.

Bekijk de HP 14s-dq2740nd 


Apple Macbook Air 2020

Apple Macbook Air 2020

Een andere laptop waar je ook voor zou kunnen kiezen is natuurlijk een Macbook. De nieuwe Apple Macbook air 2020 is zeer geschikt om mee naar school te nemen. Ook gaat de accu van een Macbook air heel lang mee.

Wel moet je er met een Macbook rekening mee houden dat een Macbook laptop gebruik maakt van het besturingssysteem van Apple. Niet alle programma’s van school kunnen daarmee gedraaid worden. Als jij dus een Apple Macbook wilt aanschaffen is het wel een goed idee om vooraf op school te overleggen of dat kan.

Bekijk de Apple Macbook air


Acer Chromebook Spin 13

Acer Chromebook Spin 13 

Weer een heel ander soort laptop dat je zou kunnen kiezen is de Acer Chromebook Spin 13. Deze laptop is gemaakt met het besturingssysteem van Google, namelijk Chrome OS. Het voordeel van een Chromebook is dat het eigenlijk precies hetzelfde werkt als je mobiele telefoon alleen dan in het groot. Daarnaast is de laptop ook voorzien van touchscreen waardoor je deze laptop ook als tablet kunt gebruiken.

Ondanks dat deze laptop geen Windows laptop is, is deze laptop wel heel geschikt voor je studie. Via de Google Play Store kun je namelijk heel veel windows programma’s gewoon installeren. Toch is het wel een goed idee om op school even te overleggen of er niet programma’s zijn die specifiek voor een windows laptop gemaakt zijn gebruikt gaan worden.

Bekijk de Acer Chromebook Spin 13


Lenovo IdeaPad S145 Grijs

Lenovo IdeaPad S145

Als laatste mogelijkheid wil ik je ook nog graag even een echte budget laptop laten zien. Deze laptop is namelijk voorzien van alle belangrijke bovenstaande specificaties. Toch is de prijs van deze laptop een stuk lager dan de andere laptops die we hebben geselecteerd. Het zou kunnen dat jij met een budget te maken hebt en dat je niet zo veel geld mag of kunt uitgeven voor je laptop. In dat geval is de Lenovo IdeaPad S145 Grijs je beste keuze.

Bekijk de Lenovo IdeaPad S145


Welke laptop rugzak heb je nodig voor de brugklas?

laptop rugzak

In een laptop rugzak neem je een laptop goed beschermd mee.
Daarnaast is er ruimte voor je boeken schriften enz.

Je draagt de laptop rugzak gewoon op rug ideaal dus.
Maar ook in je vrijetijd is het een super rugzak.

Hieronder vindt je een lijst met de beste laptop rugzakken.

Bekijk laptop rugzak

Conclusie: welke laptop voor de brugklas

Je weet nu waaraan een goede laptop voor de brugklas aan moet voldoen. Ook heb ik speciaal voor jou een selectie gemaakt van de 5 beste laptops om uit te kiezen. Om dit bericht goed af te sluiten wil ik je graag nog laten weten wat ik vind dat de beste laptop is om te kiezen voor de brugklas.

Als ik een laptop moest kiezen uit een van de 5 laptops hierboven dan koos ik voor de Lenovo Yoga 720. Deze laptop is namelijk een lichtgewicht en kan ook nog eens gebruikt worden als tablet. Deze laptop is daarnaast ook het meeste geschikt omdat deze laptop net een slag kleiner is dan de andere laptops die we hebben beschreven.

Heb je een budget waaraan jij je moet houden en kun je niet zoveel geld besteden? Dan is de Lenovo IdeaPad S145 de beste keuze.

Lenovo Yoga 720 2-in-1 laptopLenovo Yoga 720button
HP 14s-dq1930ndHP 14s-dq2740ndbutton
Apple Macbook Air 2020Apple Macbook Airbutton
Acer Chromebook Spin 13Acer Chromebook Spinbutton
Lenovo IdeaPad S145 GrijsLenovo IdeaPad S145button

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in