Het verschil tussen een refurbished laptop en een normale aanbieding

Wanneer je een nieuwe laptop nodig hebt, is de prijs vaak een doorslaggevende factor bij aanschaf. Met een klein budget kan het lastig zijn om een laptop te vinden die aan alle wensen voldoet. Het is dan de moeite waard om op zoek te gaan naar aanbiedingen, maar er is een nog interessantere optie: een refurbished laptop aanschaffen.

Wat betekent refurbished?

Bij refurbished laptops gaat het om laptops die al gebruikt zijn en in die zin dus tweedehands zijn. Een groot verschil met tweedehands is echter dat de refurbished varianten compleet zijn gereviseerd, waardoor ze weer zo goed als nieuw zijn. Bij zo’n laptop worden alle opgeslagen oude data verwijderd. Daarnaast wordt het apparaat volledig schoongemaakt en waar nodig gerepareerd.

Daarbij wordt er natuurlijk ook gecontroleerd op accuduur en wordt de oude accu als het nodig is vervangen. Zo wordt een al gebruikte laptop omgetoverd tot bijna nieuw exemplaar. En dat terwijl een refurbished laptop tot wel 70 procent goedkoper is dan een nieuwe! Geen wonder dus dat deze apparatuur steeds populairder worden.

Normale aanbieding of refurbished?

computer kijken

Of je gaat voor een normale laptop aanbieding of voor een refurbished exemplaar hangt uiteindelijk af van de eisen die je eraan stelt. Wil je echt geen laptop die eerder gebruikt is? Dan is refurbished niets voor jou. Heb je een beperkt budget, of wil je simpelweg geen enorm dure aanschaf doen? Dan past dit prima in jouw straatje.

Overigens kan het de moeite waard zijn om zowel normale laptop aanbiedingen als refurbished laptops te bekijken. Op deze manier krijg je een goed beeld van je mogelijkheden en zal het makkelijker worden om uiteindelijk een bewuste keuze te kunnen maken.

Welke soorten refurbished laptops zijn er?

Op het gebied van refurbished apparatuur valt er veel te kiezen. Zo zijn er laptops beschikbaar die er echt gloednieuw uitzien, maar kun je ook exemplaren aanschaffen die gebruikerssporen hebben. De belangrijkste reden om een iets minder gaaf exemplaar te kiezen is ook hier je budget.

Wil je goede software, maar ben je minder geïnteresseerd in de buitenkant? Dan is een laptop met wat gebruikerssporen (zoals krasjes op de behuizing) natuurlijk prima. Deze categorie is ook erg interessant voor scholieren en studenten. In de schooltas, onderweg en op school, is de kans op een ongelukje natuurlijk groot. En een krasje meer of minder is bij een laptop die al gebruikerssporen heeft toch minder erg dan bij een nog smetteloos exemplaar.

Waar kun je refurbished laptops kopen?

Voor een refurbished laptop kun je op steeds meer plekken terecht, zowel online als offline. Groot voordeel daarvan is het ruime aanbod, maar het nadeel daarvan is dat het maken van een definitieve keuze er niet makkelijker op wordt. Een algemeen advies is echter wel om diverse aanbieders en producten met elkaar te vergelijken.

Zo krijg je een duidelijk beeld van je opties. Er zit regelmatig heel wat prijsverschil tussen verschillende aanbieders, maar dat is niet het enige om op te letten. Kijk bijvoorbeeld ook naar de service die de verkoper biedt, naar de duur van eventuele garantie en klant reviews. Zo voorkom je verassingen achteraf!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in