Ben je op zoek naar een nieuwe Gaming laptop en wil je alle nieuwste games kunnen spelen die op dit moment beschikbaar zijn? Dan is het zeker een goed idee om eens naar de Lenovo Ideapad L340 Gaming laptop te kijken. Deze gaming laptop is van alle belangrijke eigenschappen voorzien om de nieuwste games met gemak te spelen, zonder dat je last krijgt van lag.

Zo speel je met de Lenovo Ideapad gemakkelijk games zoals; Fortnite, Minecraft , World of Warcraft, Rocket League of Call of Duty.
Klinkt interessant?

Hoewel Lenovo bij veel mensen nog niet het meest bekende merk is, zien steeds meer mensen de kwaliteit die de laptops van het merk Lenovo hebben en worden er zo steeds meer Lenovo laptops verkocht. Zo is ook de Lenovo Ideapad L340 Gaming laptop een Laptop van topklasse. Daarom lees je hier een uitgebreide review over de Lenovo Ideapad L340 Gaming laptop.

Wat zijn de belangrijkste eigenschappen van de Lenovo IdeaPad L340

Lenovo IdeaPad L340-15IRH

Als je op zoek gaat naar een goede gaming laptop dan kijk je natuurlijk eerst naar de specificaties van een laptop. Als de laptop niet de juiste eigenschappen heeft, of de juiste samenstelling, kun je veel van de nieuwste games al niet spelen. Het is daarom goed om te weten dat er bij het samenstellen van deze laptop goed is gekeken naar wat er momenteel nodig is om de nieuwste games te spelen op hoge resolutie.

Beeldscherm

Zo is de Lenovo Ideapad L340 Gaming laptop voorzien van 15,6 inch Beeldscherm, waardoor het scherm precies groot genoeg is om comfortabel te kunnen gamen. Met een 15,6 inch beeldscherm is de laptop daarnaast ook niet te groot om mee te nemen, waardoor jij je laptop gemakkelijk meeneemt voor een Lan-party met vrienden.

hoeveel inch is mijn laptop

Processor

Daarnaast is de laptop voorzien van een Intel Core I7, dat voor alle games die nu verkrijgbaar zijn meer dan voldoende is. Dankzij de processor heeft je laptop totaal geen moeite met het verwerken van opdrachten, hierdoor speel jij je games vlekkeloos.

Intern Geheugen

Een processor is eigenlijk niets zonder de het interne geheugen. Voor de meeste games van deze tijd is er al snel minimaal 8GB aan intern geheugen nodig. Gelukkig is er bij de Lenovo Ideapad L340 Gaming laptop niet bezuinigd op het intern geheugen en beschikt deze laptop over maar liefst 16 GB intern werkgeheugen. Deze krachtpatser kan alles aan of je hem nu gebruikt om je nieuwste games mee te spelen of gewoon als school laptop.

Opslag capaciteit

Sommige games vragen helemaal niet zo veel van je opslag, maar er zijn ook games, die extreem groot zijn. Daarom is het bij een Gaming laptop belangrijk dat er voldoende opslag capaciteit is om al je favoriete games op te slaan. Zo hebben MMO (Massive Multiplayer Online) Games als World of Warcraft een grootte van 70 GB.

Daarom is het een goed idee om een laptop te kiezen met meer opslag capaciteit. Bij deze laptop hoef jij je daar geen zorgen om te maken. De Lenovo Ideapad L340 Gaming laptop is namelijk voorzien van een 1256 GB SSD schijf. Mede dankzij de SSD schijf hoef je vrijwel niet te wachten tot je laptop is opgestart en kun je na het opstarten zo weer verder waar je de vorige keer gebleven was.

Videokaart

Ook de Videokaart is ontzettend belangrijk als je wilt gaan gamen met je laptop. Als de Videokaart namelijk niet voldoet aan de specificaties die nodig zijn voor de game die je wilt spelen, kan het zijn dat de game niet eens start, of dat je tijdens het spelen geen leuke ervaring zal hebben. Het beeld gaat dan haperen. Daarom worden er voor game pc’s en laptops vrijwel altijd gebruik gemaakt van een Stand Alone videokaart. Dit betekent simpelweg dat er een andere videokaart in de plaats komt voor de videokaart die standaard aan het moederbord (onboard videokaart) vast zit.

In het geval van de Lenovo Ideapad L340 Gaming laptop is er gebruikt gemaakt van de NVIDIA GeForce GTX 1650, een typische Gaming videokaart van NVIDIA. Deze video kaart is prima opgewassen om jou de nieuwste games op de hoogste resolutie te laten spelen.

Upgrademogelijkheden

Om de nieuwste games te kunnen blijven spelen, moeten onderdelen van je laptop soms worden vervangen door nieuwere onderdelen. Het is daarom goed om te weten dat je eventueel je laptop nog kunt uitbreiden naar een verbeterde versie van de videokaart. Daarnaast is het eventueel mogelijk om je 16 GB intern geheugen in te wisselen voor een 32 GB intern geheugen en kun je natuurlijk een andere SSD schijf (laten) installeren indien je meer opslagruimte wilt.

Wel is het bij een Gaming laptop een stuk lastiger om de hardware te upgraden dan bij een Desktop PC. Ondanks dat is het zeker mogelijk en kun je met deze laptop nog heel wat jaren verder.

De voordelen van de Lenovo Ideapad L340 Gaming laptop

Lenovo IdeaPad L340-15IRH achterkant

Een van de grootste voordelen van de Lenovo Ideapad L340 Gaming laptop is de combinatie van een I7 Processor en 16 GB intern geheugen. Dit zorgt ervoor dat je zonder enige moeite meerdere taken tegelijk kunt uitvoeren met je laptop. Zo kun je tijdens het gamen nog rustig je favoriete muziek streamen via Spotify, of Tutorials van je gaming levels bekijken op YouTube tijdens het gamen.

Ook is het een groot voordeel dat er is gekozen voor een Stand alone Videokaart. Dit zorgt voor een uitstekende game ervaring. De GTX 1050 Staat bekend om goede prestaties en is geschikt om vrijwel alle nieuwe games te spelen.

Een ander groot voordeel is de batterijduur van deze laptop. Bij normaal gebruik (zoals je van een gaming laptop zou verwachten) gaat de batterij maar liefst 9 uur mee. Dat is een stuk langer dan bij vergelijkbare modellen.

Een ander voordeel is ook dat er een schuifje voor de webcam geplaatst is, zo kun jij je webcam afschermen als je de webcam niet gebruikt. Zo blijft je privacy tijdens het Gamen gewaarborgd.  

Als laatste is deze laptop voorzien van verlichte toetsen. Dat betekent dat je zelfs in het donker nog prima overzicht hebt over de toetsen van je laptop.

De nadelen van  de Lenovo Ideapad L340 Gaming laptop

Een van de grootste nadelen van de Lenovo Ideapad L340 Gaming laptop is dat er maar een slot voor intern geheugen is. Het zou beter zijn als er twee geheugen gleuven aanwezig waren, niet alleen kan het geheugen dan verder worden uitgebreid, ook werkt het geheugen beter als het verdeeld is over twee slots.

Daarnaast is het helaas met de GTX 1650 niet mogelijk om Games in VR stijl te spelen. Hiervoor heb je minimaal een GTX 1660 videokaart nodig.  

Ook blijkt uit ervaringen op diverse websites, dat de laptop soms wat meer geluid maakt zodra de laptop intensief aan het werk is. Persoonlijk heb ik daar nooit zoveel last van, maar voor sommige mensen kan dat storend zijn.

Prijs Lenovo Ideapad L340 Gaming Laptop?

Lenovo Ideapad

Als je op zoek gaat naar een Gaming laptop, merk je al snel dat de prijzen behoorlijk hoog liggen. Dat komt omdat er voor de games van tegenwoordig een behoorlijke capaciteit nodig is. Om die capaciteit te bereiken moeten producenten van Gaming laptops zeer hoogwaardige componenten gebruiken.

Daarom betaal je voor een gemiddelde Gaming laptop toch al snel 1500 – 3000 euro. Het is daarom een enorme verrassing dat je voor een Gaming laptop van deze klasse, de Lenovo Ideapad L340 Gaming laptop maar 1149,- euro hoeft te betalen. Natuurlijk is dat nog steeds een hoop geld, maar voor dat bedrag krijg je een prima Prijs-kwaliteitverhouding.

Wat zeggen andere mensen over de Lenovo Gaming Ideapad L340

Op het internet lees je bijna alleen maar positieve ervaringen over deze laptop. De laptop is lekker snel en ook het verlichte toetsenbord valt bij velen in de smaak. Daarnaast zijn er geen klachten te vinden over games die niet goed draaien op deze laptop.

Met deze laptop hoef jij je volgens andere gebruikers geen zorgen te maken over de kwaliteit van de laptop. Met deze laptop speel je zorgeloos jouw favoriete games op de hoogste instellingen.

Conclusie: Lenovo Gaming Ideapad L340

De Lenovo Ideapad L340 Gaming laptop is in mijn ogen een hoogwaardige Gaming laptop die van alle belangrijke onderdelen is voorzien. Lenovo heeft zeer goed nagedacht over de samenstelling van de laptop. Hierdoor kan je met deze laptop nog jaren ongestoord gamen.

Ondanks dat het over het algemeen lastig is om een Gaming laptop up te graden, zijn er nog wel een paar onderdelen die je zou kunnen upgraden in de loop van tijd. Daarnaast is de prijs die je moet neerleggen voor deze Topklasse Gaming laptop een complete verrassing. Vergelijkbare modellen in deze klasse kosten al snel 1500 euro of meer. Voor een bedrag van slechts 1149,- euro ben jij trotse eigenaar van de Lenovo Ideapad L340 Gaming laptop. 

Wil je ongestoord kunnen Gamen? Wil jij de nieuwste games op hoogte resolutie en instelling spelen? Dan is de Lenovo Ideapad L340 Gaming laptop de perfecte laptop voor jou.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in